Jade Egg eli vaginan oma kristalli

Nyt kun pääsiäismunat on syöty, voi alkaa keskittyä toisenlaisiin muniin. Mitäpä sanotte esimerkiksi seksuaalienergiaa kultivoivasta yoni-munasta? Yoni on sanskritiä ja tarkoittaa naisen sukuelintä, “pyhää tilaa” (sacred space). Yoni-muna on siis kristalli, joka asetetaan vaginaan geishakuulan tavoin vahvistamaan lantionpohjan lihaksistoa, hoitamaan aluetta ja antamaan sille huomiota. Jos jollakulla sattui olemaan ikävä hippijuttuja, niin otapa mukava asento – tämä postaus on juuri sinulle.

Tiedän toki, että on olemassa ihmisiä, jotka uskovat tieteeseen sekä ihmisiä, jotka uskovat energioihin. On myös olemassa ihmisiä, jotka uskovat molempiin sekä ihmisiä, jotka eivät usko kumpaankaan. En ota kantaa siihen, mikä on oikea tapa elää itselleen tyydyttävää elämää, sillä uskon, että jokainen osaa tutkia sitä itse. Moni kuitenkin kokee kristallien hyödyt niin päivänselvinä asioina, että haluan kirjoittaa yoni-munasta niille, joita aihe kiinnostaa (ja ehkä myös vähän niille, jotka lukevat tätä ihan vain jotta voisivat pyöritellä silmiään).

Yoni-munia valmistetaan eri kristallilaaduista. Kuvissa näkyvä vihreä on yksi yleisimmistä, jade egg. Toinen melko yleinen on vaaleanpunainen ruusukvartsi. Kuten kristalleihin perehtyneet ihmiset tietävät, eri kristalleilla on erilaisia vaikutuksia. Jadesta puhutaan usein voimakkaana, rauhoittavana, maadottavana, suojaavana ja terveyttä lisäävänä kristallina.

Jade-munani on tilattu kaupallisen yhteistyön yhteydessä Sinfulilta, joka taitaakin olla ainoa isompi seksileluja myyvä verkkokauppa Suomessa, joka on ottanut jade-munan valikoimaansa. Aiemmin niitä oli haastavampi tilata, eikä laadusta voinut aina mennä takuuseen. Siksi olin ihan super innoissani kuullessani, että Sinful on ottanut kristallin valikoimaansa!

Jade Egg on pillun oma kristalli. Eikö ole kaunis ajatus? Minusta on ylipäätään hauskaa, että on keksitty juttuja, joita työntää vaginaan. Penis, tamponi, kuukuppi, dildo ja vibraattori on asioita, joita sinne työnnetään jonkin aika olennaisen syyn takia. Mutta mikä saa ihmisen laittamaan kristallimunan sisäänsä ja maksamaan siitä huvista huntin? Siitä minä ajattelin jakaa näkemyksiä tässä postauksessa.

Vaikka jade-munan ykköstarkoitus on olla naiselle energeettisesti parantava väline oman seksuaalisuuden kultivointiin, kuulin itse siitä ensimmäisen kerran aika maskuliinisissa merkeissä. Holistinen sekspertti Kim Anami (joka on kaikessa mustavalkoisuudessaan ihanan ravisteleva tuulahdus tähän skeneen) nimittäin nosti munan avulla vaginallaan hedelmiä, kattokruunuja ja surffilautoja. (Munassa on reikä, johon saa pujotettua narun ja narun päähän voi kiinnittää painon.) Tämän aktiviteetin nimi on vaginal weight lifting eli vaginapainonnosto. Jos viime postauksessa puhuttiin lantionpohjan lihasten treenaamisesta muutaman sadan gramman painoisten geishakuulien avulla, on surffilautojen nosto jade-munalla sitten se next level.

No, kukapa ei haluaisi nostaa vaginallaan kissat, koirat ja kahvikupit? Näin minä ajattelin, kun päättelin, että onhan tuollainen jade-muna pakko hankkia, kun tällä alalla kerta ollaan. Vasta munaan enemmän perehdyttyäni aloin tutustumaan sen ikivanhaan historiaan Kiinassa osana naisten feminiinisen energian ylläpitorituaaleja*, enkä ole täten vielä päässyt aloittamaan vaginapainonnostajan harrastustani, sillä toistaiseksi munan käyttäminen itsessään on fyysisesti (ja henkisesti)  aika voimakas kokemus, mihin vielä totuttelen.

