Cosmon testissä: älyttömät kauneusniksit

Pesisitkö tukkasi cokiksella tai yrittäisitkö häivyttää tummia silmänalusia perunanviipaleilla? Aivan, niin mekin.

Netti on pullollaan villejä kauneuskikkoja, jotka kuulostavat niin älyttömiltä, että niiden on pakko toimia. Ei kukaan muuten tekisi itselleen niin. Päätin kerätä kasaan joukon erikoisia temppuja, joiden pitäisi tuuheuttaa hiuksiani, parantaa ihoni, pelastaa katkenneet kynteni ja auttaa huulipunaani kestämään. Ja aion kokeilla niitä kaikkia, vaikka niihin liittyisi etikkaa, majoneesia ja perunoita. (Eikä mitään niistä saisi laittaa suuhun.)

Ehostusta etikalla

Päätän aloittaa jiposta, joka on mielestäni vaivattomin: kasvojen pyyhkiminen omenaviinietikalla kasvoveden sijaan. Näyttelijätär Scarlett Johansson tekee kuulemma niin. Etikan pitäisi tasapainottaa ihoa ja vähentää öljyn muodostumista. Pelkään, että etikka sattuu, mutta kokeilen silti. ScarJolla on niin upea iho. 

Levittäessä käy kuten pelkäsinkin. Etikka kirvelee kuin perkele, mutta toisaalta tehdäänhän ihmisille joskus happokuorintojakin. Iho ei näytä kärsineen, ja ajattelen väkisinkin, että jos se sattuu, sen on pakko olla tehokasta. En voi silti väittää, että tätä tekisi mieli ottaa tavaksi. Varsinkaan, jos on herkkäihoinen. Mutta ehkä ScarJokin tekee etikkahoidon vain kerran kuukaudessa.

Herkullinen hiusnaamio 

Hampurilaisen väliin kuuluvan tahnan levittäminen hiuksiin tuntuu perverssiltä, mutta mitä sitä ei näyttelijä Blake Livelyn perässä tekisi. Blake on oppinut äidiltään niksin, jonka mukaan hiuksiin tulee levittää majoneesia ennen pesua, jotta latvat eivät kuivu.  

Haju leviää kaikkialle, ja kädet tahmaantuvat. Suihkussa tuntuu, että tukka on erilainen kuin yleensä. Se on yhtä aikaa pehmeä ja karhea. Sitten havahdun, etten kyllä yleensä tunnustele, miltä tukkani tuntuu pestessä. Minun on todella vaikea kuvitella Blake Livelya majoneesin hajuisessa suihkussa. Mietin, onko hän kertonut koko jutun vain testatakseen, kuinka paksua pajunköyttä ihmiset uskovat. Ja täällä minä seison majoneesit päässäni hänen takiaan, ja hän nauraa makeasti rapakon takana. 

Pesen hiukset normaalisti ja kiedon suihkun jälkeen turbaanin päähäni. Kun kymmenisen minuutin jälkeen otan sen pois, olen varma, että vahva majoneesin tuoksu pelmahtaa huoneeseen. Mutta niin ei onneksi käy. Hampurilaista minun tekee kyllä mieli. Harjaan ja kuivaan tukan, ja toden totta: se tuntuu pehmeältä ja hyvinvoivalta. En silti aio ottaa majoneesihoitoa kauneusrutiineihini. Tai niin minä ajattelen, kunnes saan myöhemmin kolmelta ihmiseltä spontaaneja kehuja siitä, miten upealta tukkani näyttää. Majoneesi, olet uusi paras ystäväni.

Teepussitemppu

Internet saa kikat näyttämään varsin helpoilta. Katkenneen kynnen voi kuulemma pelastaa leikkaamalla teepussista palan ja liimaamalla sen värittömällä lakalla kynnen pintaan. Pussinpalan saa häivytettyä viilaamalla, ja kun kynnen lakkaa lopuksi värilakalla, kukaan ei huomaa mitään. Olen kokeillut tätä niksiä lukemattomat kerrat, enkä saa sitä koskaan onnistumaan. Tuloksena on karvainen, ryppyinen kynsi, jonka huomaa kilometrien päästä. Ei jatkoon.

