Kaikkien pitäisi juuri nyt siivota

Koska olen ollut juhannuksesta asti innoissani vuoden vaihtumisesta, näin viimeisellä viikolla sitä keksii kaikenlaista puuhaa, jolla tehdä vaihtuvasta vuodesta vielä isompi juttu. Ironisesti kuitenkin itse uudenvuoden aaton pläänit ovat täysin auki ja levällään. Mitä ihmettä ihmiset tekevät uutena vuotena, elleivät lennä lappiin paljuilemaan tai etelän lämpöön pulikoimaan? Jäätyvät Helsingissä baariin jonottaen?

Kaikkea muuta liittyen vuoden vaihtumiseen olen tosin saanut tehtyä ja suunniteltua. Poistin esimerkiksi äsken 728 lukematonta sähköpostia. Miksi edes olen säilyttänyt lukemattomina vanhoja meilejä? ”Jos sitten palaan niihin joskus…” Joo, vuoden 2014 uutiskirje Nestleltä onkin ihan hiton relevanttia ”palattavaa.”

Meiliboksin siivoamisen lisäksi aion siivota ihan tukossa olevan puhelimeni, läppärini, vaatehuoneeni, kylpyhuoneen, kosmetiikkalaatikkoni ja jääkaapin. Voi sitten aloittaa uuden vuoden niin sanotusti puhtaalta pöydältä ilman mitään, mikä muistuttaisi minua edellisen vuoden epäjärjestelmällisyydestäni. Katsokaas, new year, new me!

Naputtelin myös viime yönä kahden ja kolmen välillä (joululomaunirytmi, ah!) tulevan vuoden tavoitteitani puhelimeeni. Tekeekö kukaan muu öisin uusia suunnitelmia muistiinpanoihin? Se on minun perisyntini ja salainen nautintoni. Mikäli olen maannut sängyssä kaksikymmentä minuuttia unettomana, nappaan puhelimen käteen ja alan suunnittelemaan jotain. Oli se sitten seuraavan päivän tekemislista, uusi saliohjelma tai ”seuraavat itseni palkitsemishankinnat” -lista. Kaikkea löytyy.

Oletteko te yhtä täpinöissänne alkavasta vuodesta kuin minä?!