Älä odota orgasmia, vaan ota se! – ja pari muuta

Huhhuh, miten upeasti on keskustelu herännyt orgasmipostauksessa! Tuossa kommentteja lukiessani mietin, miten erilainen koko intternetti olisi, jos jonkun (kyseenalaisen) suositun vauvapalstan keskustelut olisivat noin kypsällä ja kehittävällä tasolla, kuin edellisessä postauksessa. Että oikeasti ihmiset voisivat keskustella netissä kiinnostuen, neuvoen ja samaistuen. Ei vihaten. Utopistista! Kiitos siis kaikille avoimesta ja asiallisesta kommentoinnista. <3

Haluan nostaa muutaman kommenteissa esiintyneen erinomaisen pointin vielä esille.

1. Sen sijaan, että odottelee miehen antavan orgasmin, se kannattaa ”ottaa”

Niin no, elämässä ylipäätään harvoin mitään hyvää saa vain odottelemalla passiivisesti. Orgasmi on mielestäni hyvän yhteistyön lopputulos ja se on ottamista siinä missä antamistakin, mutta jos nyt ihan juuriin asti mennään, niin ehkä jopa enemmän ottamista, itseen keskittymistä. Mies voi tehdä kaikkensa antaakseen naiselle orgasmin, mutta mikäli nainen ei halua tai pysty tulla, harvoin sitä vasten tahtoaan hupsista vain laukeaa. Eli orgasmi tapahtuu kehossa ja genitaalialueella, mutta myös päässä ja sydämessä.

Juttelin tuossa taannoin erään naisen kanssa seksistä, ja hän totesi ihanasti: ”Oikeastaan orgasmini eivät ole hirveästi niinkään miehen taidoista kiinni, pystyn kyllä tulemaan miehen kuin miehenkin kanssa vain antamalla itselleni orgasmin.” Se oli mielestäni osuva toteamus, vaikka tottakai miehellä on myös oma vaikutuksensa mm. orgasmin intensiivisyyteen, pituuteen ja muuhun kokemuksellisuuteen.

”Orgasmin ottaminen” henkilölle, joka ei ole aiemmin orgasmia kokenut, on kuitenkin harvinaisen hyödytön ja ärsyttävä ohje. Kaikki ottaminen edellyttää tietoa siitä, mitä otetaan. Siispä, oman orgasmijärjestelmän toimintaan kannattaa tutustua ensin yksin (vaikkei se kumppaninkaan kanssa mikään mahdottomuus ole – tarinoita on kuultu!). Joko ihan naturellisti tai miksei vaikka lelujen kanssa. Tästäkin pitäisi ehdottomasti puhua koulussa jotenkin alleviivaavammin.

2. Seksivälineet

Moni suositteli vibraattoreja kommenttiketjussa. Suosittelen ennakkoluulotonta suhtautumista seksivälineisiin! Kaikkea on tarjolla. Kokemukset oman seksuaalisuuden kanssa (ihan ilman partneriakin) ovat rajattomat ja voivat muuttaa elämää merkittävästi.

Sooloilu myös kehittää seksiä toisen kanssa, kun kokemuskartta omasta nautinnosta laajentuu. Seksilelujen myötä ihmiset ilman vakituista seksikumppania voivat jopa elää seksuaalisesti tyydyttävämpää elämää kuin esim. parisuhteessa elävät ”ihan ookoo” -seksiä harrastavat. Lelut ei tosin anna läheisyyttä tai mitään muutakaan toisesta ihmisestä saatavaa, mutta jos nyt todella laskelmoivia, kylmiä ja orgasmikeskeisiä ollaan, niin välineillä voi kyllä päästä lähemmäs nirvanaa.

3. Kaikille seksi ei ole tärkeää

Joku mainitsi kommenteissa myös siitä, kuinka kaikille seksi ei ole niin tärkeä asia elämässä ja kuinka hyvää elämä voi olla ilman seksiäkin. Hyvä pointti sekin. Seksuaalisuus näyttäytyy meissä kaikissa niin eri tavoin. Haluamme määrällisesti seksiä eri verran ja ajattelemme seksiä eri verran. Ei ole oikeaa eikä väärää tapaa olla seksuaalinen olento. Kenenkään ei ole pakko harrastaa seksiä itsensä eikä muidenkaan kanssa.

Samalla uskon myös, että meillä on useita eri tapoja toteuttaa seksuaalisuuttamme, eivätkä kaikki niistä liity aina seksiin. Voimme kohdentaa meissä virtaavan seksuaalienergian seksin sijaan vaikkapa työntekoon, luomiseen tai treenaamiseen.

Useilla meistä on myös monia tiedostamattomia keinoja tai jopa riippuvuuksia tukahduttaa, tyydyttää tai toteuttaa seksuaalisuuttamme. Eräs nainen kertoi, kuinka hänellä väheni seksi merkittävästi hänen kumppaninsa kanssa ja yhtäkkiä hän huomasi jääneensä koukkuun pitkiin juoksulenkkeihin. SATC:in Samantha alkoi puolestaan syödä seksinnälkäänsä. Halumme, tarpeemme ja keinomme kaikilla!

PS. Kuinka vaikeaa on kuvittaa seksiaiheiset postaukset?? Ällöän kaikkia ”makkarikuvia”, sensuelleja ihokuvia tai kuvia jostain alusvaatteista tai tekopeniksistä ja kaikesta muusta kliseisestä ”romanttisesta” yhdistettynä seksiaiheseen. (Okei, kukaan ei varmaan ole koskaan väittänyt tekopeniksien olevan romanttisia, mutta anyway) Seksi on ihan tavallinen asia. Sen vuoksi (sekä ihan rehellisen kuvapuutoksen vuoksi) tässä minä Helsingin keskustassa! Tadaa!