Vähän erilainen kesä

Niin se vaan tuli, elokuu! Miltä tuntuu? Osaa järkyttää, osa on että ihanaa. Tiedättekö miksi elokuu on mielestäni ihana kuu? Silloin on vielä selkeästi kesä, mutta se ilta, kun haistaa ensimmäisen kerran syysyön, on käsillä hetkenä minä hyvänsä. Vielä ei ole ollut sen aika (eihän kesä ole vielä kunnolla edes alkanut, heh!), mutta saan aina välillä nenääni etiäisiä siitä, ettei se tuoksu kovin kaukana ole. Alkusyksyn yö on nimittäin maailman inspiroivin, rauhoittavin, riehauttavin, upein, tunteikkain ja luovin tuoksu mitä kaunis maa päällään kantaa. Ai että se puhdistaa.Juhannuksen roadtrippiä, meitsin ja Ellan Natural High Healingissä pyörähtämistä ja paria Mikkelin reissua lukuun ottamatta huomaan, ettei klassisia yolo-kesäseikkailuja ole meikäläisellä hirveämmin ollut. Ja ehkä oudointa – en niitä ole oikeastaan kaivannutkaan tai aktiivisesti lähtenyt toteuttamaan.

Olen täysin rehellinen väittäessäni, että parasta ajankäyttöä menneen heinäkuun aikana on ollut läppärin kanssa työskentely lempparikahviloissa (Roots, Paulig Kulma ja Goodio Cafe nyt muutaman mainitakseni). Voisin olla ottamassa keskipäivän aurinkoa rannalla, herätä kuumasta teltasta auringonnousuun tai ajaa tyhjällä motarilla ylinopeutta auringonlaskuun, mutta juuri nyt kaikista parhaalta, palkitsevimmalta ja kiinnostavimmalta on tuntunut tehdä rakastamaansa työtä pitkää päivää ihan vaan Helsingin sykkeessä.

Olosuhteet, sää, vuodenajat, viikonpäivät sekä sodan ja rauhan vuorottelu saavat ympärilläni vaihtua – minä jatkan sen tekemistä, mikä resonoi juuri tänään. Sillä loppujen lopuksi saamme elämäämme positiivisen draivin ja innotuksen kipinän nimenomaan siitä, että tiedämme mitä teemme, ja teemme sitä intohimoisen itsepäisesti, emmekä anna ulkoisten olosuhteiden horjauttaa suunnitelmiamme.Tosin, kuten se ärsyttävä biisi sanoo, ”vielä on kesää jäljellä” (sen biisin alkaessa soida radiossa tietää muuten, että kesä on virallisesti ohi), niin sanonpahan vaan, että vielä on seikkailuitakin jäljellä! Olkoot elokuu astetta enemmän pyhitetty seikkailuille kun töille. Olen innoissani ainakin tulevasta suppailu-seikkailustamme Saimaalla, josta aiotaan kuvata myös vlogi! Eli videomatskua myös tulossa elokuun aikana. Niiiin siistiä!

Näitä kuvia katsellessa tuli myös selkeä fiilis siitä, että olisi huikeaa päästä tänä kesänä vielä moottoritien päälle ajamaan ilman päämäärää sataakahdeksaakymppiä silmät kiinni. Jotkut kunnon reivit, joista ei selviä edes viikon levolla, olisi myös erittäin jees. Eikä pyörähdys Flow Festareillakaan olisi pahitteeksi. Ja marjaan pitää päästä. Ja onhan tässä nyt vielä aikaa tehdä vaikka sun mitä, herranjestas, vaikka s-sana mainittiinkin tekstin alkupuolella. (Sori siitä, tuli vähän morkkis.)

Kuvat: Ella Elers

Every summer has a story. This story is called ”Everyday I’m Hustling’” (In Finnish: ”En mä maindaa, mä vaan graindaan.”)