Seksihelle ja muutama vinkki helleseksiin

Sana seksihelle on puhuttanut pitkin somea, enkä voi olla puuttumatta tähän keskusteluun. Moni tuntuu tämän lämpimän, ihanan ja auvoisen kesän myötä huomanneen, ettei sanassa seksihelle ole mitään järkeä, sillä seksi ja helle eivät ole millään tavalla mukavia yhdistettynä, mikäli ne ylipäätään on mahdollista yhdistää ilman hengenlähtöä.

Ensinnäkin, seksi ja helle on kyllä mahdollinen kombinaatio, mutta vaatii hyvää valmistautumista ja oikeaa asennetta. Vähän niinkuin Bikram-joogaan meneminen – ei sinne talsita mukavuuden, vaan huvin ja urheilun vuoksi. Puhutaan kuitenkin itse helleseksistä myöhemmin ja alkuun seksihelle-termistä.

Itse en ole koskaan ajatellut, että seksihelle tarkoittaisi sellaista hellettä, jonka aikana harrastetaan seksiä. Seksihelle on enemmänkin mielentila. 

Se on ensinnäkin sitä, kun on mitään tekemättäkin niin kuuma, että iho on nihkeä ja hiki valuu aivan kuin semiaktiivista seksiä harrastaessa.

Toisekseen, seksihelteillä pukeutuminen on väkisinkin niukkaa (mikäli ylipäätään helteellä pukeudutaan), sillä muuten kuolee. Vähäpukeisuus viittaa tässä yhteydessä myös seksiin, sillä se tekee seksin harrastamiselle matalemman kynnyksen ja täten ajatus seksistä on koko ajan vähän nurkan takana.

Kolmanneksi, kovat helteet ovat oikeasti Suomen kesässä suhteellisen harvinainen ja täten mahtava juttu. Se on jotain niin eksoottista, että se saa Pohjolan asukit täysin sekaisin, hulluiksi ja kokeilunhaluisiksi. Seksihelle on kuin lomamatka omassa maassa, jonka aikana mitä vain voi tapahtua ja kaikki mitä seksihelteellä tapahtuu, jääköön seksihelteisiin. Se on kollektiivista ymmärrystä siitä, että nyt on muuten kuuma. Ja kun saavutamme yhteisönä yhteisymmärryksen jostakin asiasta ilman, että sitä tarvitsee edes ääneen sanoa, se lähentää meitä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Pari juttua vielä liittyen siihen helleseksiin:

Sano hyvästit mukavuudelle ja ota homma haasteena. Helleseksin – aivan kuten hotjoogan – idea on juuri kuumuus. Älä välttele hikeä ja kuumuusahdistusta, vaan provosoi sitä äärirajoille ja katso lähteekö taju ensimmäisenä orgasmin vai lämpöhalvauksen vuoksi.

Nesteytys on kaiken ä ja ö. Juo paljon vettä ennen urheilua ja ota vesilasi myös lähelle sen ajaksi. Jääpalatkaan eivät ole huono idea, mikäli ne saa kuljetettua pakastimesta niin, että ne ovat vielä kiinteässä muodossa päästessään perille. Kärsiä ei sentään tarvitse, eli nestettä kurkusta alas vain joka välissä.

Helleseksi kysyy luonnetta. Se ei välttämättä ole mukavuudenhaluisille sunnuntaihiihtelijöille, vaan nähdäkseni enemmänkin himokkaille luonnonvalinnan lempilapsille, jotka priorisoivat seksin muutenkin elämässä kaiken, kuten henkiinjäämisensä, edelle.

Ilmastoitu auto, tuulinen paikka ulkona, kellari tai viilentävän järven välitön läheisyys ovat varteenotettavia ideoita, samoin kuin itse fyysisen työn jakaminen tasaisesti molemmille/kaikille osapuolille.

Mikäli kuumuus käy todella ahdistavaksi, mutta ette voi lopettaa, koska seksihelle, sulkekaa silmänne hetkeksi ja kuvitelkaa yhdessä pistelevää ja hengen salpaavaa avantoa tammikuisena aamuna. Jos tällä ajatuksella ei helteellä scorata, niin en tiedä millä.

Nauti kuumuudesta! Kohta on aivan helvetin kylmä!