Valtaleikkejä ja sidontaa

Vallan tunnetta. Kontrollia. Johtamista. Vai ehkä pikemminkin antautumista? Vietävissä olemista? Tottelua?

Olipa preferenssisi kumpaa osastoa tahansa, tämä juttu on sinulle. BDSM-aiheista postausta on toivottu kauan ja nimenomaan näkökulmasta ”BDSM for dummies” – jätetään siis häkit ja sähköshokit sivuummalle, ja keskitytään siihen kaikkeen hellän rajuun, mitä valtaleikit ja erityisesti sidonta voi tuoda vaikkapa parisuhteeseen.

Itse en ole ”aktiivinen BDSM-harrastaja” siinä mielessä, että haluaisin esimerkiksi hylätä elämäni ja ryhtyä jonkun lemmikiksi, mutta se, mistä rakastan puhua, on kahden ihmisen välinen seksuaalinen dynamiikka. Puhutaan siitä!

Kaikki postauksessa esiintyvät sidontavälineet ovat Sinfulin BDSM-tuotteita valmistavaa Obaie-sarjaa. Arvatkaa olinko innoissani, kun kuulin, että Sinfulilla on mm. seksilakana ja sänkyyn kiinnitettävä neliraajasidontasetti (kyllä – sellainen, missä ihminen laitetaan X-asentoon)? Näitä kahta välinettä olen nimittäin halunnut kokeilla niin pitkään kuin olen niistä tiennyt.

Mennään ihan pian yksityiskohtaisemmin välineisiin. Sitä ennen: olisiko teillä aikaa keskustella hetki aiheesta seksi ja (positiivinen) valta? Fifty Shades Of Grey -kirjojen ja elokuvien jälkeen valtaleikeistä tuli trendikästä. Itse inhosin ja inhoan edelleen elokuvaa, mutta itse aihe – seksi ja valta – on kyllä yksi lempipuheenaiheitani.

Ai miksikö inhoan elokuvaa? No, kuten kaikki seksuaalioikeuksiin ja terveisiin ihmissuhteisiin perustavat ihmiset huomasivat, elokuvassa esitelty ”BDSM-suhde” ei ole a. suostumuksellinen, b. määritelty,  c. terve ja d. subin, eli alistuvan osapuolen, tarpeita kunnioittava. Toki epäeettisellä tarinalla juuri leikittiin elokuvassa fantasian tavoin, mutta toivon, ettei kukaan ota elokuvasta oppia siitä, mitä terve BDSM-mieltymys on.

…mikä johdatteleekin hyvin siihen, mitä kaikkea vallalla leikkiminen seksissä vaatii, jotta se on kaikille kivaa. Itseasiassa oli seksi minkälaista tahansa, sen harjoittaminen yhdessä vaatii lujaa luottamusta, tasa-arvoa ja yhteisymmärrystä siitä, mitä tehdään ja miksi, mutta näiden tärkeys korostuu entisestään BDSM-leikeissä.

”Perusseksiin” saatetaan vain ”päätyä”, mutta valtaelementtien, kuten liikkeen rajoittamisen, kivun ja hallitsemisen astuessa mukaan, täytyy rajoista ja mieltymyksistä keskustella etukäteen. Uskon tämän olevan iso tekijä siinä, miksi valtaleikeistä nauttivat nauttivat myös seksistään enemmän. Seksiä edeltävän keskustelun rajoista ja mieltymyksistä voisi ottaa kaikki käyttöön riippumatta siitä, mitä toisen iholla ollessa tehdään!

Seksiin liittyvien valtaleikkien osapuolet ovat siis mukana leikissä siksi, että se on heille kivaa ja he nimenomaan hakevat alituisestikin kyseistä roolia seksuaalisessa käyttäytymisessään. Usein tunnistammekin luontaisesti, kummalla puolella valtaleikkiä haluamme olla; se, jolla on ohjat käsissä vai se, jolle turvan tunteen tuo ohjatuksi tuleminen.

Rooleista on olemassa ihan hemmetin hyvä testi, jonka joku teistä minulle vinkkasi: bdsmtest.org. Sen lisäksi, että saat testin avulla selville, oletko enemmän dominoiva vai dominoitava (ja nämäkään eivät ole toisiaan poissulkevat asiat – saatatkin olla switch!), saat selville myös paljon mieltymyksistäsi liittyen näiden eri alakategorioihin. Tehkääpä kumppanin kanssa, ja katsokaa, miten hyvä BDSM-match olette!

Obaie-sarjan sidontavälineet ovat hyviä aloittelijalle tai jo vähän kinky-juttuja kokeilleille. Niiden ranne- ja nilkkakiinnitykset on pehmeitä, materiaali miellyttävää ja ne ovat myös hinnaltaan melko huokeita. Seuraavaksi muutama tuote, johon olen erityisesti tykästynyt ja joita voin lämpimästi suositella. Nämä saattaisi sopia pitkäikäisiksi klassikoiksi sinunkin kinky-kaappiisi!

Käsiraudat

Klassikkojen klassikko. Jos valtion virallisia ei ole saatavilla, Sinful palvelee. Nämä käsiraudat saa turvallisuussyistä irrotettua myös ilman avainta.

