Viikonloppudraamaa ja safkat

Upeaa sunnuntaihuomenta! Tiedättekö, mikä on parasta juuri nyt? Viikonloppujen viettäminen! En ole ”viettänyt” viikonloppuja oikeastaan sitten lukion, tai siis niin, sen jälkeen kun minua ei enää velvoitettu elämään maanantaista perjantaihin jonkin säännön mukaan. No, jostain kumman syystä viime aikoina olen kuitenkin alkanut suhtautumaan lauantaihin ja sunnuntaihin jotenkin rennommin, vaikkei työskentelyni rajoitukaan enää viikon ensimmäiselle viidelle päivälle.

Viikonpäivät ovat harvoin määritelleet suunnitelmiani, mutta kyllähän viikonlopun voi erottaa arjesta ihan ympäristöäkin tarkkailemalla: ihmiset liikkuvat iltaisin ulkona, väkijoukon kävelytahti jopa Aleksanterinkadulla on ainakin 0,5 km/h hitaampi kuin arkena, Vaasankadulla on ulostetta, ravintolat ovat täynnä, kahvilat ovat täynnä ja kun aamulla menee salille kuudelta, saa kääntyä takaisin kotiin heti ovelta, sillä ilmeisesti ihmiset eivät käy salilla viikonloppuisin kuudelta ja täten sitä mahdollisuutta ei ole tarjolla.Kaipa meitsi sitten vain luovutti. Parasta se kai on elää muun maailman kanssa synkassa, eli mennä viikonloppuisin kuudelta nukkumaan, herätä kahdeltatoista, syödä aamupalaa neljältä ja pyhittää loppupäivä chillailulle. Kuten eilen. Ai että oli rento päivä.

Eilen tapahtui kyllä myös kaksi todella dramaattista käännettä. Ensinnäkin, tein töitä ikkunalaudalla istuen, ja pudotinpa sitten puhelimen kolmannesta kerroksesta alas asfalttiin. Näin, hienosti. Ja uskokaa tai älkää: puhelimelle ei ollut käynyt mitään. Ei siis mitään. Edes musiikki ei ollut katkennut, joka oli ohjattu puhelimesta bluetooth-kuulokkeisiin. (???) Toinen vaaratilanne: siinä missä aamiaiselle mehustimme (kuva) porkkanoita, päätimme illemmalla mehustaa punajuurta. Kuusitoista punajuurta. Naatteineen kuorineen. Tästähän seurasi täysin odottamaton sairaskohtaus, joka vei pöntönhalailun kautta peiton alle (videomateriaalia snapchatissa @samuelglassar). Soitettiin päivystykseen, eli Olli Postille. Punajuuri ei kuulemma sovellu päätähdeksi mehuun, vaan ainoastaan sivurooliin. No, nyt tiedetään sekin. Kantapään kautta…

Suosittelen muuten kokeilemaan kuvassa näkyvää juustoviipaleilla peiteltyä kauraleipää! Siitä ei pitäisi seurata mitään sairaskohtauksia, enintään lievä addiktio. Ihan superhelppo valmistaa, upeat raaka-aineet ja ihan älyttömän hyvän makuista. Pellilliseen tarvitset 4 dl kaurahiutaleita, 3-4 munaa, suolaa + haluamiasi lisäyksiä. Me heitettiin sekaan porkkanan mehustuksesta jääneet porkkanan kuidut, joita oli muutama desilitra. Myös esim. tuore korianteri, rusinat tai siemenet toimii ihanasti. Ainekset vain sekaisin keskenään ja pellille levitys. Uunissa sen aikaa, että alkaa näyttää kullanruskealta. Päälle runsaasti voita tai avocadoa, ja jotain laadukasta superrasvaista juustoa.

Upeeta sunnuntaita just sulle!