Tee se mikä täytyy tehdä

En tiedä onko miten laitonta julkaista sydäntalvikuvia neljä päivää ennen vappua, mutta teen sen, jotteivat nämä lapin reissun kuvat jäisi roikkumaan juhannukseen asti. Tämän jälkeen Kaisa päivittää kuvavarastonsa keväisempään.

Viime aikoina olen miettinyt sitä, miten pienestä ihan kaikki on kiinni. Siis ihan kaikki.

Se, että päättää sanoa ääneen jonkin yhdentekevältä tuntuvan asian tietyssä seurassa, saattaa johtaa megalomaaniseen tapahtumien sarjaan, joka lopulta päättyy siihen, että elät unelmiasi todeksi.

Se, että päättää eräänä aamuna itkemisen, valittamisen ja itsesäälissä rypemisen sijaan laittaa lenkkarit jalkaan ja mennä ulos haistelemaan kevättä, saattaa johtaa siihen, että mieli parantuu, negatiivisuuden kierre katkeaa ja arkeen löytyy uusi hyvinvointia ylläpitävä rutiini, aamu-ulkoilu.

Miten se, että kerrankin antaa itselleen luvan valittaa ääneen, saattaakin johtaa siihen, että apu on ihan vieressä, ja kamalan painava taakka putoaa harteilta.

Yksi viesti. Yksi sana. Yksi ilme. Yksi päätös. Yksi puhelu. Yksi ajatus. Niistä meidän elämämme isot tapahtumaketjut lähtevät aina liikkeelle. Muistakaamme se. Pienet muutokset ovat isoja.

Ja nyt. Tee se, mikä täytyy tehdä.