Abreu: ”Meikki vaikuttaa itseluottamukseeni”

Abreu nähdään keikkalavoilla täydessä tällingissä, mutta vapaalla hän on luonnolliseen lookiin luottava Anna Heiskari. Laulaja on elänyt myös vaiheen Fit-Annana.

Meikkipussin tärkeimmät: Jouerin keikan kestävä peiteväri, Laura Mercierin irtopuuteri ja lempituoksu Moschinolta.

Ilmeenkestävä meikki

”Artisti Abreun ja arkiminun meikkirutiinit eroavat toisistaan huomattavasti. Kun esiinnyn, olen tarkka siitä, miltä näytän ja minulla on apuna ammattimeikkaaja. Vapaalla laittaudun mahdollisimman vähän enkä kiinnitä juuri huomiota ulkonäkööni.

Keikkaan latautuminen alkaa meikistä ja sillä on tärkeä osa fiiliksen luomisessa. Luottomeikkaajani Saara Sarvas on myös paras ystäväni, jolle voin tarvittaessa purkaa jännitystä ja käymme yhdessä läpi tulevaa esiintymistä. Hän on myös opettanut minua tekemään kestävän esiintymismeikin itse.

Uusin löytöni on Jouerin High Coverage -peiteväri, joka on ehdottomasti paras peitevoide, jota olen kokeillut. Teen laulaessani paljon ilmeitä, ja useimmat peitevärit pakkaantuvat juonteisiin, jota tämä ei tee. Toinen suosikkituotteeni on Laura Mercierin irtopuuteri, jonka tuputtelen Beautyblenderillä. Keikoilla irtopuuteria saa olla paljon, ettei meikki lähde liikkumaan. Kun sen levittää kostealla sienellä, lopputulos on raikas.

Huolitellulla ulkonäöllä on suora yhteys keikkafiilikseeni. Jos olen meikannut itse eikä meikki ole täysin onnistunut, se vaikuttaa itsevarmuuteeni. Toki pystyn unohtamaan sen hetkeksi, mutta oloni on huomattavasti parempi, kun tiedän, että meikki ja tukka ovat hyvin ja voin keskittyä vain esiintymiseen.”

“Nykyään sanoisin ’ei’ aika monelle tyylille, joita olen kokeillut. Esimerkiksi mustavalkoista panda-tukkaa en enää värjäisi.”

Tummat raamit

”Meikissä kiinnitän huomiota erityisesti kulmakarvoihin ja ripsiin. Olen tarkka niiden suhteen. Silmäni ovat aika isot ja pyöreät ja voisi ajatella, että niiden meikkaaminen on helppoa. Se on kuitenkin yllättävän haastavaa, sillä silmistäni tulee helposti surullisen näköiset. Esimerkiksi kissamaiset rajaukset ja tumma smokey eye eivät toimi minulla ollenkaan.

Myös väärän malliset irtoripset tekevät silmistäni väsähtäneet, jolloin koko meikki näyttää tunkkaiselta. Keikoilla käytän Ardellin Studio Effects 232 -ripsiä, joiden malli on tähtimäinen. Ne saavat silmäni heräämään. Toisinaan käyn laitattamassa myös pidennykset, mutta pidän välissä kunnon taukoja, jotta omat ripseni pysyvät hyvässä kunnossa.

Kiitos portugalilaisten juurien, kulmakarvani ovat luonnostaan tummat ja tuuheat. Esiintymismeikin kanssa haluan vahvistaa niitä entisestään. Tykkään voimakkaista mutta luonnollisista kulmista. Ne antavat kasvoilleni raamit.”

Armoa fit-Annalle

”Suhteeni ruokaan ei ole aina ollut mutkaton. Olen käynyt läpi vaiheen, jossa terveellisestä elämästä kehittyi pakkomielle. Pidin kerran viikossa herkuttelupäivän, jonka aikana söin koko viikon edestä. Tilannetta pahensi se, että media leimasi minut fit-Annaksi. Se loi kovia paineita, enkä voinut hyvin. Kun lopetin syömisestä stressaamisen ja kieltolistat, aloin elää aidosti terveellisempää elämää niin fyysisesti kuin henkisesti.

