Fresh outta pms

Olen lentokentällä, juon aamukahvia. Tekee hyvää paastota. Kroppa tykkää siitä, varsinkin raskaan PMS:n jälkeen. Mielestäni kuukautiset on paras hetki kierrosta paastota. Silloin elimistö poistaa asioita itsestään. Se on hyvää detoxin aikaa. Muutenkin rakastan sitä, kun kuukautiset alkavat, ja turvotus häipyy. Olosta tulee kevyt. Näkö paranee. Kuulo paranee. Mieli rauhoittuu. Uusi kierto alkaa. Kaikki olikin ihan hyvin koko ajan.

Vietiin eilen Lilli mummon luokse hoitoon. Illalla ja tänään aamulla oli jo kamala ikävä. Silitin tekoturkispipoani sohvalla ja mietin, mitä se mahtaa mummon luona tehdä. Mummo syötti meille lohikeittoa ja sanoi, että kun silloin tällöin syö, niin ei ole läheskään niin nälkä. Itse hän ei syönyt, vaikka kuinka yritin pakottaa. Hän syö varmaan kaksi kertaa päivässä. Mietin sitä, miten ihmiset, jotka syövät vähän ja harvoin, elävät paljon pidempään kuin ne, jotka syövät paljon ja usein. Ihan tutkitusti. Mummoni täyttää tänä vuonna 84 ja on pirteämpi kuin moni parikymppinen. 

Ai että, kun musta kahvi pärisee. Vielä on hyvin aikaa, ennen kuin lentokone lähtee. Tultiin ajoissa, jotta voisimme datailla ja juoda lentokenttäkahvit. Siitä on tullut meille juttu. 

Edessä on kyllä tosi tosi kiva viikko. Mennään Leville perheen ja poikaystävien kanssa. Ja serkun ja enon ja tädin, jotka on meille sellainen perheenjatke. Kunnon sukuloma. En pysy sukkahousuissani. Ollaan käyty Levillä aina talvisin niin kauan kuin muistan. Nyt ei olla hetkeen käyty ja kyseessä on ensimmäinen kerta niin, että me lapset ollaan aikuisia ja meillä on miehet mukana. Kamalan ihanaa, miten nopeasti aika menee ja miten perinteet pysyy samoina. 

Äiti on ottanut kuulemma mehustimen mukaan. Ajateltiin Sambun kanssa juoda vihermehuja koko viikko ja puhdistautua. Ja tietty myös saastua afterskissä ja sitten taas puhdistautua. Tasapaino on hyvä asia.

Ihanaa alkanutta huhtikuuta!