Ihana, kamala piparkakkutaloprojekti

 

Ihanaa aatonaattoa! 

Voi hyvää päivää. Eipä tiedetty siskon ja äidin kanssa mihin ryhdyttiin, kun joku ehdotti että ”hei tehdäänkö piparkakkutalo?” ja muut siihen että hei joo, sehän ois kivaa. SEHÄN OIS KIVAA. Ja sitten joku Kaisa vielä vaati, että tehdään ”American dream house” eikä mitään mummonmökkiä. 

Ensinnäkin, piparkakkutalon tekeminen ei ole kivaa. Sen jotenkin ehtii aina vuodessa unohtaa, sillä silti se näköjään pitää melkein joka vuosi näpertää. Sama mekanismi taitaa toimia synnytyksen suhteen…

Piparkakkukartano saattaa vaikuttaa hyvältä idealta aluksi, kun katsoo valmiita tekeleitä Pinterestistä. Kyseessä on kuitenkin hyvin ovelasti naamioitu perhe-/parisuhdetesti. Se on vähän kuin Ikean huonekalujen kokoaminen. Viimeistään puolivälissä hommaa lannistuminen, luovuttaminen ja toisille raivoaminen kuvaavat todellisuutta enemmän kuin ”kiva pikku joulupuuha ja yhdessäolo perheen kanssa”.

No, kun taloon oli upotettu arvokasta joulunaikaa jo kymmenisen tuntia ja vähintään yhtä paljon oli jäljellä, päätimme itkun sijasta nauraa. Kun ei olisi jaksanut enää yhtään, kaikki seinät kaatuivat ja joku oli mitannut parvekkeen väärin ja paistamatta oli vielä portaat, piippu ja katto, ja taikina loppui kesken, ei auttanut muuta kuin nauraa. Ja sillä kuuluisalla suomalaisella sisulla vain loppuun asti. Ja mikäli joku meinasi karata sohvalle somettamaan, sille huudettiin hengenhädässä: ”Älä jätä meitä!”

No, lopussa kiitos seisoo. Kun kartano alkoi olla about pystyssä ja huomattiin, miten upea siitä tulee, meihin iskeytyi intoa ja energiaa niin paljon, että verhojen ompelu, huoneiden rakentaminen ja seinien tapetoiminen oli jo lähellä. Päätettiin yhteistuumin jättää se haaste kuitenkin ensi jouluksi.

Ollaan tuijoteltu taloa ihan haltioituneina! Sille on muodostunut jo tarinakin. Siis että ketä siellä asuu ja mitä ne tekevät mihinkin aikaan vuorokaudesta. 😀 Haha, parasta!

Ehdittiin aatoksi. Nyt saa joulu tulla. Niin tänne isän rakentamaan kuin tuohon meidän tyttöjenkin rakentamaan taloon.

Rauhaa ja rakkautta kaikille. <3