Seksilakana

Oli kyse sitten öljyisistä hieronnoista, runsaista liukkaririetasteluista, ruoka-aineista seksin yhteydessä, squirttauksesta tai mistä tahansa märästä ja sottaavasta, PVC-lakana on sänkysi tai muun halutun pinnan suojaaja, joka tuntuu ihanan kitkaiselta ihoa vasten. Pese miedolla saippualla ennen käyttöä sekä käyttöjen välissä esimerkiksi suihkutilassa. Kuivaa pyyhkeellä tai vie parvekkeelle kuivumaan, jos uskallat.

Sidontasetti sänkyyn

Sidontasetti on sängyn alla piilossa ja sen voi askarrella runkoon kiinni. Sieltä sitten tarpeen tullen poimitaan nilkka- ja rannekahleet ja laitetaan kultsi X-asentoon odottamaan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Plussaa kätevästä kiristyssysteemistä, jolla hihnat saa pingotettua halutessaan todella tiukalle. Hihnat kannattaa pyöräyttää sängyn jalkojen ympäri ennen kiinnitystä, jotta X-asento todella pysyy X:nä.

Suukapula

Haaveiletko siitä, ettet voi puhua, etkä sulkea suutasi, kuola valuu pitkin poskiasi ja naamasi on jatkuvassa ”Huuto”-asennossa? Ei se mitään, niin moni muukin! Onneksi suukapulat on keksitty ihan tätä varten.

Bondage-teippi

Jos sidontaa haluaa tehdä spontaanisti tilanteen mukaan ja ilman minkäänlaisia rajoituksia, on nopeasti paikoilleen pyöräytettävä teippi sinun laukkusi must-have. Vaikka bondage-teipin nimi on teippi, siinä ei ole tarrapintaa, vaan PVC tahmaa itseensä, kun sitä kiertää kerroksittain. Ei siis syytä huolestua karvanpoistosta käytön yhteydessä.

Klassikkojen lisäksi Obaie tarjoaa myös villimpiä kortteja siihen, miten vääntää ihminen hassuihin asentoihin. Näistä esimerkkinä seuraavat:

Hogtie

Keskitä kaikki raajat yhden rinkulan ympärille. Tässä saa käyttää luovuutta! Ja tuleepa muuten avuton olo. Vitsailtiin kuvausryhmän kanssa, että he jättävät minut hogtieen ja lähtevät lätkimään. Ei kiitos sitä kohtaloa kenellekään! (Ellei se ole osa sovittua leikkiä.)

Levitystanko

Tähän tankoon saa myös kädet kiinni. Ei muuta kuin tangosta kiinni ja vääntelemään mielensä mukaan.

Olivatpa välineet ja lelut millaisia tahansa, eihän näissä hommissa lopulta ole kyse niistä, vaan enemmän siitä ”henkisestä BDSM:stä”, eli yhteydestä ja luottamuksen tasosta, mikä alistamisella on mahdollista saavuttaa. Parhaimmassa tapauksessa sessiot voivat olla hyvin terapeuttisia, voimaannuttavia ja identiteettiä muovaavia kokemuksia. Jotta sessiot pysyvät turvallisina hetkinä kokea voimakasta seksuaalienergiaa puolin ja toisin, olisikin hyvä muistaa seuraavat:

Turvasana. Sana, jonka sanottua toinen lopettaa välittömästi mitä ikinä ollaankaan tekemässä. Tämän lisäksi voi käyttää myös värejä. Vihreä = saa jatkaa. Keltainen = tästä ei pidemmälle. Punainen = heti seis.

After care. Sessiot on hyvä lopettaa intiimiin, hellään ja pitkäkestoiseen lusikointiin tai halimiseen, jotta stressijärjestelmämme saa viestin siitä, että kaikki on hyvin. Jälkihalimisen aikana voi myös tuntea, kuinka yhteys ja mahdollinen tunneside voimistuu.

After talk. Jutelkaa miltä tuntuu ja mitä fiiliksiä heräsi. Jakakaa mikä oli kivaa ja mikä puolestaan ei ollut. Voitte myös miettiä, mitä haluaisitte kokeilla seuraavalla kerralla.

Mielestäni upeinta, mitä sidonnan kautta koetulla valtaleikillä voi saavuttaa, on dynamiikka, mikä parhaimmassa tapauksessa pitää koko suhteen kasassa. Vastavoimat. Feminiini ja maskuliini – jos sen niin haluaa muotoilla. Se ei ole kaukana tantrisesta ajattelustakaan, päin vastoin, se on juuri sitä. Tässä täytyy vain löytää se oma täydellinen valta-match.

Rakastan eri välineiden avulla hiljalleen rakennettavaa intensiteettiä ja sitä, miten ”esileikistä” tulee se itse leikki, ja miten ihanasti sidonta taistelee perus penetratiivista seksikäsitystä vastaan. On niin paljon asioita, mitä voimme kokeilla sängyssä rakkaamme (tai vähemmän rakkaan henkilön) kanssa, mikäli uskaltaudumme kokeilemaan ja löytämään uutta.

Kuvat: Josefiina Turkulainen

Ei muuta kuin tilailemaan Obaie-sarjan tuotteita tästä! Sinfulilta löytyy toki BDSM-tuotteita myös kokeneempaan makuun. Mikä on sun lemppari?

PS. Kuvien miesmalli ei liity tapaukseen.

Kaupallinen yhteistyö Sinful