*edit: tämä Kiinan pitkän historian tosiperäisyys on epäselvä ja on olemassa myös tutkimus, joka toteaa sen paikkansapitämättömäksi. 

Sitten siihen hippeilyyn. Yoni-munan luvatuista/koetuista hyödyistä löytyy paljon juttuja internetistä. Osalle jade-munan käyttäminen on muuttanut koko elämän, toiset ovat saaneet hyötyjä enemmänkin henkisiin ja seksuaalisiin osa-alueisiin elämässä. Niin tai näin, hämmästyttävän monesta on tullut fani.

Oli kristallin vaikutukset huuhaata tai ei, ei tässä(kään) jutussa mielestäni ole lopulta kyse mistään taikavoimista, vaan oikeastaan hyvin paljonläsnäolosta, intentiosta, pysähtymisestä ja siitä, että annamme “yonillemme” huomiota. Perus geishakuulastahan yoni-muna eroaa materiaalin, painon, hinnan, alkuperän, historian ja käyttötarkoituksen osalta – eli kyseessä on oikeasti ihan erilainen tuote ja kokemus, vaikka aluksi ajattelin, että kirjoitan näistä kahdesta samassa postauksessa. Heh, toisin kävi. Tästä pääsette geishakuulia käsittelevään artikkeliin.

En lupaa kaikille tajunnan räjäyttäviä orgasmeja ja uutta unelmien työpaikkaa (vaikka lukemani mukaan sellainenkin on mahdollista), mutta sen voin luvata, että jade-munan käyttäminen säännöllisesti ja ajatuksen kanssa lisää pillutietoisuuttasi sekä yhteyttä omaan itseesi ja seksuaalisuuteesi. Ja sieltä puolestaan lähtee lukemattomia muita hyötyjä liikkeelle aina. (Saattaa sillä uuteen työpaikkaankin päätyä.)

On myös mielenkiintoista ajatella yleisemmällä tasolla, että kun laitamme kristallin vaginaan, laitamme “parantavaa energiaa” alueelle, joka on leimattu häpeällä kulttuurissamme ja sitä kautta myös jossain määrin omassa ajattelussamme. Lähdemme tällöin parantamaan aluetta, joka voi kätkeä myös paljon traumoja ja tiedostamattomia kokemuksia. Lantionpohjan alueen hierontahan perustuu osittain myös tähän traumojen purkamiseen.

Tässä lista asioista, joita moni kokee alettuaan käyttämään jade-munaa:

 • “mehevämpi” yoni
 • voimakkaammat orgasmit
 • kumppani huomaa eron anatomiassa penetraation aikana
 • aktiivisemmat lantionpohjan lihakset
 • yhdyntäkipujen loppuminen
 • vaginan kosteuden lisääntyminen
 • seksuaalisen halukkuuden lisääntyminen
 • itsetunnon ja -varmuuden lisääntyminen
 • hehkun kasvoilla ja koko olemuksessa
 • intuition vahvistuminen
 • omaan seksuaalienergiaan käsiksi pääseminen

Listaa voisi jatkaa pitkälle ja toki myös kristallin nimiin on helppo markkinoida mitä tahansa hyviä vaikutuksia. Haluan painottaa sitä, etten henkilökohtaisesti usko, että ostamalla jade-munan kaikki seksuaaliset ongelmasi ratkeaa kuin taikasauvan iskusta, tai että jokaisen ihmisen tulisi ylipäätään pyrkiä yllä olevan listan asioihin ollakseen seksuaalisesti riittävä. Jumalaisen seksuaalienergian puolestapuhujat ja yonimunafanit ympäri maailmaa ovat liikkeellä hyvällä asialla, mutta pitää olla myös tarkkana sen suhteen, milloin niissä on kyse ihmisten riittämättömyyden tunnetta hyödyntävästä markkinoinnista, ja milloin aidosta halusta lisätä ihmisten seksuaalista hyvinvointia.

