Kuva: IMAXTREE

Festarikampaus hakusessa? 10 inspiroivaa hiusideaa suoraan catwalkilta

Pelkäätkö kesän festarien enteileivän enemmän hiuskriisiä kuin vuoden parhaita bileitä? Ei hätää! Listasimme 10 ideaa, joista inspiroitumalla loihdit hiukset festarikuntoon alta aikayksikön.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Nuttura

Etsitkö helppoa, mutta tyylikästä kampausta, jonka loihtimiseen tarvitset vain muutaman minuutin? Silloin nuttura on sinulle juuri oikea valinta, ja mikä parasta, kampauksen voi toteuttaa monella eri tyylillä. Kiinnityksen helpottamiseksi suihkuta hiuksiin aluksi kuivasampoota, joka lisää tukkaan tekstuuria. Pysyvyyttä kampaukseen saat käyttämällä nutturassa muutamaa pinniä sekä tarpeeksi vahvaa hiuslakkaa

2. Kesähattu

Muodikas kesäpäähine on oiva valinta niille, jotka haluavat säästää aikaa hiustenlaitossa. Hattu suojaa myös helteeltä sekä pelastaa tarvittaessa hiuskriisiltä. Valitse päähineeksi esimerkiksi supertrendikäs aurinkolippa, kalastajahattu tai cowboy-tyylinen lieripäähine ja olet valmis kesän festarisesonkiin.

3. Graafiset väriraidat

Muun muassa Bybloksen ja Alberto Zambellin näytöksistä bongattu hiustaide taipuu loistavasti myös festaritukkaan. Erikoisemmat väriraidat ovat särmikkäitä ja kääntävät takuulla katseen jos toisenkin.

Jos pysyvä lopputulos pelottaa, raitojen tekemiseen voi käyttää esimeriksi pesussa lähteviä kertakäyttövärejä. Levitä haluamaasi sävyä hiusten latvoihin tai taputtele sitä juurikasvusi kohdalle. Lookin viimeistelemiseksi mätsää meikkisi hiustesi raitoihin. Omaperäisen upea festarityyli!

4. Surffilook

Lainelautailijan hiustyyliä on bongattu sekä julkkisten että muotimaailman keskuudesta, eikä syyttä. Viileä surffitukka uhkuu asennetta, mutta sopii asuun kuin asuun. Festareille kampaus sopii erittäin hyvin, sillä surffilook näyttää hyvältä myös rasvaisemmassa tukassa. Yksinkertaisimmillaan ilmeen saa toteutettua hiusgeelin avulla. Suoristusraudalla tehdyt laineet taas tuovat lisää eloa kampaukseen.

5. Shokkivärit

Räikeän kirkkaista hiusväreistä on muodostumassa jokakesäinen muotiperinne ja näyttäsi siltä, ettei tämäkään sesonki ole poikkeus shokkivärien valloittaessa festarikansaa. Värivaihtoehtoja löytyy useita, ja pesussa lähtevien hiusvärien ansiosta uskaliaaseen hiustyyliin ei välttämättä tarvitse sitoutua kuin muutamaksi päiväksi.

6. Lettikampaus

Lettikampaukset ovat ehdottomasti yksi festarihiusten klassikkotyyleistä, joiden toteuttamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pidätkö siis enemmän yksinkertaisesti lookista vai fanitatko useasta letistä koostettua tyyliä? Lettien ansiosta sinun ei tarvitse miettiä lässähtäneitä tai likaisia hiuksia, vaan pääset nauttimaan täysillä festaritunnelmasta.

7. Villit kiharat

Hair gone wild. Permis-suosio sen kun vain jatkuu, joten miksipä emme hyödyntäisi lookia festarimuodissa? Hiuslaadusta riippuen kiharat saattavat vaatia hieman enemmän työtä, mutta oikeilla tuotteilla ja kärsivyydellä kampauksen saa kestämään pitkään.

8. Twistikäs poninhäntä

Arkikampaus taipuu myös vallan mainiosti festarisesonkiin. Jos perinteinen malli on makuusi turhankin simppeli, hiustyyliä voi piristää hiusasusteiden avulla, kuten ponnareilla, huiveilla tai nauhoilla.

9. Hiukset koreaksi

Korut viimeistelevät aina ilmeen, eivätkä kampauksetkaan ole tässä asiassa poikkeus. Festareilla on lupa leikitellä, joten mitä näyttävämpi tyyli, sitä parempi. Peitä kampauksesi glitterillä, kullalla tai näyttävillä hiuspannoilla. Silloin itse kampaus voi olla hyvinkin simppeli.

10. Kukkaloistoa

Kukkapannat ovat ajaton kesäklassikko. Ne tuovat sekä hempeään että rokahtavaan ilmeeseen ihanaa boheemisuutta.

Kuvat: IMAXTREE

Lue myös:

Partyt tulossa ja tukkakriisi iski? 8 tyylikkäintä kampausta kesän juhliin

Sujuuko glow-meikin tekeminen? Näillä vinkeillä ja luottotuotteilla onnistut varmasti

Elle.fi: 10 ajankohtaista asuideaa kesäfestareille

Teksti Roosa Roivainen