itseruskettava pois

Mokasitko purkkirusketuksen kanssa? Näin saat itseruskettavan pois

Kauneustuotteet, joiden kanssa jokainen mokaa joskus -listan kärkipaikkaa pitävät ehdottomasti itseruskettavat tuotteet. Eikä sillä ole mitään merkitystä, kuinka kokenut käyttäjä olet – se osaa silti yllättää.

Olet varmasti ainakin kerran odottanut useita päiviä laikkujen katoamista, mutta enää sinun ei tarvitse. Kerromme sinulle viisi vinkkiä, jotka toimivat nopeammin, kuin osaat sanoa oranssit kämmenet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Ruskettuneita raitoja

Päämääränäsi on todennäköisesti poistaa ainoastaan liian tummat kohdat. Käytä tummiin kohtiin rakeista kuorintatuotetta, kuten sokerikuorintavoidetta. Muista tämän jälkeen myös kosteuttaa kuoritut kohdat huolellisesti – jottei sama virhe sattuisi uudelleen.

2. Kerrostumisen aiheuttamat täplät

Herkkäihoinen voi siirtyä jo kohtaan kolme, tämä vaihtoehto ei nimittäin sovi herkälle hipiälle. Kun ensimmäisenä päivänä rusketus syntyi moitteettomasti, mutta toisena päivänä lisätty aiheutti täpliä, voit kokeilla karvanpoistoainetta. Karvanpoistoaine tehoaa lähes kaikkiin itseruskettavan aiheuttamiin täpliin ja raitoihin. Laita ainetta tummemmille alueille ja anna vaikuttaa puolet suositellusta ajasta, näin ihon väri tasoittuu.

3. Itseruskettava kuluu epätasaisesti

Kun rusketus alkaa kulua, houkutus aloittaa rusketusrumba alusta on suuri, mutta kehotamme olemaan sortumatta siihen. Jos levität itseruskettavaa jo kuluneen rusketuksen päälle, lopputulos on väistämättä epätasainen. Kuori tummempia alueita kevyesti kuorivalla suihkugeelillä, täplät eivät katoa kokonaan, mutta sävy tasoittuu. Kevyen kuorinnan jälkeen sekoita itseruskettavaa tuotetta öljyttömän vartalovoiteen kanssa ja hiero se iholle huolellisesti, näin vältät uudet täplät, mutta parannat rusketusta.

4. Haluat kaiken itseruskettavan pois

Vain muutama päivä itseruskettavan laitosta on kulunut, mutta haluat sen pois, kokeile itseruskettavan poistoon tarkoitettua hanskaa tai vaahtoa. Vaahto poistaa rusketuksen lähes kokonaan, hanskalla saat rusketusta tasoitettua ja vaalennettua.

5. Hutiloitu lopputulos

Jos kiireessä levitetty rusketus on raidallinen, kuin seepra, korjailuun kannattaa kokeilla asteittain ruskettavaa voidetta. Asteittain ruskettavien (gradual) tuotteiden sävy ei kehity yhtä nopeasti kuin instant- tai overnight-tuotteiden, joten onnistut välttymään näin suuremmilta värivirheiltä – etkä ehkä näytäkään mosaiikkilaatalta.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Luonnollinen rusketus itseruskettavilla? Näillä vinkeillä onnistut (oikeasti)

9 ongelmaa, jotka itseruskettavien käyttäjät ymmärtävät

 

Teksti Ida Suntio
Kuvat Fotolia