Valmis seksuaalikasvattaja

Yhteistyössä: Venuu / Is It Cooking / Bacardi Finland

Kun aloitin seksuaalikasvattajakoulutuksen, vannoin itselleni pitäväni valmistujaiset koulutuksen loputtua. Siis sellaiset klassiset voileipäkakkupäiväjuhlat, johon kutsutaan sukulaiset onnittelemaan uudesta tittelistä ja suuren urakan selättämisestä. Olinko voileipäkakkujen ystävä? En. Halusin pitää perinteiset valmistujaiset ihan vain siksi, että yleensä lyhyitä tai epäkonventionaalisia koulutuksia ei juhlita. Ne vain ohitetaan hätäisillä onnentoivotuksilla. Mutta minä en ohita. Onhan tämä sentään unelma-ammattini!

Perinteisten valmistujaisjuhlien luonne lähti tosin suunnitteluvaiheessa muuttumaan, kun tajusin, että minun täytyy juhlia samaan syssyyn syntymäpäiviäni. Siis synttärivalmistujaiset! Lisäksi tajusin, etten ollut pitänyt 6-vuotiselle yrityksellenikään yksiäkään bailuja. Synttärivalmistujaisbisnesjuhlat! Ja kun olin tuon otsikon juhlakutsuun kirjoittanut, tajusin, että voileipäkakkujen oli väistyttävä. Näissä juhlissa tultaisiin tarvitsemaan punaisia valoja, burleskiesityksiä ja printattuja dollareita minun kuvalla.

Lähdin metsästämään juhlapaikkaa Venuun kautta. Venuu on erilaisten tilojen varauspalvelu, jonka hakuun syötetään omat kriteerit juhlapaikalle. Sitten se listaa sopivat paikat ja näyttää niiden hinnat ja saatavuuden. Täydellistä!

Juhlapaikaksi valkkasin Juhlatila M6:n aivan Helsingin ytimessä Mannerheimintiellä. Kriteerini olivat: täytyy olla lava, mikrofoni ja äänentoisto, sillä ilta tulisi olemaan täynnä ystävieni esityksiä; puheita, standuppia, burleskia, tanssiesityksiä… Lisäksi sisustukksen tulisi olla classy, sijainnin helppo ja valaistuksen punainen. Sanoinko sen jo?

Suomalaisten juhlien sydän löytyy juomatarjoilusta. Luottokumppanina näissäkin juhlissa juomapuolella toimi Bacardi. Koska en saanut aikataulullisista päällekkäisyyksistä johtuen topless-baarimikkoa sekoittelemaan juomia juhlaväelle, oli meillä pystyssä DIY drinkkien askartelupiste. Siellä oli saatavilla mm. seuraavanlaisia komboja:

Martini Fiero + Tonic (nam!)

Bacardin vaalea rommi + Ginger Ale

Patron Tequila shottina 

Valmiiksi miksattu Pornstar Martini (Tails Cocktails), joka sheikattiin jäiden kautta juomaksi. (NAAM!)

Btw, St. Germainilla terästetty rutikuiva skumppa on maailman paras tervetuliaismalja. Makeaa, kukkaista, kepeää, potkivaa. Saa suomalaiset minglaamaan heti sisälle astuessaan, jopa tammikuussa.

Ruoka. Juhlien pitkittäjä ja energisen tanssilattian takaaja. Koska voileipäkakusta oltiin luovuttu, pystyttiin tilaamaan juhliin jotain oikeasti hyvän makuista. Päädyin finger foodiin, jonka toimitti paikalle Is It Cooking -catering. Iso kiitos ja samalla suositus! Ruoka oli täydellistä ja jokaiselle oli tarjolla jotakin; lihaa, juustoa, vegaanista.

Mutta mitä olisi synttärit ilman kakkua? Eritoten sellaista kakkua, johon on upotettu shampanjapullo ja josta lentää dollareita? No ei yhtikäs mitään!

Kuvat: Tiia Nyholm

Kiitos kaikille vieraille ja kiitos yhteistyökumppaneille! Teitte illasta ikimuistoisen.