8 X viime aikoina lautasella

Viime aikoina ruokakaupoissa huomattua: tuoreiden tarjonta se vain vähenee ja kallistuu päivä päivältä ja samaa vauhtia uusien terveellisten ruokaideoiden keksiminen vaikeutuu. Itse olenkin nauttinut suuresti viime aikoina raikkaan smoothien sijaan mm. Lidlin lohtu-kaurasydämiä. Oi että! Voiko olla ihanamman makuista leipää?! Talvi on täällä. Sen voi siis huomata niin ulos kuin välipalalautasellekin katsoessa.

Ennen Lidlin kaurasydämien löytämistä kuvailin kuitenkin ruokiani eräältä viikolta. Ruokainspiksen ollessa hukassa onkin antoisaa kurkistaa toisten lautasille. Se on nimittäin toisiksi mielenkiintoisin asia, jonne kurkistaa. Mielenkiintoisin on heidän yöpöydän laatikko. Ja hei, onhan nämä safkat nyt aika kaunista katseltavaakin, vaikka ei niin hyvä ystävä hapankaalin ja vihersmoothieiden kanssa olisikaan!

Paistettuja munia, salaattia ja pari uunissa kypsyteltyä bataattikiekkoa edellisen päivän illalliselta. Riisikakkuja, salsaa, raejuustoa. Vihersmoothie // Smoothie, jossa muistaakseni viherherukoita, hunajamelonia, banaania, vanillja heraproteiinia, kollageenia ja päällä itsetehtyä supermysliä. (Mysliin olette kyselleet reseptiä, ja se julkaistaan, kun aika on.<3)

Wokkia! Luomu naudanjauhelihaa, sipulia, kaalia, porkkanoita, parsakaalia, basilikaa. Hapankaalia ja salaattia. // Paistettu muna pippurilla ja suolalla. Vihersmoothie. Marjasmoothie, jossa varmaankin puolukoita, mustikoita, heraproteiinia ja banaania. Päällä kaakaonibsejä ja mulpereita. Nam!

Ah, luomu kaurapuuroa mustikoilla, itsetehdyllä myslillä ja gheellä! // Höyrytettyä kaalia & porkkanaa, basmatiriisiä ja pinaattitonnikalamössöä, johon tuli muistaakseni tölkkitonnikalaa vedessä, kookoskermaa, pinaattia ja pippuria. Päällä rucolaa.

Kun sinun tekee aamulla mieli sekä suolaista että makeaa… Riisikakku, jonka päällä avocadoa, löysää keitettyä munaa, yrttejä, pippuria ja herbamarea. Maustamatonta täysirasvaista jogurttia luomuna, mansikoita, itsetehtyä mysliä. // Puolukkasmoothie, jossa sen itsensä lisäksi banaania ja vanilja heraproteiinia ja varmaan myös mustikoita väristä päätellen. Päällä goji-marjoja, puolukoita, kaakaonibsejä ja basilikanlehdet. <3

Nämä annokset kuvaavat sitä sellaista perus arkiruokaa, josta ruokavalioni about 80-prosenttisesti koostuu. Kotona tulee aina tehtyä oikeastaan vain terveellistä safkaa, koska en oikein osaa tehdä muunlaista, heh. Ulkona syödessä otan sitten rennommin. Ja ainiin, tottakai herkuteltuakin tulee, niin ”terveysherkuilla” kuin ”oikeilla herkuillakin”. 😉

Mitä terveellisiä ja herkullisia ruokavinkkejä teillä on jakaa? Kommenttiboksi on auki!

Ja ai että ne Lidlin kaurasydämet on ihania. <3