Ihonhoitoa luonnollisesti

Joku kysyi jossain vaiheessa minun ihostani. Tai monikin. Että minkälainen matka sillä on ollut tässä kaiken hyvinvointioivallusten saralla ja miten se on nykyään niin hyvä.

Mitä ihoon tulee, sen hoivaaminen lähtee aina sisältä. Kun juo paljon vettä, syö runsaasti hyviä rasvoja, ei käytä maitotuotteita, vehnää ja valkoista sokeria niin iho on ainakin meikäläisellä jatkuvasti hyvässä peruskondiksessa.

Kerran menin akneisena teininä ihotautilääkärille itkemään menetetyn kauneuteni perään. Lääkäri määräsi minulle jotain ihme voidetta (ja oliko peräti jotain pillereitäkin?) ja sillä se. Tiedustelin, voisiko iho-ongelmani johtua esimerkiksi jostain ruuasta, jota tietämättäni syön. Siihen lääkäri totesi: ”Ehheeei, kyllä se ihminen on sellanen, että vaikka se puuta söis niin se elossa pysyy.”

Hmm.. Niin, elossa, muttei välttämättä kovin hehkeänä. Heh.

No, onneksi minusta tuli Kaisaminni ja nykyään tiedän enemmän ja haluan että muutkin tietävät. <3

Sisäisten asioiden jälkeen voi kiinnittää huomiota myös ulkoisiin ihonhoitojuttuihin. Minun ihonhoitoni muuttui ainakin kertaheitolla kun tajusin lopettaa rahojentuhlauksen ”perusvoiteisiin”, eli sellaisiin tuotteisiin, joissa kosteuttavaa ainesosaa, vaikkapa jojoba-öljyä, on 1% tuotteesta, ja ostaa suoraan pelkkää jojoba-öljyä. Marketit on täynnä ihan höpöhöpö-kamaa, joissa on hirveät katteet ja kaiken lisäksi pitkä liuta myrkkyjä. Jos miettii ihon pinta-alaa koko kropassa, ja sitä, kuinka paljon siihen tulee imeytettyä tuotteita vaikkapa vuodessa, voi laskeskella myrkkyjen ja turhien höpöhöpö-aineiden määrää kehossa siinä vaiheessa, kun makaa arkussa ja miettii että miksi mä en maadu. Miksi mää en jumaliste maadu niinku nää isovanhemmat täällä on maatuneet!

Jääköön siis rasvalotraus unholaan ja tulkoon ihanat öljyt ja luonnonkosmetiikka. Suosittelen ihan kaikille!Usein ylivoimaisesti parhaat kauneudenhoitotuotteet löytyvät keittiöstä, kuten esimerkiksi kuivashampoo vehnäjauhoista. Oliiviöljy ja kookosöljy ovat parhaita vartalovoiteita. Avocadosta ja hunajasta saa hyvän kasvonaamion. Suolalla voi kuoria kehoa ja puhdistaa finninaamaa. Jojoba-öljy on myös hyvä epäpuhtaalle iholle ja argan-öljy, jos haluaa olla forever young. Shea-voi on hyvä arville ja kuiville kohdille kehossa.Haahuilin kerran Akateemisessa ja eksyin hyllylle ”Kauneus”. Kauneuskirjoja? Otin hyllystä jonkun kiinnostavan värisen kirjan. Sen nimi oli joku huippumallien kauneusvinkit tai joku vastaava. Jaahas, kolme hernettä aamiaiseksi varmaan, ajattelin, ja avasin kirjan sattumanvaraisesti ja sivulla oli sitaatti: ”Kauniiseen kehoon on vain yksi vinkki ja se on kosteuttaa jokaikinen kohta kehossa huolella.”

Lämpesin! Minulle on muodostunut oikeastaan vähän itsestään sellainen rutiini, jossa hieron läpi koko kehon kosteuttaen sen läpikotaisin samalla joko oliivi- tai kookosöljyllä. Annan huomiota varpaille, jalkaterille, säärille, polville, reisille, pakaroille… kaikille. Teen sen rauhassa, hitaasti, keskittyen, läsnä. Ja kiitän niitä siitä, että ne kulkevat mukanani. Toimii myös hyvänä kiitollisuusharjoituksena eli win-win. Keho on ihmeellinen siitä, että se kuulee ja huomaa, kun sitä arvostaa. Se alkaa sädehtiä, kun sitä rakastaa ja hyväilee. Sen kanssa eläminen muuttuu mutkattomaksi, kuin tanssisi aamusta iltaan. Sain viime talvena testiin Purilta ihan parhaan seerumin ikinä ja halusin heti mennä koluamaan saman brändin kaikki muutkin tuotteet. Kyseessä on luonnonkostmetiikkasarja CIME, jolta löytyy myös iholle suihkittavaa kuivaöljyä, kosteuttava meikkiputsari (öljy & lotion), kasvorasva, kuorintasuola ja mitä kaikkea vielä. Tykkään siitä ajatuksesta, että voin tehdä kosmetiikassa samanlaisia laatuvalintoja kuin ravinnossakin. Mahdollisimman myrkytöntä, luonnonmukaista ja laadukasta.

CIME:n Kissed By Rose seerumi on siis ollut jokapäiväisessä käytössä viime vuoden pakkasista asti. Minulla on niin pintakuiva iho, että sille on ollut vaikeaa löytää tuotteita, mutta olen todennut säännöllisen kahvi/sokeri/suola-kuorinnan + tämän kyseisen seerumin + jojoba-öljyn kombinaation parhaaksi. Seerumia vaan muutama tippa CIME:n Under My Skin -päivävoiteen alle ja yöksi jojobaöljyn alle niin kyllä on iho kuulaana 24/7.

Toinen mielenkiintoinen tuote CIME:n valikoimasta on ollut yllättäen Magnificent Mandarine – himalajan ruususuolan ja 7 eteerisen öljyn kombinaatio. Eikä pelkästään ihon kuorinnassa vaan ihan kuulkaas vain lautasella ja hyllyn päällä. Siellä se hengaa ja poistaa myrkkyjä ilmasta ja levittää ihanan terapeuttista tuoksua huoneeseeni. Ei liian hippiä, vaan sellaista juuri sopivasti aisteja stimuloivaa. Vähän kuin olisi jossain luonnonkosmetiikka-spa:ssa koko ajan.

Mitä keittiönkaappi-tipsejä tai luonnonkosmetiikkasuosituksia teillä on antaa minulle ja muille lukijoille?