Täytän helmikuussa 30 vuotta. Tuntuu haikealta, etten ole enää parikymppinen, mutta toisaalta on ihanaa, että olen aikuistunut ja oppinut samalla priorisoimaan hyvinvointini. Minun ei enää tarvitse käydä kaikissa juhlissa, vaan on ok jäädä kotiin.”

Pupun hampaat

”Hampaani ovat olleet minulle fiksaatio nuoresta saakka. Silloin joku heitti kommentin, että ne ovat kuin pupulla. Pidän hyvää huolta hammashygieniasta ja haluan, että hampaani ovat vitivalkoiset.

Nuorena sain kuulla, että minulla on pupun hampaat.

Olen ottanut muutamaan hampaaseen laminaatin, jotta ne olisivat tasaisemmat. Kukaan muu ei edes huomannut, että tein sen, mutta omaan itseluottamukseeni se vaikutti paljon. Vasta laminaattien jälkeen aloin hymyillä kuvissa.”

“Oliivi-ihoni näyttää kalpeana helposti harmaalta. Vita Liberatan Body Blur -vartalovoide antaa sääriin kauniin hehkun ja lopputulos näyttää siltä kuin olisi sukkahousut jalassa.”

Koukussa huulirasvaan

”Nuorempana olin laiska hoitamaan ihoani, mutta olen skarpannut siinä. Puhdistan keikkameikin huolellisesti ja kosteutan ihoa seerumeilla ja juomalla paljon vettä. Juuri nyt käytän Shiseidon tuplapuhdistusta ja tykkään erityisesti öljyputsarista, joka on hellävarainen eikä kuivata.

Ihoni voi kosteassa ilmastossa hyvin, mutta Suomen talvi saa sen kuivumaan. Se näkyy erityisesti huulissani, ja olenkin puolet vuodesta huulirasvakoukussa.

Näytän hyvinvoivalta, kun minulla on pieni päivetys. Käyn toisinaan suihkurusketuksessa ja käytän myös itseruskettavia, joiden levitykseen pyydän apua mieheltäni.

Ihoni on ollut aina hyvä, mutta e-pillereiden lopettaminen laukaisi hormonaalisen aknen, jonka seurauksena naamani oli täynnä pieniä näppyjä. Silloin tajusin ensimmäistä kertaa, mitä akne tekee itsetunnolle. Kuvittelin jatkuvasti, että muut ihmiset tuijottavat vain ihoani. Samaan aikaan minulla oli starttaamassa keikkaputki, mutta en olisi halunnut näyttää naamaani kenellekään.”

“Paul Mitchelin Super Skinny -seerumi taltuttaa pörröiset hiukset. Sen avulla tukasta tulee ihanan sileä.”

Mikki Hiiren nutturat

”Tukkani on luonnostaan tuuhea, mutta juuri nyt minulla on lisäksi tuuhennus, jotta saan tarpeeksi ison ponnarin keikoille. Pidän hyvää huolta hiuksistani. Harjaan niitä usein ja pyrin letittämään yöksi. Olen myös Olaplex-hoitojen superfani! Aina kun käyn kampaajalla laittamassa värin, otan myös Olaplex-käsittelyn.

Esiintyessäni tykkään käyttää korkeaa ponnaria tai nutturaa. Levyni kannessakin näkyvä Mikki Hiiren tuplanuttura -kampaus lähti hauskasta kokeilusta. Kampaus on tosi tyttömäinen, mutta puvun kanssa yhdistelmä on voimakas ja jopa maskuliininen. Sellainen olen myös persoonana: vahva, mutta minussa on myös herkkä puoli.”

 

Teksti Johanna Piispa
Kuvat Fabian Björk