Toimivaa peruskosmetiikkaa kuivalle iholle

 

Kaupallinen yhteistyö: L300

Nyt on kosmetiikkasarja meikäläisen makuun: hajusteetonta (en ole ikinä ymmärtänyt, mikä järki on hajustaa rasvoja?), vaaleanpunaista, kosteuttavaa, edullista ja hoitavaa. Ladies & gentlemen: L300-sarja kuivalle iholle.

Minulla on aina ollut kuiva iho satunnaisilla epäpuhtauksilla eli käsittääkseni se on virallisesti sekaiho. Pintakuiva iho tavallaan juuri aiheuttaa finnit, kun epäpuhtaudet eivät pääse ulos, vaan jäävät ihohuokosiin muhimaan. Tähän yhdistettynä vielä ahtaat ihohuokoset, niin double trouble on valmis. Kosteutusta, puhdistusta, kuorintaa, kosteutusta, puhdistusta, kuorintaa. Vaikka ihoni saattaa näyttää usein hyvältä, se lähtee muuntautumaan heti epämääräiseksi, mikäli laiminlyön sen hoitoa.

Moni kuivan ihon ihminen samaistuu varmaan tunteeseen, että on jatkuvasti etsinnässä tarpeeksi kosteuttavat tuotteet jatkuvasti janoiselle iholle. Muistan, kun olin joitain vuosia sitten käymässä kotona vanhempieni luona, ja äiti esitteli uusimman kosmetiikkalöydöksensä: ”Nyt löytyi ihan paras kasvorasva!”, hän julisti työntäen pinkkiä L300-tuubia kasvojeni eteen.

Kokeilin voidetta ja eipä se äiti väärässä ollut. Sen jälkeen olen epäsäännöllisen säännöllisesti turvautunut L300-tuotteisiin, vaikka olenkin enenevissä määrin alkanut kiinnostua luonnonkosmetiikasta (kukapa ei?). Kuten olen aiemminkin tainnut sanoa, olen sekä ruokavalion että kosmetiikan suhteen sekakäyttäjä, eli Pepsi Maxia ja kombuchaa, aivan kuten Madaraa ja Cliniqueta menee. Siispä luonnonkosmetiikasta löytyneiden lemppareiden rinnalla on kulkenut tiettyjä kestosuosikkeja myös ”normikosmetiikasta”, kuten L300:n kuivalle iholle tarkoitettu puhdistusvaahto sekä tämä edellä mainittu äidin ylistämä päivävoide. Myös L300:n vartalovoide erittäin kuivalle iholle on yksi rasva-arsenaalini vakkareista.

Mikä L300-tuotteista sitten tekee niin erityisen hyviä? Tuotteet perustuvat pramean kuuloisesti ruotsalaiseen lääketieteelliseen löydökseen: suolaan ja karbamidiin. Nämä auttavat yhdessä ihoa säilyttämään oikean kosteustasapainon. Ne eivät siis pelkästään kosteuta, vaan auttavat ihoa kosteuttamaan itseään. Tuotteissa käytetään samoja aineita, mitä iho itse tuottaa pysyäkseen pehmeänä ja kimmoisana.

L300-sarja on tullut markkinoille jo kasarilla – Suomeen tosin vasta verraten hiljattain – ja sarjaa on kehitelty lisää ajansaatossa. Nykyisin tuotteissa on myös esimerkiksi maitohappoa pitämässä yllä ihon normaalia pH:ta. Probiootithan ovat parhaillaan iso trendi (ikivanha tosin), joka on ravinnon lisäksi rantautunut myös kosmetiikkaan. Kun ihon pH on normaali, eivät siinä epäpuhtaudetkaan yhtä sitkeästi viihdy.

Mitä itse olen kuivan ihon hoidosta oppinut, niin sen, että yksi tai kaksi tuotetta ei riitä. Vaikka olisi miten kosteuttava yksittäinen jokapaikan voide, se ei riitä kuivan ihon tarpeisiin, vaikka sitä levittäisi sentin kerroksen. Olenkin huomannut janoisen ihon elpyvän nimenomaan levittäessä sille useita kevyitä kerroksia eri tuotteita. On kasvovettä, seerumia, perusvoidetta ja superkosteuttavaa voidetta.

Olen myös jostain syystä ajatellut aina, että minun tulee valita, laitanko perusvoiteen eli ”päivävoiteen” vai ekstrakosteuttavan voiteen eli ”yövoiteen”. Tämän kamppiksen myötä opin, että voin laittaa ensin kerroksen perusvoidetta, ja lopuksi kerroksen ekstrakosteuttavaa. The more the merrier! Ylipäätäänhän kaikkien tuotesarjojen idea on, että tuotteet toimivat parhaiten yhdessä käytettyinä.

L300:sesta löytyy kuivan ihon lisäksi tarjontaa myös herkälle sekä ikääntyvälle iholle. Hinta tuotteissa on mielestäni aikas edullinen; kympin paikkeilla liikutaan per tuote. Hassua, miten usein juuri ne kaikista toimivimmat perusperustuotteet ovat yllättävän kohtuuhintaisia. Onko muilla samaa fiilistä? Tästä täydellisenä esimerkkinä mm. Nivean muutaman euron (?) kosteusvoide, jota käytin opiskeluaikoinani vuoden ajan yhdessä jojoba-öljyn kanssa ainoana tuotteena kasvoille.

Pakko vielä kertoa, että olen tänä kesänä päässyt kunnolla wipesien eli meikinpuhdistusliinojen maailmaan! Aiemmin olen käyttänyt wipeseja lähinnä teatterin pukuhuoneessa, kun on pitänyt nopeasti vaihtaa meikki tai näytöksen jälkeen, kun en ole halunnut mennä kotiin jäätävällä maskilla. Muuten niiden käyttötarkoituksen perusteltavuus on jäänyt itselleni hieman mysteeriksi. Tänä kesänä wipesit ovat olleet korvaamaton elämänhelpottaja muun muassa purjehtimassa, kun kasvot on voinut illalla pyyhkäistä puhtaaksi ilman kurottelua laidan yli järveen. Samoin telttailemassa niillä on voinut sekä puhdistaa kasvot että kädet, kun vettä ei ole ollut yltäkylläisesti saatavilla. Jotkut kuulemma pyyhkii wipeseilla pöydät ja pyllytkin, mutta en tiedä soveltuuko ”Intensive Moisture Cleansing Wipes” varsinaisesti keittiötasoille. Peppu siitä saattaa tosin tykätäkin.

Kaiken kaikkiaan todella toimivaa peruskosmetiikkaa. Oletteko itse kokeilleet? Mitä olette tykänneet?