Curly Girl -metodi

Hypetetty curly girl -metodi – näin se toimii

Curly girl -metodi saa kiharat elpymään. Näin se toimii.

Tuskailetko usein kiharoiden tai taipuisten hiusten kanssa? Monella on sama ongelma: kiharat tai taipuisat hiukset näyttävät helposti lässähtäneiltä tai pörröisiltä. Vääränlainen hoito ja väärät tuotteet vahingoittavat huomaamatta hiuksia, ja saavat ne näyttämään kuivilta ja takkuisilta.

Etenkin föönaaminen, suoristaminen ja väärä sampoo kuivattavat hiuksia. Samalla hiusten luonnollinen suojakerros vahingoittuu, ja niihin sitoutuneet öljyt pääsevät haihtumaan.

Curly Girl -metodin perusajatuksena on muuttaa haitallisia hiustenhoitotottumuksia ja luopua hiuksia rasittavista tuotteista. Tärkeintä on yksilöllinen, omille hiuksille sopiva hoito. Metodi on suunnattu kaikille, joiden hiukset ovat vähänkin kiharat, taipuisista hiuksista vallattomiin korkkiruuvikiharoihin. Curly girl -metodin avulla vain vähän taipuvat hiukset saattavat piristyä kunnon kiharoiksi.

Curly girl -vinkit: parhaat tuotteet kiharille hiuksille

Käyttämäsi tuotteet ratkaisevat sen, miten kauniisti kiharasi laskeutuvat. Kiinnitä huomiota etenkin seuraaviin seikkoihin:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sampoo

Sampoota ei tarvita lainkaan. Hoitoaine sisältää kaiken, mitä kiharat hiukset tarvitsevat. Jos haluat kuitenkin pestä toisinaan hiuksesi mieluummin sampoolla, valitse tuote, joka ei sisällä silikonia, sulfaatteja eikä alkoholia.

Hiustenhoitoaine

Hoitoaine puhdistaa hiukset, ravitsee niitä ja tekee niistä helpommin hoidettavat, olivatpa hiukset sitten taipuisat tai voimakkaasti kiharat.

Hiusöljy

Kiharat hiukset iloitsevat lisäannoksesta kosteutta, joten käytä huoletta myös hiusöljyä.

Miten curly girl -metodi toimii?

 1. Elpyminen

Anna hiuksillesi aikaa toipua ja palautua luonnolliseen tilaansa. Vältä lämpöä (hiustenkuivain tai suoristin) ja hiuksille haitallisia tuotteita.

 1. Pesu

Hiero hoitoaine (huomaa: ei siis sampoo) hyvin kaikkialle hiuksiin, myös päänahkaan. Tarvittaessa voit käyttää lisäksi hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka erottelee kiharat vielä paremmin.

 1. Harjaus

Jos haluat välttämättä harjata hiukset, tee se, kun ne ovat vielä märät. Parhaan tuloksen saat, jos harjaat hiukset pelkällä harvapiikkisellä kammalla, kun annat hoitoaineen vaikuttaa. Myös sormin harominen riittää.

 1. Kuivaus

Unohda pyyhe, se kuivattaa liikaa. Puristele hiuksista kevyesti ylimääräiset vedet vanhan t-paidan avulla ja anna niiden kuivua itsestään. Jos hiukset täytyy saada kuiviksi nopeasti, voit käyttää diffuusoria apunasi.

 1. Muotoilu

Puristele hiukset haluamaasi muotoon ja lisää tarvittaessa hiusgeeliä kiharoiden korostamiseksi. Geeli antaa hiuksillesi tarvittavan tuen ja pidon.

 1. Virkistys

Jotta kiharat pysyvät mahdollisimman pitkään kauniina, kokeile lisätä geeliä tai suihkutettavaa hoitoainetta.

Curly girl -metodin yhdeksän kultaista sääntöä:

Ei enää sitkeitä takkuja tai pörröistä leijonanharjaa! Kuten sanottu, Curly Girl -metodi on todella helppo. Tässä vielä kertaalleen tärkeimmät ohjeet:

 1. Käytä vain mietoja sampoita ja hoitoaineita, joissa ei ole silikonia, sulfaatteja tai alkoholeja. Suosi luonnonkosmetiikkaa.
 2. Älä harjaa hiuksiasi, varsinkaan kuivina.
 3. Vältä lämpöä ja anna hiustesi kuivua itsestään.
 4. Pese hiukset kylmällä tai haalealla vedellä.
 5. Räplää hiuksiasi niin vähän kuin mahdollista
 6. Leikkauta huonot latvat pois vähintään parin kuukauden välein.
 7. Sido hiuksesi vain pehmeillä hiuslenkeillä.
 8. Käytä kuivaamiseen mikrokuitupyyhettä, vanhaa t-paitaa tai silkkistä yömyssyä.
 9. Luonnonkosmetiikka tai kiharille hiuksille tarkoitetut tuotteet antavat parhaan tuloksen.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

8 yllättävää syytä, miksi hiuksesi rasvoittuvat nopeasti

Kasarikiharat valloittivat catwalkit – näin kopioit trendilookin vartissa

Kaksihaaraiset – kuinka niistä pääsee eroon tai niiltä voi välttyä?

Teksti Johanna Yrjölä
Kuvat Fotolia