Kuinka saavuttaa ikuinen motivaatio?

Tiedättekö, kun usein ohjeeksi menestykseen sanotaan, että aseta tavoite, ja tee määrätietoisesti ja systemaattisesti sen eteen töitä joka päivä. Ja vaikka puurtaminen ei joka päivä aivan innostaisikaan, niin tee se silti. Lopussa kiitos sitten seisoo. Ohje on siinä mielessä upea, että se laittaa toimimaan. Toiminta on tärkeintä. Voimme ajatella, haaveilla, kuvitella ja ympäröidä itsemme suotuisalla energialla, mutta jos emme toimi, emme anna unelmallemme mahdollisuutta toteutua. Ihmeen odottelu saattaa tuntua ihanalta, sillä se on turvallista, ja siinä vastuu omasta elämästä ja omista haaveista ei ole minulla, vaan universumilla. Odotan, että minulle kuuluvat asiat tulevat luokseni. Ja kyllähän ne lopulta ihan oikeasti tulevatkin. Ne tulevat, kun alan toimia. Kaikki on loppupeleissä melko helppoa ja yksinkertaista, kun on linjassa. Minun kokemukseni ”linjassa olemisesta” (aligned) on sellainen, että seilaan jokea pitkin. Veden virtaus kuljettaa minua, ja on vain yksi mahdollinen suunta, minne mennä. Enkä minä voi hallita sitä. Ja se tuntuu ihanalta. Tuossa alussa mainitsemassani menestymisohjeessa on kuitenkin yksi kohta, joka jää mainitsematta. Yksi aika tärkeäkin kohta. Nimittäin se, että tilanteet muuttuu, me muutumme, haaveemme muuttuu/kristallisoituu ja maailma muuttuu. Moni saattaa tehdä niin, että lähtee puskemaan jotakin unelmaa kohti, eikä muista pysyä läsnä matkan varrella. Eli on niin kiinni rutiineissa ja alkuperäisessä unelmassa, ettei huomaa, kun unelma muuttuu, tai kun oma toiminta alkaa käydä saakelin tylsäksi. Ehkä selkein pysähtymisen ja uudelleenjärjestäytymisen merkki on se, kun ei ole enää kivaa. Koska mistä muusta loppupeleissä koko elämässä on kyse, kun siitä, että on kivaa? Onko mitään järkeä tehdä mitään, jos se ei ole kivaa? Se, että toimii tavoitteiden ja unelmien eteen joka päivä, ei tarkoita sitä, että tekee joka päivä samat rutiinit ajatellen yhtä suurta unelmaa, vaan pikemminkin sitä, että herää ja tunnustelee, mistä sitä tänään haaveilisin. Mikä inspiroi tänään? Se saattaa olla täysin eri asia kun eilen, mutta jos sen ajatteleminen saa minut tänään toimimaan, niin se on linjassa. Minä olen silloin linjassa ja elämänkulkuni on linjassa. Järki on melkein joka kerta intuiton tiellä. Järkikin on ihan ok kaveri, ja sillä voi saavuttaa tiettyjä asioita, mutta kun kyse on elämän tärkeimmästä asiasta, eli suunnasta, sen kommentteja ei kannata ottaa liian vakavasti. Elämässä ylipäätään mitään ei kannata ottaa kovin vakavasti, koska silloin harvoin on enää kivaa. Tässä piileekin ”ikuisen motivaation salaisuus”. Moni ehkä kärsii motivaatio-ongelmista liittyen milloin mihinkin: treenaukseen, terveellisesti syömiseen, töiden tekemiseen tai harrastuksiin ja koittaa hakea apua ulkopuolelta. Oikeastihan vastaus löytyy aina sisältämme. Mikäli tämä juttu ei motivoi tänään, niin sen sijaan, että jäisin harmittelemaan sitä ettei se motivoi tai lamaannun tai pahimmassa tapauksessa luovutan ja lopetan unelmien tavoittelun kokonaan, voisinkin päästää irti ja tunnustella mihin minua tänään johdatellaan. Ja toimia. Joka tapauksessa aina toimia. Ihan vaikka pienestikin. Luotan siihen, että kun seuraan innostustani, universumi punoo intoni poikimat hedelmät upeaksi kokonaisuudeksi. En stressaa ja vaivaa päätäni sillä, miten tämän päivän twerkkausharjoitukset liittyvät edellispäivän kirjoitusflow’hun. Teen vaan sitä mistä tykkään ja annan jonkun, joka näkee isommasta perspektiivistä, kertoa minulle jonain päivänä, miksi tarvitsin kaikkia näitä taitoja ja saavutuksia. Se on muuten hämmentävän monesti jo pelkästään tämänkin elämän aikana tapahtunut. Parina viime päivänä ei ole muuten tullut postausta aamuseiskalta. Meitsi on ollut ihan vlogimaailmoissa. Videota tulossa siis pian, jee!