Mites minun ja jade-munani taival on sitten mennyt? Olen käyttänyt sitä eri tilanteissa ja eri pituisia ajanjaksoja – vähän riippuen siitä, mikä on tuntunut milloinkin relevantilta. Kerran esimerkiksi halusin testata sen vaikutusta yhdessä kylmä-kuuma-vaihtelun kanssa ja lähdin muna sisälläni saunaan ja avantoon. Joskus tehdessäni töitä kotona käytän sitä, kun tarvitsen lisää luovuutta kirjoitustyöhön. Joskus taas jade-muna on käytössä seksuaalisemmissa tarkoituksissa. Mielestäni kaikista voimakkaimmin yoni-munan kanssa pystyy työskentelemään meditaation yhteydessä esimerkiksi pitäen toista kättä alavatsalla sisäsynnytinelinten päällä ja toista sydämellä.

Moni kuitenkin suosittelee käyttöä kolme kertaa viikossa vartin ajan. Itse en lähtisi jade-munan kanssa antamaan ajallista tai muutenkaan tarkasti noudatettavaa ohjetta samalla tavalla kun esimerkiksi geishakuuliien kanssa, vaan kyse on enemmänkin siitä, minkälainen suhde yonisi ja kristallin välille syntyy. Usein hakeudun kristallin luo intuitiivisesti, kun “yonini” tarvitsee huomiota. Monet sanovat, että yoni työntää munan itse ulos sitten, kun ei halua enää pitää sitä. Osittain olen totellut tätä ohjetta ja osittain ottanut kristallin pois sitten, kun se ei ole tuntunut hyvältä enää. Yoni-munaa voi myös käyttää liikaa siinä missä geishakuuliakin. On tärkeää treenata lantionpohjaa, mutta myös rentouttaa sitä.

Jos käsittelet yoni-munaa kuin tamponia, voi sen käyttö jättää kylmäksi. Ajatus on kaiken a ja o. Itse suosittelen, että teet munan asettamisesta rituaalin, johon varaat aikaa ainakin kymmenen minuuttia. Munaa ei ikinä pitäisi työntää sisälle ”väkisin”, vaan antaa vaginan imeä se itse, kun on siihen valmis. Sinfulin sivuilta löydät tarkemmat ohjeet munan asettamiseen.

Tämä kilometripostaus venyy vielä hetken, kun kerron teille tarinan, joka minulle kävi jade-munan kanssa meidän ensimmäisellä tutustumisella. Suhtautukaa tähän kriittisesti ja ottaen huomioon kaikki sattumatekijät. En silti pysty olemaan kertomatta tätä, koska tapahtunut oli mielestäni niin ihmeellistä. No, olin jo pari viikkoa kärsinyt oudoista virtsatien oireista. Vähän niin kuin orastava virtsis, muttei kuitenkaan. Tämä on tosin minulle aika yleistä, olenhan virtsis-queen, mutta tässä tapauksessa testeissä ei näkynyt mitään osviittaa tulehduksesta eikä seksitautejakaan ollut. Join siinä sitten karpalomehua, pidin paikat lämpiminä ja tyhjentelin rakkoani usein, samalla kun mietin, että mitähän helkkaria kropassani tapahtuu. Länsimainen lääketiede on yksi hienoimpia kehittyneitä tieteitä ikinä, mutta uskon myös, että se rajaa paljon pois tärkeitä henkisiä tekijöitä, jotka aiheuttavat fyysisiä oireita. Esimerkiksi tapauksessani mitään poikkeavaa ei löytynyt tutkittaessa, mutta sekä vyöhyketerapeutti, joka teki minulle kehoskannauksen, että omat tuntemukseni kertoivat, että virtsateissä oli jotain häikkää.

Sain samoihin aikoihin jade-munan postista. Tein asettamisrituaalin ja asetin intention siitä, että saisin virtsaputken alueen oireilut pois. Keskityin kysymykseen “mikä sinulla on hätänä? sekä toteamukseen “kaikki on ihan hyvin, kulta”. Ja arvaatteko mitä? Oireet katosivat. Ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Lumetta tai ei, olen ihan super onnellinen!

Huom! En siis sano, että jade-munalla voisi parantaa virtsiksen tai muitakaan sairauksia. Älkööt kukaan tehkö munanhankintapäätöstä tämän tarinan perusteella. Mutta itselleni jäi kyllä vahvasti kokemus siitä, että jotain parantavaa jade-munassa tai sen käytössä on.

Onko teille yoni-munat tuttuja? Menikö liian hippihommiksi? Kuulisin mielelläni kokemuksianne kommenttiboksissa! Tästä pääsette tutustumaan jade-munaan Sinfulin nettikaupassa.

Kaupallinen yhteistyö Sinful