Kuva: MVphotos

8 yllättävää syytä, miksi hiuksesi rasvoittuvat nopeasti

Hiuksia ei tulisi pestä päivittäin, mutta kiusaus voi olla suuri, jos tukka rasvoittuu nopeasti. Nämä kahdekan syytä voivat vaikuttaa siihen, miksi hiukset saattavat tuntua pesusta huolimatta tavallisilta rasvaisimmilta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Hiusten koskettelu

Älä kosketa hiuksiasi jatkuvasti, sillä sormenpäät siirtävät öljyä hiuksiin erittäin helposti. Pidä siis sormet kaukana, jos haluat selvitä päivästä puhtaammalla tukalla!

2. Liian tiheä pesuväli

Hiustenpesu on lyhytaikainen ratkaisu likaisiin hiuksiin, sillä pitkällä tähtäimellä liiallinen peseminen kuivattaa päänahkaa tehden siitä vain entistä rasvaisemman. Päivittäisen pesun sijasta kokeile pestä hiukset joka toinen päivä tai kahdesta kolmeen kertaa viikossa. Hiuksesi (ja päänahkasi) kiittävät sinua myöhemmin!

3. Liiallinen hoito

Hoitoainetta tulisi käyttää varovaisesti, sillä vääränlaisen tuotteen käyttäminen saattaa jättää suortuvat rasvaisen tuntuiseksi. Hoitoaineen levityksessä vältä päänahkan aluetta ja keskitä tuote enimmäkseen latvoihin. Muista myös huudella hoitoaine pois huolellisesti. Hiuksiin jäävät
tuotejämät nimittäin rasvoittavat päänahkaa entisestään.

4. Harjaat hiuksiasi liian usein

Hiusten harjaaminen stimuloi päänahaan öljyntuotantoa. Näin hiuksista tulee ensin kiiltävät, mutta pian likaiset. Jos harjaus kuuluu kauneusrutiineihisi, keskity mieluummin latvojen selvittämiseen ja vältä kampaamista turhan usein ehkäistäksesi ennenaikaista rasvoittumista.

5.Likainen harja

Tiesitkö, että hiusharja tulisi pestä säännöllisin väliajoin? Jos kamman puhdistus ei ole juolahtanut vielä mieleesi, voi se olla yksi syy likaiseen tukkaasi.

6. Irtosuortuvat

Emme tule välttämättä ajatelleeksi, että myös harjassa olevat irtohiukset saattavat tehdä puhtaasta tukasta uudelleen rasvaisen. Muistathan siis poistaa myös harjaksiin jääneet irtosuortuvat pois.

7. Vääränlaisten tuotteiden käyttö

Saatat käyttää tietämättäsi sinulle vääränlaisia muotoilutuotteita. Suosi hiuksissasi kevyitä koostumuksia sekä vältä tuotteita, jotka lupaavat kiiltoa sekä kosteutta. Ne sopivat yleensä parhaiten kuiville ja rasittuneille hiuksille.

8. Syväpuhdistuksen unohtaminen

Muotoilutuotteet tekevät tukasta vähitellen rasvaisemman, sillä ne tukkivat hiuksia sekä päänahkaa. Tuotekertymien poistamiseksi tukka kannattaisikin pestä syväpuhdistavalla sampoolla kahdesta neljään kertaa kuukaudessa, etenkin jos olet kuivasampoon suurkuluttaja. Päänahkaa voi myös yrittää kuoria siihen tarkoitetulla tuotteilla.

Lue myös:

Festarikampaus hakusessa? 10 inspiroivaa hiusideaa suoraan catwalkilta

Aina ihana ysäri! – 5 hiusa­sus­tet­rendiä, joilla maustat lookin viileän muodikkaasti

6 tapaa, joilla saat selkäaknen lopullisesti kuriin

Teksti Roosa Roivainen