Tämä on Himocast – podcast seksistä

Täältä se tulee! Kauan odotettu, kauan himoittu, kauan käännelty ja väännelty: meikäläisen podcast!

Eikä pelkästään meikäläisen, koska monologi on äärimmäisen tylsä ja yllätyksetön keskustelumuoto, vaan kanssatoimittajanani toimii Röyhkeyskoulua pitävä kirjoittaja ja puhetaiteilija Jenni Janakka, joka laittoi minulle kesällä viestiä, että lähdetäänkö terdelle juomaan aamumimosat ja laitetaan kasaan podcast-konsepti. Minä siihen, että todellakin.

Meitä yhdistää Jennin kanssa se, että ikämme koostuu samoista numeroista (Kaisa 23, Jenni, 32), olemme molemmat vaaleahiuksisia, ensimmäisellä tapaamisella selvisi, että meillä oli hiljattain ollut saman miehen kanssa lempeä sekä se, että suhtaudumme seksuaalisuuteen ja seksiin suurella mielenkiinnolla ja intohimolla. Tästä kaikesta voidaan katsoa syntyneeksi Himocast.

Seksistä ei puhuta edelleenkään liikaa. Siitä puhutaan liian vähän, liian himottomasti, liian epäkonkreettisesti, liian ”asiantuntevasti” tai sitten kikatellen. Himocast menee asian ytimeen, sensuroimatta. Himocast jakaa omia seksikokemuksia ja kaverilta kuultuja juttuja, höystää hommaa tieteellisillä artikkeleilla ja yhteiskunnan sekä historian tarkastelulla. Naurukohtauksiltakaan ei tosin vältytä.

Ensimmäisen jakson aiheena on masturbointi, sillä meidän mielestämme se on yksi tärkeimmistä seksuaalisuuden osa-alueista, ellei jopa tärkein. Se, että pystyy tuottamaan itselleen seksuaalista nautintoa, on merkittävä tekijä hyvinvoinnin kannalta, ja tämän tietävät sekä Jenni että Kaisa.

Kumpi katsoo masturboinnin ohessa pornoa ja kumpi matkustaa mielikuvissaan affirmoimaan tavoitteitaan? Mitä on urarunkkaus? Miksi joskus orgasmin jälkeen tulee uupunut olo ja joskus voimaantunut? Miksi häpeämme runkkaamista ja toisaalta mitä hyötyjä sillä voi saavuttaa? 

Myös masturboinnissa pätee sama kultainen sääntö, kuin rakkaudessakin. Ellei pysty antamaan nautintoa itselleen, ei sitä voi vastaanottaa muiltakaan. Siksikin tutkimusmatka omaan itseen on tärkeää.

Meidän teesi: poistakaamme masturboinnin häpeä ja ottakaamme seksuaalisesta hyvinvoinnistamme huolehtiminen yhtä vakavasti kuin otamme urheilun, ravinnon, lepäämisen ja muutkin hyvinvointimme peruspilarit. Himocastin ensimmäisen jakson pääset kuuntelemaan tästä.