Kaksihaaraiset – kuinka niistä pääsee eroon tai niiltä voi välttyä?

Kaksihaaraiset hiukset, kuten näpyt ja rypyt, ovat takuuvarma harmi jokaisen elämässä. Ellei sinulla satu olemaan elinikäinen, kaikkialla mukanasi kulkeva kampaaja, joka pystyy ihmeisiin, muutama haaroittunut hiuslatva onnistuu varmasti joskus pilaamaan päiväsi.

Kun vanhin osa hiuksesta, eli sen latva, kärsii tarpeeksi, se alkaa haaroittua. Vaikka latvojen haaroittuminen on normaalia, ei se tarkoita, että kaksihaaraisten kanssa olisi välttämätöntä tulla toimeen. Nykypäivän ihmeiden maailmassa kaikki on mahdollista – niin myös kaksihaaraisten ennaltaehkäisy. Näillä vinkeillä onnistut minimoimaan kaksihaaraiset, tai vähintäänkin välttämään uusien syntymistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Vältä voimakasta harjaamista

Hiukset vaativat aggressiivisen käsittelyn sijaan hellää kosketusta. Lakkaa siis harjaamasta hiuksia voimalla ja kohtele niitä hellävaraisesti. Yksi hyvä vinkki hiusten harjaamiseen on ääni. Jos hiuksia harjatessa et kuule juurikaan ääntä, teet sen oikein. Jos ääni kuulostaa repimiseltä, käytät aivan liikaa voimaa.

Jos äänettömästi harjaaminen kuulostaa takkujen takia täysin mahdottomalta, selvitä hiukset varoen. Aloita aivan tyvestä, äläkä edes yritä kertavedolla päästä latvaan asti. Kun harja kohtaa takun, selvitä se varoen ja siirry vasta sitten kohti latvaa. Varmista myös, että hiusharjasi on omalle hiuslaadullesi sopiva, näin hiukset välttyvät ylimääräiseltä ja turhalta rasitukselta.

2. Lämpölaitteiden asteet minimiin

Suoristusraudan ja kihartimen lämpötilalla todellakin on väliä. Mitä suurempi lämpötila laitteessasi on, sitä enemmän se aiheuttaa vahinkoa kutreillesi. Kaikki eivät todellakaan tarvitse 210 asteen lämpötilaa saadakseen tuloksia. Aloita muotoilu mahdollisimman pienellä lämpötilalla, ja mikäli tuloksia ei synny, nosta lämpötilaa vähän kerrallaan. Alhaisemmalla lämmöllä joudut muotoilemaan pienempiä osioita, joka luonnollisesti vie enemmän aikaa. Vauriot kuitenkin jäävät minimiin, mikäli lämpötila pysyy alle 180 asteessa.

3. Muotoile vain puhtaita hiuksia

Useimmat öljyt ja kuumuus eivät vain toimi yhdessä. Jos esimerkiksi hoitoainetta jää hiuksiin, ja aloitat lämpölaitteella muotoilun, päädyt vain polttamaan hiuksesi. Hoitoaineet sisältävät rasva-aineita, jotka huonon huuhtelun seurauksena jäävät hiuksen pintaan. Kuumuuden seurauksena öljy kärähtää, kuten hiuskin, joka taas johtaa haaroittuneisiin latvoihin. Pese tuotekertymät hiuksista huolella, huuhtele hoitoaine hyvin ja käytä vain muotoiluun tarkoitettuja tuotteita ennen lämpölaitteita.

4. Kohtele hyvin

Vältä hiusten kaikenlaista nyppimistä ja repimistä. Kun nyppäiset latvan hiuksestasi, se ei katkea tasaisesti, vaan vaurioittaa hiusta pidemmältä matkalta. Jos vahingossa vedät hiusta, ja se katkeaa keskeltä, levität punaisen maton suoraan uuden kaksihaaraisen eteen, ja vieläpä lyhyemmälle hiukselle.

5. Leikkaa kaksihaaraiset pois

Kun kaksihaarainen on kerran syntynyt, mikään ei saa kahta, tai jopa useampaa haaraa, muuttumaan takaisin yhdeksi terveeksi hiuslatvaksi. Ainoa keino päästä eroon kaksihaaraisesta, on todellakin leikata se pois. Jos olet intohimoinen hiusten kasvattaja, etkä halua pituudesta senttiäkään pois, pyydä kampaajaasi käyttämään hair dusting -tekniikkaa, eli kaksihaaraisten siistimistä. Hiusosio kammataan sileäksi, jolloin huonot ja kuivat hiuslatvat nousevat esiin ja ne saksitaan vain pinnasta hiusten suuntaisesti. Näin pituudesta ei tarvitse luopua.

6. Silota seerumilla

Seuraavaa kampaamokäyntiä odotellessa voit silottaa kaksihaaraiset oikeilla hiustuotteilla. Se onnistuu parhaiten muotoilun jälkeen viimeistelyvaiheessa. Hiero pieni määrä hiusseerumia tai kevyttä hoitoöljyä käsiin ja käy hiusten pituudet läpi kevyin vedoin. Näin kuivat latvat silottuvat ja hiukset näyttävät kiiltäviltä.

7. Helli hiuksia

Kun latvat ovat jo haaroittuneet, hoida hiuksiasi entistä paremmin. Käytä sampoota ja hoitoainetta, jotka ehkäisevät hiusten vaurioitumista. Sampoon ja hoitoaineen lisänä voit käyttää hiusnaamiota, hoitosuihketta ja hiusöljyä. Voit myös kokeilla kookosöljyä hiusnaamion tapaan, se tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät. Muista kuitenkin perusteellinen huuhtelu ennen lämpölaitteiden käyttöä.

Kuva: Imaxtree

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com

Lue myös:

Käytäthän hiusten­muo­toi­lu­tuot­teitasi oikein? 6 yleisintä mokaa

10 keinoa saada hyvinvoivat hiukset

Haluatko pidemmät hiukset? Syö näitä ruokia

Teksti Ida Suntio