ihon veltostuminen

Jos iho uhkaa veltostua ennen aikojaan – kokeile näitä!

Pitkittynyt stressi, univaje ja liiallinen auringonotto näkyvät iholla.

Jokaisen iho veltostuu iän myötä, eikä sitä kannata stressata. Etenkin epidermis eli ihon uloin kerros alkaa ohentua ja talintuotanto hidastua. Jotta iho ei kuitenkaan vanhenisi ennenaikaisesti, olisi ikävuosien 25–35 välillä hyvä keskittyä ennaltaehkäisyyn käyttämällä antioksidantteja sisältäviä ihonhoitotuotteita. Muun muassa ruusunmarja, granaattiomena ja tyrni ovat korkeasti antioksidanttisia raaka-aineita ja sopivat erinomaisesti myös nuorelle iholle. Terveellinen ruokavalio, ulkoilu ja lepo ovat keskeisessä roolissa kimmoisuuden ylläpitäjinä. Ihosolut uusiutuvat nukkuessamme, ja myös iho korjaa itseään yön aikana. Pitkittynyt univaje näkyy iholla esimerkiksi sameutena.

– Oman ihotyypin mukaiset, hyviä ravinteita sisältävät tuotteet ovat parasta anti-agea, vinkkaa kosmetologi ja Kauneusmyytinmurtajat– podcastin toinen juontaja Minna Monthan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennaltaehkäise ihon veltostuminen:

Aloita antioksidantteja sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttö hyvissä ajoin. A- ja C-vitamiinia sisältävät tuotteet aktivoivat ihon omia toimintoja tehokkaasti.

Vältä näitä:

Pitkittynyt stressi, univaje ja liiallinen auringonotto näkyvät iholla. Muista vältellä niitä! Ihoa liian voimakkaasti aktivoivat tuotteet saattavat aiheuttaa näppyjä tai POD:in.

Kokeile näitä tuotteita:

1. Muistathan suojata ihosi auringolta? Nivea Sun UV Face Soothing Sensitive SK 50 -aurinkovoide on kehitetty erityisesti herkälle iholle. 11,90 e.

2. The Ordinary -sarjan Alpha Lipoic Acid sisältää antioksidanttina tunnettua lipoiinihappoa, joka auttaa tukemaan ihon uudistumista. Tehotuotetta ei suositella päivittäiseen käyttöön. 8,80 e.

3. Pai Rosehip Bio Regenerate Oil -ruusunmarjakasvoöljy suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja silottaa juonteita. 28 e.

4. Ecooking Day Cream parantaa ihon rakennetta hyaluronihapon tapaan toimivan hyadisine-tehoaineen avulla. 38,30 e.

Lue myös:

Sienet, marjat ja levät ovat ihonhoidon uudet ihmeaineet – joko olet kokeillut näitä?

6 kauneustotuutta, joita et tiennyt

Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää tämän hetken kauneustrendeistä!

Teksti Maria Lieto
Kuvat Imaxtree ja valmistajat