couperosa

Couperosa on yleinen ongelma – näin hoidat ihoa oikein

Näin hellit punoittavaa ihoa!

Couperosa on suomalaisille turhankin tuttu ihohaaste. Couperosaihossa kasvojen pienet pintaverisuonet ovat laajentuneet ja aiheuttavat punoitusta. Couperosaan taipuvainen iho reagoi herkästi erilaisiin ulkoisiin ärsykkeisiin, kuten kylmään ilmaan. Sen hoitamisessa avainasemassa on ihon luontaisen suojamuurin vahvistaminen hoitavien öljyjen avulla.

– Helli couperosaihoa miedoilla puhdistustuotteilla ja entsymaattisilla, ihoa kirkastavilla PHA-kuorinnoilla. Couperosaiho rakastaa myös viilentäviä kasvovesisuihkeita ja vahvistavia yönaamioita,  ohjeistaa kosmetologi ja Kauneusmyytinmurtajat– podcastin toinen juontaja Minna Monthan.

Ennaltaehkäise couperosa:

Suosi entsyymikuorintoja. Vahvista ihoa käyttämällä säännöllisesti kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita. Suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä sopivalla päivävoiteella.

Vältä näitä tuotteita:

Unohda rae- ja hedelmähappokuorinnat. Vältä ihon pintaa ohentavia kortisonivoiteita.

Kokeile näitä tuotteita:

1. Lieracin Rosilogie Persistent Redness Neutralizing Double Concentrate on couperosaan taipuvaisen SOS-kombo. Päivätiiviste auttaa häivyttämään punoitusta, yötiiviste vahvistaa ihoa. 40 e.

2. Couperosaihoa helliväksi kasvovedeksi sopii Flow Cosmeticsin Kamomillavesi, joka kosteuttaa ja rauhoittaa kasvoja. 19,90 e.

3. Joe Blascon voidemainen Red Neutralizer -peitevoide häivyttää punoitusta kasvoilta. 36,50 e.

4. Avène Antirogeurs Calm Soothing Mask rauhoittaa ja viilentää punoittavaa ihoa sekä vahvistaa sen suojakerrosta. 24,90 e.

Lue myös:

Vilma Bergenheim: ”Järkytyin, kun näin itseni peilistä Selviytyjien kuvausten jälkeen”

6 pahinta ihonhoitomokaa

Haaveena tasainen iho? Näin pohjustat oikein

Teksti Maria Lieto
Kuvat Imaxtree ja valmistajat