Ulos pillukuplasta

Mitä enemmän mesoan naisten seksuaalisesta voimaantumisesta ja vapautumisesta, teen naisten seksileluihin keskittyviä postauksia ja ylistän naisen oikeutta orgasmeihin, sitä enemmän kuilu seksuaalisesti itsevarman ja osaavan naisen sekä suorituspaineissaan ja epävarmuuksissaan tuskailevan miehen välillä kasvaa. Karrikoidusti. Mutta täysin paikkansapitävästi.

Naiset ovat nousseet barrikadeille ja raivanneet tietään kohti seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja häpeäilemätöntä seksuaalisuuden toteuttamisesta, mutta miten on miesten kollektiivinen seksuaalisuuden kehittymisen laita? Miten miehet kokevat seksuaalisuutensa tänä päivänä? Onko esimerkiksi uuden z-sukupolven miehillä täysin eri käsitys ja kokemus seksuaalisuudesta, kuin kolme-nelikymppisillä miehillä? Miten miehuus on muuttunut naiseuden muuttumisen myötä? Millä tavoin miesten suorituspaineet ja seksuaalinen halu näyttäytyy aikana, jona nainen tietää mitä haluaa eikä pelkää kysyä sitä?

Törmään niin omassa elämässäni kuin kenen tahansa ihmisen kanssa keskustellessa jatkuvasti siihen, miten yksinkertaisena ja valheellisena miesten seksuaalisuus yleisesti on meille markkinoitu ja mitä haittaa siitä meille kaikille on.

Mies haluaa aina.

Miestä kiihottaa asiat x ja y.

Mies on eläin.

Mies voi panna ilman tunteita.

Mies voi panna ilman turvallisuuden tunnetta.

Mies nauttii oraaliseksistä.

Miestä kiinnostaa seksi lähtökohtaisesti enemmän kuin naista.

Bullshit. Siksipä olen päättänyt ulostautua pillukuplastani ja aloittaa uuden projektin. Ei, ihan vielä en kouluttaudu seksuaaliterapeutiksi, vaan aion aloittaa humaanilla tavalla ja ruohonjuuritasolta. Haluan tutustua yksittäisten miesten ajatuksiin seksuaalisuudesta, seksistä ja miehuudesta. Rennosti jutustellen, aiheita, kokemuksia ja ongelmia pallotellen, kysyen, kertoen, ihmetellen, ymmärtäen, avaten, kuunnellen.

Mies! Oletko sinä halukas keskustelemaan kanssani kahdestaan näistä aiheista kahvikupposen äärellä? En etsi pelkästään kaikista itsevarmimpia ja rääväsuisimpia tyyppejä, joilta hoituu puiden sekä naisten kaato (vaikka heitäkin janoan ehdottomasti kuulla), vaan kätesi saa täristä kun nostat kahvikuppia tassilta ja poskesi punottaa keskustelun syvetessä arkoihinkin aiheisiin. Edetään kuitenkin sinun rajojesi puitteissa. Minun ainoa agendani on vain kuulla ajatuksiasi ja toivottavasti antaa sinulle siinä sivussa myös jotain lisäajateltavaa.

Motiivini tähän projektiin? Lisätä tietämystäni siitä, miten miehet tänä päivänä kokevat seksuaalisuuden, jotta pystyn kirjoittamaan asiasta edes jotenkuten validia tekstiä ja täten omalta osaltani edesauttaa isompien massojen seksuaalisen älykkyysosamäärän kohoamista.

Mikäli koet, että haluaisit mielelläsi keskustella näistä aiheista kanssani, laitathan minulle sähköpostilla hieman itsestäsi sekä aiheista, joista olisi kiintoisaa keskustella kanssani: kaisamerela at gmail.com. Jään innolla odottelemaan viestejä!

Ja aivan kuten tänä aamuna eräällekin boss ass muijalle aamiaistreffeillä pelonsekaisesti oivalsin, totean tähänkin loppuun, että kuka meitä voimaantuneita naisia kohta enää panee, jos miehet eivät voimaannu samaa tahtia?