Tietoinen uusivuosi

”Most people overestimate what they can do in a year and they underestimate what they can do in two or three decades.” – Tony Robbins

Ihan vaan ajatuksena uudenvuoden lupauksia tehdessämme. Tuleva vuosi voi muuttaa paljon, mutta se on kuitenkin vasta alku koko loppuelämällesi.

Olen viime aikoina leikkinyt seuraavanlaista ajatutusleikkiä: Jos jatkan elämääni niin kuin olen tähän asti elänyt, missä olen viiden vuoden kuluttua? Mikä on pahin (minulle mahdollinen) skenaario viiden vuoden päässä ja mikä paras? Entä kymmenen vuoden päässä? Mihin pystyn ja mitkä ovat sudenkuoppiani? Mitä minun tulee juuri tänään tehdä, jotta pääsisin siihen parhaaseen skenaarioon?

Meillä on aika erikoiset suunnitelmat tälle päivälle. Ajateltiin hippeillä, hengittää, konmarittaa, meditoida, kokata, saunoa ja ihan vain tunnustella, että miltä tämä vuoden viimeinen päivä tuntuu. Kuinka usein sellastakaan tulee tunnusteltua? Ensimmäistä kertaa ikinä ei siis ole varsinaisia juhlapläänejä. Todella jännittävää!!

Mietittiin pitkään, että miksi ihmeessä ei keksitä mitään tarpeeksi hyvältä tuntuvaa tekemistä uudellevuodelle. Ei napannut lennot lämpimään, ei mökkeily, ei bileet. No, tänä aamuna tajusin kahvia keitellessä, että tämä on varmaankin elämäni ensimmäinen ”conscious new year”. Siis sellainen, että olen täysin tajuissani ja läsnä ilman hektisyyttä, minglailua ja nousuhumalaa. Kuka tietää, ehkä tässä päivässä piilee jokin vastaus, jonka kuulen, kun pysähdyn kuuntelemaan? Tuntuu niin kiitolliselta kokea juuri tätä hetkeä. Eikö tunnukin? Upeaa olla elossa.

Ihanaa uuttavuotta kaikille – viettipä sitä sitten megabilettäen, hengitellen, yksin, kaksin tai koko korttelin voimin!