Viidakkotukka kokiksella

Brittimalli Suki Waterhouse huuhtelee hiuksensa kokiksella. Limu antaa tukalle kuulemma tekstuuria ja saa ihmisen näyttämään siltä kuin hän olisi ollut viidakossa. Sileisiin hiuksiini se voisi antaa vähän volyymia. En tiedä, miten Suki tukkansa kokiksella pesee, mutta ilmeisesti hän ei pidä siitä, millaiset hänen hiuksensa ovat pestyinä. Siksi luulen, ettei hän käytä alle lainkaan sampoota. 

Olen itse menossa illalliselle samana iltana, joten minun on pakko näyttää päänahalle ensin vähän pesuainetta. Suihkun lopuksi huuhdon tukkani kokiksella. Se vaahtoaa hassusti, ja joudun taistelemaan mielihalujani vastaan, jotta en huuhtelisi sitä pois. Suihkun jälkeen hiuksissani tuntuu olevan tavallista enemmän volyymia, ja tukka on kaunis, pehmeä ja sileä. Jos tukkani näyttää viidakossa tältä, lähden sinne heti.

Poptähden puuteripunahuulet

Puna kestää huulissa pidempään, jos huulet puuteroi punakerroksten välissä. Poptähti Taylor Swiftkin kertoo saavansa huulipunan pysymään näin. Huulet punataan ensin kerran, sitten niitä painellaan kevyesti kasvopaperilla. Seuraavaksi kasvopaperiin pannaan vähän puuteria, joka painellaan huuliin. Tämän jälkeen punaa lisätään vielä toinen kerros. Niksi on ehdoton suosikkini: se on helppo toteuttaa, ja se toimii. Punaan tulee upea mattapinta, joka ei tunnu kakkuisalta, eikä se leviä hampaisiinkaan. Väri pysyy paikoillaan monta tuntia. 

Perunat silmille

Tv-tähti ja suunnittelija Lauren Conradin edullinen kauneuskikka on asetella perunanviipaleet silmille. Jääkaappikylmä, kostea peruna tuntuu ihanalta väsyneiden silmien alla. Se tehoaa yhtä hyvin kuin mikä tahansa muukin kylmä silmänympärysalueella – tasan niin kauan, kunnes iho taas lämpenee. 
Tunnen itseni yhtä aikaa tyhmäksi, koska minulla on perunanviipaleet naamalla, ja erittäin neuvokkaaksi, koska tämä on takuulla maailman halvin ja riittoisin silmänympärysnaamio. Tärkkelyksen pitäisi kuulemma myös auttaa tummiin silmänalusiin, mutta tähän en kyllä luota: tärkkelys on kieltämättä valkoista, mutta en halua jättää sitä naamaani koko päiväksi. Valokynä ajaa saman asian.

Meikki kestäväksi vedellä?

Olen kuullut korealaisesta meikkiniksistä, jossa meikattu naama upotetaan jääveteen, kun meikki on valmis. Veden on – paradoksaalisesti – tarkoitus saada meikki kestämään kauemmin. Kasvot meikataan, niihin töpötellään talkkia, ja sitten ne dipataan jääveteen.

Kokeilen jippoa varmuuden vuoksi päivänä, jolloin en ole enää menossa minnekään. Naamani muuttuu talkista aivan valkoiseksi. Pyyhin talkin pois ja korvaan sen puuterilla. Sitten upotan kasvoni jääkylmällä vedellä täytettyyn lavuaariin. Kun nostan pääni katsoakseni itseäni peilistä, on selvää, että tämä niksi on täysi pommi. Meikki juoksettuu, ja vedenkestävä silmämeikkikin lähtee valumaan. Ehkä korealaisniksi toimii vain korealaiselle iholle tai korealaismeikkien kanssa? Mene ja tiedä, en kokeile tätä enää uudestaan.

On kuitenkin paljon julkkiksia, jotka vannovat perinteisempien kauneustemppujen nimeen: kuntoilu, riittävä uni ja terveellinen ruokavalio ovat kärkisijoilla. Ja sitten on esimerkiksi Cameron Diaz, joka sanoo, että paras kauneusniksi on juoda paljon vettä ja harrastaa hyvää seksiä. Just joo. Taidan täydentää majoneesi-, cokis- ja viinietikkavarastoni heti. 

Kuva: Imaxtree