Talven projektina keho

Haha, otsikko kuulostaa joltain blogspot-alustalla tapahtuvalta Saritan elämäntapamuutospäiväkirjalta, jossa nähdään rakeisia kuvia aamurahkasta ja ihanan realistisia eteisen peilin edessä otettuja kehityskuvia sloggit ja sporttiliivit päällä.

Lupaan kaksi asiaa: 1. Blogissani ei tulla näkemään rahkaa. Ei enää ikinä. 2. En tule ikinä esiintymään teille sloggeissa ja urheilurintaliiveissä eteisen kellertävän kattolampun alla. (Sitä en tosin kiellä, ettettekö saattaisi nähdä kuvia, joissa roikun timanttistringit jalassa tangosta pää alaspäin jalat 180 asteen kulmassa. Puolialastomuushan on paljon hyväksyttävämpää silloin, kun sen tekee taiteen nimissä.)

Niin, syksyn projektina olisi siis tämä ihana ja rakas kehoni. Kuten sata kertaa mainittu, tämä vuosi on ollut meitsille aika rankka henkisesti johtuen useista peräkkäisistä fyysisistä vammoista, jotka ovat sitkeän systemaattisesti estäneet minua liikkumasta. Lasinsiru jalassa vei heti alkuvuodesta pari viikkoa, ja luulin kuolevani sairasvuoteeseeni, sillä en tiennyt vielä mitä tuleman pitää: Selän murtuma nappasi sitten nätisti muutaman kuukauden ja heti sen parannuttua hamstring-jänne irtosi istuinluusta ja varasti toiset muutaman kuukauden hyvää treeniaikaa.

Noh, kuten aina menettäessämme jotain, myös tässä tuli kyllä huomattua liikuntakyvyn arvokkuus ihan uudessa valossa. Maatessani kotona itkien tajusin kaksi asiaa (tykkään näköjään tässä postauksessa listata kaksi asiaa): 1. Tulevaisuudessa arvostan, suojelen, varjelen ja kunnioitan kehoani. Sekä muistan lämmitellä! Ja ei temppuja humalassa, Kaisa, EI. 2. Tajusin, että rakastan urheilua enemmän, kuin varmaan mitään koko maailmassa.

Ja niin minä päätin, että kun jonain kauniina päivänä hamassa tulevaisuudessa olen kivuton, aion opetella kaikkia uusia temppuja, aloittaa uusia lajeja, kehittää liikkuvuuttani, nopeutta, voimaa, aerobista kuntoa ja kasvattaa lihaksia. Tiedättehän, sitä perus urheiluhulluutta. Että nyt räjähtää, saatana.

Ja tässä sitä ollaan! Kivut on kivasti kurissa ja aamut niin kirpeitä, ettei voi olla lähtemättä lenkille. Salilla on myös lähtenyt hommat hyvin luistamaan, vaikka vähän elefantilta vielä tuntuu. Lisäksi päivittäinen venyttely on nykyään jo peruskauraa, kiitos Samuelin, jonka uskomattoman järkkymätön iltavenyttelyrutiini on saanut minutkin ähisemään iltaisin takareisieni kanssa.

Nyt vielä niitä uusia lajeja lukujärjestykseen niin hyvä tästä talvesta tulee! Olen alustavasti ajatellut juurikin sitä tankotanssia, timanttistringeillä tai ilman, tai jotakin itsepuolustuslajia. Olen aina ollut kova painimaan, joten sitä olisi kiva kokeilla ihan valvotuissakin olosuhteissa. Lisäksi joku tuntematon kysyi minulta eilen metroasemalla, olenko nyrkkeilijä, ja se tuntui tavallaan aika helvetin hyvältä, joten thai- ja potkunyrkkeily kiinnostaa myös. Onko teillä minulle lajiehdotuksia?!

Kuvat: Samuel Glassar

Ei mulla kai sitten muuta, kuin että ensi keväälle on olemassa kaksi vaihtoehtoa. 1. Olen tuplasti enemmän rikki kuin nyt. 2. Olen tuplasti enemmän tikki kuin nyt.

Tikissä ei rimmannut. Annetaan se anteeksi, taiteen nimissä.