Aina ihana ysäri! – 5 hiusasustetrendiä, joilla maustat lookin viileän muodikkaasti

Pinnejä, hikinauhoja, donitseja ja joustavia kampapantoja. Näillä eväillä syntyy tämän hetken kuumin ysärivaikutteinen hiuslook.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hiusdonitsit

Ennen:

Carrie Bradshaw kyseenalaisti Sinkkuelämää-jaksossa hiusdonitsit lausahduksellaan: “I loved it…Except for one huge problem. You have your leading lady running all over town wearing a scrunchie. A scrunchie!”

Hiusdonitsia rokkasivat ysärillä siitä huolimatta melkein jokainen: niin lapsitähdet, mallit, laulajat kuin muodista kiinnostuneetkin. Soittolistoja 90-luvulla valloittanut ja sitemmin American Idolin tuomaristossa vaikuttanut Paula Abdul teki korkeasta donitsi-poninhännästä itselleen melkeinpä nimikkotyylin.

Nyt:

Hiusdonitsilla sidot hiuksesi trendikkään huolettomasti. Ota mallia esimerkiksi Justin Bieberin mallikihlatulta Hailey Baldwinilta. Hailey on esiintynyt julkisuudessa useampaan otteeseen ponnarikampauksessa ja fanittaa myös pukeutumisessaan ysärivillitystä. Jes!

Shoppaa trendi:

1. 7.99 e, Glitter 2. 145 e, Balenciaga. 3. 5 e, Topshop.

Hiusklipsit

Ennen:

Frendit-sarjan ystävä tai ei – Jennifer Anistonin kuuluisaksi tekemän Rachelin tietää varmasti jokainen. Nimikkokampauksensa ohella Jenniferillä nähtiin muita sen ajan hiustrendejä, kuten hiusklipsejä, jotka ovat nousseet lähiaikoina uudelleen muotiin.

Nyt:

Hiusklipsit ovat valloittaneet sekä julkkisten kampauksia että muotinäytösten lookeja. Suurella klipsillä luot kätevästi elegantin, vaivattoman nutturan, jonka tekemiseen ei vaadita paljon aikaa. Ja mikä parasta, klipsiä on saatavissa nyt erilaisissa kuoseissa sekä väreissä, joten simppelimpään kampaukseen saa piristystä valitsemalla näyttävämmän hiusklipsin.

Shoppaa trendi:

1. 6.99 e, Glitter. 2. 3.49 e, Glitter. 3. 9.95 e, Pieces.

3. Logolla varustetut hikipinnat

Ennen:

Hikipannat muistetaan parhaiten urheilijoiden asuista. Kuvassa tennispelaajat Steffi Graf ja Mary Joe Fernandez 1990-luvulle tyypillisissä peliasuissaan. Aivan kuin tämän päivän muotia!

Nyt:

Gucci, Prada ja Calvin Klein. Maailman suurimmat muotitalot ovat ottaneet haltuun viileät sporttipannat, joten asustevalintana ne ovat erittäin trendikkäitä. Pantaa valittaessa kannattaa pitää mielessä erityisesti suuret logot ja printit.

Shoppaa trendi:

1. 19.95 e, Calvin Klein. 2. 163 e, Prada. 3. 3.99 e, Glitter.

Hiuspinnit

Ennen:

Tyttömäisen söpöä? Ehdottomasti! Klipsipinnejä yhdisteltiin 90-luvulla esimerkiksi etuhiuksiin kiinnittämällä otsatukka paikoilleen värikkäällä pinnillä tai kahdella. Pinnitrendi näkyi vahvasti muun muassa näyttelijä Cameron Diazin tähdittämässä Sekaisin Marista -ysärikomediassa.

Nyt:

Tällä hetkellä pinnit tekevät jälleen paluuta ja vieläpä näyttävästi. Laulaja Solangen hopeiset hiuspinnit sointuvat muuhun asuun täydellisesti. Tämä ysäritrendi ei saa meitä tosiaankaan irvistämään kauhusta!

Shoppaa trendi:

1. 6.99, Glitter. 2. 350 e, Gucci. 3. 3.99 e, Cailap.

Joustavat kampapannat

Ennen:

Joustavat kampapannat ovat yksi 90-luvun hiteistä, ja kukapa muu olisi ollut paras edustamaan tätä pantamuotia kuin itse David Beckham? Sittemmin jalkapallouransa lopettanut David tunnetaan erityisesti hiustyyleistään, ikonisimpana ehkäpä juuri hänen erilaiset pantalookinsa.

Nyt:

Pannat ovat valloittaneet muotinäytökset. Esimerkiksi suunnittelija Prabal Gurungin syksymallistossa nähtiin ysärivaikutteita mallien astellessa lavalle harjapannat hiuksissaan. Malli Bella Hadidilla hiusasuste yhdistettiin sotkuisen sporttinutturaan ja näyttäviin korvakoruihin.

Shoppaa trendi:

1. 2.99 e, Glitter. 2. 3.99 e, H&M. 3. 7.99 e, Stradivarius.

Kuvat: MVphotos ja IMAXTREE

Lue myös:

Festarikampaus hakusessa? 10 inspiroivaa hiusideaa suoraan catwalkilta

Sujuuko glow-meikin tekeminen? Näillä vinkeillä ja luotto­tuot­teilla onnistut varmasti

Partyt tulossa ja tukkakriisi iski? 8 tyylikkäintä kampausta kesän juhliin

Teksti Roosa Roivainen