Näin ennaltaehkäiset seksivirtsiksen!

Nämä 12 kikkaa ennaltaehkäisevät virtsatietulehduksen! Mitä tehdä ennen seksiä, seksin aikana sekä sen jälkeen, jotta ikävät virtsikset eivät enää vaivaa?

Kyllä välillä ihmetyttää, mitä luontoäiti on oikein ajatellut. Mies voi sohia pölyiset nurkat, ulosteiset putket ja metron lattiat peniksellään, eikä käy yhtään mitään – vastustuskyky sen kuin paranee! Vaginallinen henkilö puolestaan saa virtsatietulehduksen heti, kun hengittää väärällä tavalla.

Nautitaanpa siinä sitten seksistä tasapuolisesti, kun naisilla kiva pelehtimistuokio voi johtaa kamaliin kipuihin ja antibioottikuuriin, joka voi olla sinä vuonna jo viides.

Ei mennyt tasan sukuelinvaivat, mutta me ei siitä masennuta! Me opetellaan ennaltaehkäisemään!

Olisipa ollut kätevä, jos vaikkapa virtsatietulehduksen ennaltaehkäisystä olisi puhuttu koulussa seksuaalikasvatuksen yhteydessä. Niin yleiseltä naisten riesalta se vaikuttaa, että on hassua, että kaikki tieto siitäkin piti aikoinaan googletella kamalissa kivuissa ja päätyä ottamaan antibioottikuuri, vaikka homman olisi voinut ennaltaehkäistä.

En ole lääkäri, gynekologi, kätilö enkä edes vielä valmistunut seksologian opinnoistani, mutta tähän postaukseen olen koonnut Ultimaattisen Virtsiksen Ehkäisy -ohjelmani. Jos ei tällä proseduurilla virtsikset pysy loitolla, niin… palaan perehtymään asiaan. Saa käyttää, saa jakaa! Ja saa tehdä lisäyksiä!

Ennen seksiä:

 • Juo paljon vettä ennen seksiä, jotta seksin jälkeen on materiaalia, millä huuhdella virtsaputki (tiedän, seksin harrastaminen vatsalaukku täynnä vettä ei välttämättä kuulosta ideaalilta, mutta tämä artikkeli ei otakaan kantaa nautinnolliseen ja helppoon seksiin (siitä artikkeli ehkä myöhemmin), vaan toimii apuna niille, joilla virtsikset estää koko seksin harrastamisen).
 • Juotuun veteen voi puristaa runsaasti sitruunamehua ja napata sen kanssa pari karpalokapselia, jotka tekevät virtsasta happaman. Apteekista saatavat karpalokapselit kannattaa muutenkin ottaa käyttöön, jos virtsikset ovat vakioriesa.
 • C-vitamiini auttaa myös virtsaa happamoitumaan, mikä estää tulehdusta.
 • Käy pissalla ennen seksiä. Näin rakossa ei ole kasvualustaa bakteereille. Pese samalla vulva ja peräaukon alue.

Seksin aikana:

 • Peräaukon alueen bakteerien kulkeutuminen välilihan toiselle puolelle on estettävä kaikin mahdollisin ja mahdottomin keinoin. Seksivirtsiksen aiheuttaja on usein juuri peräaukosta peräisin oleva kolibakteeri, joka pääsee virtsaputken suulle. Kouluta kumppanisi aiheen tiimoilta, jos hän ei ennestään tiedä, että peppu ja pimppa eivät ole kavereita keskenään.
 • Mikäli peppujutut on aktiivisesti läsnä seksissä, kannattaa yöpöydälle varata kosteusliinoja, joilla pyyhkiä tarpeen tullen sormia.
 • Muista, mitkä sormet ja lelut on ristitty pepulle ja mitkä vapaana muuhun käyttöön kussakin sessiossa. Leluja ja sormia voi myös suojata kondomilla, jos ne haluaa säästää myös emätinkäyttöön myöhemmin samassa sessiossa.
 • Kondomi on vaihdettava joka kerta kun tehdään penetraation osalta vaihdosta kakkosesta ykköseen. Peniksen/muun penetroivan voi vaihtoehtoisesti myös pestä huolella välissä.

Seksin jälkeen:

 • Käy pissalla heti seksin jälkeen ja varmista, että rakko tyhjenee viimeistä ruokalusikallista myöten. Näin bakteereille ei jää suotuisia olosuhteita. Seksin jälkeinen virtsaaminen on tärkeää joka tapauksessa, mutta eritoten, jos olet squirttaavaa sorttia. Squirttauksen yhteydessä ejakulaationestettä voi myös joutua virtsarakkoon ja rakkoon kuulumattomat nesteet on hyvä tyhjentää heti.
 • Suorita samalla huolellinen pesu lämpimällä vedellä. Älä käytä pesuun mitään ainetta, pelkkää vettä.
 • Jatka runsasta juomista seksin jälkeen ja ota tarvittaessa karpalokapseleita tai käytä sitruunaa tai muita happamia hedelmiä ja marjoja.
 • Pysy lämpimänä! Tämä koskee sekä koko kehoa, että pillun aluetta.

Vielä vinkki liittyen seksin ajoitukseen. Riehakkaammat, pitkäkestoisimmat ja monibakteerisimmat leikit kannattaa ajoittaa niin, etteivät ne ole ihan viimeinen asia ennen nukkumaanmenoa. Tällöin rakolle ja virtsaputkelle jää aikaa tyhjentyä ja huuhtoutua useampaan kertaan ennen nukkumista, jolloin pissa seisoo rakossa tuntitolkulla.

Tietenkään jokaiseen spontaaniin intiimiin hetkeen ei voi aina valmistautua näin perusteellisesti, mutta mikäli virtsis pamahtaa kirjaimellisesti joka seksikerran yhteydessä, on hyvä tietää, miten kokonaisvaltaiseksi ennaltaehkäisyn voi halutessaan viedä.

Jakakaa lisää hyväksi havaittuja vinkkejä kommenttiboksissa!

Kuvat Veera Bianca