Virtsaa ja muuta mielenkiintoista

Mua jäi kiinnostamaan edellisessä tekstissä toistunut sana virtsa. Se sana tuntuu jotenkin erityisen inspiroivalta edelleen. Moniin asioihin sitä on kyllä tullut virtsattua elämän aikana, kun alkaa oikein miettimään.

Näytepurkkiin, sammaleelle, lumelle, erinäisiin vesistöihin, katetriin, mukiin, pottaan, vaippaan, raskaustestiin, ja viimeisimpänä ph-liuskaan. Halusimme tietää kehomme ph:t joten hankimme liuskoja. Olen niiden mukaan ihan superterve. Liuskan väri asettui metsän- ja petroolinvihreän välimaastoon, mikä tarkoittaa hieman emäksistä eli optimaalista kehon ph:ta. Ne oli mukavia uutisia.

Olin about 3-5 v, kun siskoni virtsasi päälleni. Me hengailtiin jostain syystä tosi usein mun vaatekaapissa. Se oli sellainen meidän salainen salonki. Siellä ei ollut vaatteita, pelkästään henkareille tarkoitettu tanko keskellä kaappia, niin että minä olin aina tangon alapuolella ja siskoni riekkui orankina tangolla kyykkyasennossa. Mulla oli pieni meikkipöytä ja peili siinä alhaalla ja mä laitoin huulirasvaa tai jotain mitä olin käynyt näpistämässä äidin meikkilaukusta ja mä olin prinsessa. Yhtenä kertana sit meitä nauratti siellä vaatekaapissa ihan hirveesti. Siis ihan älyttömästi, vähän liikaakin. Ilo muuttui itkuksi hyvin nopeasti kun huomasin olevani ottava osapuoli niin sanotussa kultaisessa suihkussa. Siskoparka ei naurultaan pystynyt pidättelemään, vaikka tilanne oli niinkin absurdi että olin suoraan ns. tulilinjalla. Että sekin on nyt sit tullut koettua. Vaatekaappileikit taisi muistaakseni jäädä siihen kertaan. Sen verran traumatisoiva kokemus.

Toinen lapsuuden traumatisoiva kokemus tapahtui eräänä aurinkoisena kesäloma-aamuna. Heräsin pitkien yöunien jälkeen levänneenä ja rentoutuneena ja valmiina päivän leikkeihin. Sipsuttelin yöpuvussa alakertaan laittamaan silloista vakkariaamiaista; kaksi paahtoleipää joiden päällä Oivariinia, Oltermannia ja neljä kurkkusiivua per leipä. Leipien kanssa kuului aina juoda kaakaota, ja jos kaakao oli loppu, sitä piti hakea, muuten aamusta ei tullut mitään. Sekoittelin O’boyta rasvattomaan maitoon ja päätin mennä nauttimaan luksusaamiaiseni meidän omakotitalon etuterassille. Laskin leipälautasen ja kaakaon pöydälle avatakseni oven. Nappasin aamupalan mukaani ja ojensin vasemman jalkani astuakseni kynnyksen yli lämpimästi hyväilevään aamuaurinkoon. Tämä on se kohta kun jotain hirveää tapahtuu. Nimittäin auringonlämmittämän terassilaudoituksen sijaan jalkani laskeutui koko kehonpaino mukanaan kuolleen, puoliksi syödyn, auringossa mukavasti lämmenneen myyrän päälle. Rakkaudella valmistettu aamupala jäi syömättä, kun pompin yhdellä jalalla kylppäriin hinkkaamaan saastaista jalkaani saippualla kyllästettyyn kaakelilattiaan. Nämä ovat niitä #vainkissatalousjuttuja.

Virtsasta päästiin ihan luontevasti raatoihin, joka sekin mainittiin viime tekstissä. Seuraavaksi voisin ottaa käsittelyyn muut eritteet ja vaikkapa mädäntyneet ruoka-aineet. Tai sitten vain antaa teidän jatkaa rauhallista tai vähemmän rauhallista sunnuntaipäiväänne. Minä jatkan teen juomista ja ruskan nopean etenemisen ihmettelyä.