6 kauneusmokaa, joihin sorrumme liian usein

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Et nukkunut kunnon yöunia

Älä unohda unen kaunistavaa vaikutusta. Tutkimusten mukaan ihmiset ovat kauneimmillaan nukuttuaan kahdeksan tunnin yöunet.

Toimi näin: Aromaterapia on yksinkertainen tapa rentouttaa mieltä ja kehoa. Hengittäessäsi rauhoittavia tuoksuja, kuten vaniljaa tai laventelia, tunnet kuinka kehosi jännitys alkaa pikkuhiljaa hellittää. Valmistaudu nukkumaanmenoon pimentämällä huone ja sammuttamalla televisio, tietokone ja puhelin ainakin 20 minuuttia ennen sänkyyn kömpimistä. Elektronisten laitteiden on todettu tuottavan sinisiä valoaaltoja, jotka heikentävät unen laatua.

2. Nukuit meikit kasvoilla

Meikit naamalla nukkuminen on yksi yleisimmistä ja samalla haitallisimmista kauneusmokista. Kun kaadut sänkyyn täydessä tällingissä, meikki, rasva ja kuollut ihosolukko jäävät jumiin ihohuokosiin. Tuloksena on epäpuhtauksia, pieniä näppyjä ja finnejä. Pitkällä tähtäimellä lika venyttää ihohuokosia ja kasvattaa niiden kokoa.

Toimi näin: Kokeile tuplakuorintaa kolmena peräkkäisenä iltana saavuttaaksesi hoitolatasoisen puhdistuksen. Vaihda bileiden jälkeinen puhdistusaineesi salisyyli- tai hedelmähappoja sisältävään versioon. Putsarin hapot poistavat tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja kuorivat ihoa kevyesti. Kuori tämän jälkeen kasvot hedelmähappoja sisältävällä emolusiolla tai naamiolla. Jos kasvosi ovat herkät tai kuivuuteen taipuvaiset, korvaa kuorinta öljyttömällä kasvovoiteella.

3. Et osannut päättää väriä, joten vahingoitit kynsiäsi lakkaamalla ne monta kertaa

Liian tiheä värin vaihtaminen ja lakan poistaminen kuivattavat ja rasittavat kynsiä. Varsinkin kimaltavat glitterlakat raapivat kynnen pintaa lakkaa poistaessa. Jos käytät geelilakkausta ja alat vaistomaisesti repiä repsottavaa lakan reunaa, päädyt irrottamaan koko kynnet pintakerroksen. Kynsi kasvaa takaisin heikompana ja se liuskottuu helpommin.

Toimi näin: Levitä kynnelle kynsiöljyä pyörivin liikkein kahdesti päivässä. Liike stimuloi verenkiertoa, mikä saa kynnet kasvamaan vahvemmiksi nopeammin. Kokeile myös kynttä vahvistavia hoitoaineita.

4. Ahmit sipsejä ja muita suolaisia herkkuja

Suola turvottaa. Suolan sisältämä natrium kuivattaa kehoa, mutta estää samalla ihon alle tiivistyneen nesteen ulospääsyn. Tyypillisin seuraus suolaisista herkuista ovat silmäpussit. Lisäksi olo on turvonnut, vaatteet puristavat ja selluliitti erottuu herkemmin.

Toimi näin: Juo kaksi isoa vesilasillisa, jotta saat kehosi nesteet jälleen virtaamaan. Selätä silmäpussit asettelemalla silmille kylmä haude kymmeneksi minuutiksi. Vartalon pintaverenkierto vetreytyy kunnon kuivaharjauksella, ja tukkoiseen oloon tepsivät pintaverenkiertoa stimuloivat selluliittivoiteet.

5. Söit liikaa karkkia

Sokeri vaikuttaa aivoihin samalla tavalla kuin huume. Se aiheuttaa riippuvuutta ja jopa vieroitusoireita. Lisäksi sokeri vanhentaa ihoa. Haitallinen kemiallinen reaktio, glykaatio, käynnistyy, kun veren sokeripitoisuus nousee. Glykaatio vaikuttaa kollageeniin, joka pitää ihon joustavana. Reaktio tapahtuu ihon alla, mutta näkyy päällepäin lopulta veltostumisena, ihon sävyn epätasaisuutena ja pieninä juonteina.

Toimi näin:  Unohda jälkkärit, makeutusaineet, tyhjät hiilihydraatit (kuten valkoinen riisi, pasta ja leipä), rasvainen sokeripitoinen pikaruoka, limsat, mehut ja alkoholi. Syö sen sijaan kasviksia, hedelmiä, kanaa, lohta sekä terveellisiä kuituja, kuten tummaa riisiä ja kvinoaa. Muista juoda myös paljon vettä.

6. Kärvensit hiuksesti kuiviksi

Joka kerta kun paahdat hiuksiasi kuumilla muotoiluvälineillä (hiustenkuivaajalla, kihartimella, suoristusraudalla tai höyryrullilla) imet hiuksista kosteutta ja köyhdytät niiden omia luonnollisia proteiinivaroja. Modernit muotoiluvälineet saavuttavat nykyään todella korkeita lämpötiloja. Hiukset eivät ole koskaan kärsineet kuivuudesta ja käsittelystä yhtä paljon.

Toimi näin: Aloita hiuksia elvyttävä kuuri. Tee kutreillesi tehohoito joka sunnuntai viiden viikon ajan. Ota kämmenelle reilusti proteiininaamiota ja sekoita joukkoon hoitavaa keratiiniöljyä. Levitä supersekoitusta kuiviin latvoihin, pyöräytä hiukset kevyesti nutturalle ja anna naamion vaikuttaa suihkumyssyn suojassa 5-10 minuuttia. Hatun tuottama lämpö saa hiuksen turpoamaan, jolloin vaikuttavat aineet pääsevät imeytymään paremmin hiuksen sisään.

Kuva: Imaxtree

Katso myös:

Testissä kauneuskikat, joita jokaisen kannattaa ainakin kerran kokeilla

Saisiko olla yksi (tai useampi) hyvä kauneusniksi? Listasimme 15 vinkkiä, joilla muutat kauneusrutiinisi lopullisesti