Reseptit ovat täällä taas!

Minua hämmentää joka kerta, kun menen katsomaan blogin kävijätietoja ja tulen huomanneeksi, että sillä kyseiselläkin hetkellä jotkut on lukemassa vanhoja reseptejäni. Siis niitä ikivanhoja rahka-raejuusto-terveysbenkkujenkku-reseptejä, jotka olen haudannut jonnekin blogipostausten hautausmaalle ja joista oli kuvatkin kateissa reilun vuoden teknisistä syistä.

Olen käynyt nyt kaikki reseptit yksi kerrallaan läpi (niitä oli lähes sata!) ja täytyy kyllä sanoa, että olihan niiden luominen aika inspiroivaa aikaa. Itseasiassa tajusin juuri nyt, että en ole varmaan koko elämäni aikana saanut mistään niin paljon kiitosta kuin niistä. Ja itseasiassa saan niistä edelleen palautetta kävellessäni kaduilla ja kun juttelen kanssanne vaikkapa snäpissä tai kun tapaan uuden ihmisen ja hän ottaa puheeksi vuoden 2013 reseptini. Se on hämmentävää.

Ja ihanaa. Siksi ajattelin, että olisi hyvä että reseptit löytyisi taas yhdestä paikkaa, niin kuin silloin joskus aikoinaankin. Ja nyt tämä suururakka on valmis! Toivottavasti on ollut kaiken vaivan arvoista. Reseptit löytyy nyt bannerin alapuolella olevasta menusta ”reseptit” -painikkesta.

RESEPTEIHIN TÄSTÄ!

Ironista on kuitenkin se, että en oikeastaan itse näe suurimmassa osassa niistä (suloisen kotikutoisuuden lisäksi tietenkin) kovin paljon arvoa. Tai tarkemmin: ravintoarvoa. En pysty enää allekirjoittamaan esimerkiksi ”Terveellisen benkkujenkun” terveellisyyttä, sillä omat tietoni, kokemukseni ja näkemykseni ravintoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ovat muuttuneet aika paljon niistä ajoista. 😀

Enää en pyri tekemään ”mahdollisimman vähäkalorisia ja runsasproteiinisia herkkuja, joilla huijata makuaistia”, vaan mietin enemmänkin sitä, mistä aineksista ruoka koostuu. Nykyään haluan käyttää aina aitoja (ja luomuja) raaka-aineita, jotka vähentävät tulehdusta kehossa, eivät lisää sitä. Toisin sanoen en käytä maitotuotteita enää kovin paljon, mikä karsiikin jo ison osan näistä ihanuuksista pois. 😀 Tosin hyvin monessa maito on korvattavissa jollain muulla, ja onhan tuolla resepteissä myös paljon superfood/raakaruokajuttuja!

1. Mansikka-suklaa-dipbailut 2. Mars-patukkasmoothie 3. Porkkanamukikakku 4. Minttusuklaa 5. Proteiini-mutakakku pannulla 6. Suolainen piirakkapohja ilman voita 7. Raakapasta 8. Omenaproteiinipiirakka 9. Marjaisat proteiinipannarit

Kaikkihan me eletään ravintokokeiluissamme ne omat vaiheemme läpi. Ei minun tämän hetkinen ruokavalioni ole mikään totuus. Viiden vuoden päästähän tiedän vielä enemmän. Ja se ruokavalio, mikä ei lopulta ollutkaan minulle täydellinen, voi olla jollekin toiselle täysin passeli! Kaikki on niin elämäntilanteesta, arvoista, elämäntyylistä, kokemuksista, kehoista, herkkyyksistä, hormoneista, kehon happamuudesta ja koostumuksesta, aktiivisuustasosta, jne (listaa voisi jatkaa loputtomiin) kiinni.

Eipä siis muuta kuin kokkailemaan! Taidan itsekin vanhojen kultaisten muistojen kunniaksi testailla, että vieläkö se vanha koira osaa itsekeksimänsä temput. Ehkä niistä hyvällä tsägällä muotoutuukin uusia reseptiversioita paremmilla ainesosilla ja The Good Morning kokee vielä uuden reseptikautensa. 😉

Ihanaa tiistaipäivää!