katkennut kynsi

Katkesiko kynsi? Näin korjaat sen kotikonstein

Olipa kyseessä sitten pieni halkeaminen tai puolen kynnen repeäminen, tässä niksit kynsikriisin pelastamiseen.

Tämä traaginen tarina on tuttu meistä jokaiselle: kyntesi ovat vihdoin pitkät ja täydelliset (joko sitkeän kasvatuksen tai tekokynsien ansiosta), kunnes kätesi kolahtavat yllättäen johonkin ja BOOM – kynsi on katkennut. Harmitus on kova ja tekisi mieli heittäytyä maahan itkemään.

Itkupotkuraivarien sijaan suosittelemme kuitenkin ottamaan viilan ja lakan kauniiseen käteen ja ottamaan härkää manikyyristä kiinni. Tässä kuusi niksiä, joilla tainnutat yllättävän kynsikatastrofin.

Kynsikikka 1: Kynsiliima

Jos kynsi ei ole kokonaan katkennut, vaan vain osittain haljennut, voi sen vielä pelastaa kynsiliimalla (toimivaksi on todettu esimerkiksi tämä Essencen kynsiliima, joka maksaa marketissa vain alle 4 euroa. Lisää hieman kynsiliimaa halkeamakohtaan ja kevyesti paina kynsi takaisin kiinni. Kun liima on täysin kuivunut, levitä koko kynnen päälle kerros läpinäkyvää kynsilakkaa.

Kynsikikka 2: Tekokynsi

Joskus lohjennut kynsi on menetetty tapaus (*kyynel*) ja ainoa tapa pelastaa tilanne on feikata yksittäinen kynsi kuntoon tekokynnellä. Tässä tarrakiinnitteiset press-on -kynnet tulevat tarpeeseeb. Poista tekokynnen liimapintaa suojaava tarra ja paina feikkikynsi katkenneen kynnen päälle. Hyvälaatuiset tekokynnet kestävät jopa viikon ja niiden asennus on helppoa, joten katkenneen kynnen saa kuntoon myös kiireessä.

Kynsikikka 3: Silkkikuitu

Jos kynsi on oikein pahasti katkennus ja se lähes roikkuu irti muusta kynnestä, täytyy ottaa järeät aseet käyttöön. Silkkikuitu on ohut, paperinomainen kynsituote, jolla kynnen saa vahvistettua lähes uuden veroiseksi. Liimaa ensin kynsi paikoilleen kynsiliimalla ja tämän jälkeen vahvista lopputulos silkkikuidulla ja geelilakalla.

Kynsikikka 4: Teepussimetodi

Netin ehdottomasti suosituin kynnenkorjausniksi on niinsanottu teepussiniksi. Leikkaa saksilla teepussista pieni palanen irti ja liimaa se kynsiliimalla haljenneen kynnen päälle. Viilaa ja lakkaa kynnet ja thadaa! Katkennut kynsi on taas kunnossa.

Kynsikikka 5: Tasoita kynnet saman pituisiksi

Vaikka rikkoutuneen kynnen saakin korjattua varsin hyvin erilaisilla nikseillä, ei mikään vedä vertoja ehjälle omalle kynnelle. Jos halkeama ei ole iso, kannattaa kaikki kynnet tasoittaa viilalla saman pituisiksi. Kynsien kasvua voi edistää erilaisilla vitamiineilla ja kynsiöljyillä, jotka myös vahvistavat kynsinauhoja.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Tavoitteena täydellinen lakkaus? Muista nämä asiat lakatessasi kynsiä

Nelli Matula: ”Kynsien lakkaaminen on minulle terapiaa”

Lue, miten lihansyönnin vähentäminen vaikutti hyvinvointiin: ”Kasvissyöjäksi ryhtyminen ei ole kropalle pikkujuttu”

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat Fotolia