RAW PASTA

Ah kesäkurpitsapastaa! En malta odottaa että suomalaiset kesäkurpitsat saapuvat kauppoihin.

En tajua miksei kasviksista tehtyä pastaa hypetetä (nykyisen hypen lisäksi) enemmän? Sehän on nerokasta! Sitä voi lohtu-ahtaa itseensä aivan kuin tavallista pastaa, paitsi että siitä jää niin kevyt olo, että tuntuu kuin ei olisi juuri mitään syönytkään! Nälkä tosin lähtee ja pysyy kauemmin poissa kuin vehnäpastalla. Eikä tarvitse ottaa mitään päikkäreitä.Vitamix on kyllä laulanut täällä luovalla studiolla vähintään kahdesti päivässä. Eli melkein yhtä usein kuin meitsi. Liekö raakaruuan lisääntyminen mun ruokavaliossa ehtaa zen-tilan tuomaa hyvinvointi-flowta, tai sitten ihan vain siitä johtuvaa, ettei täällä itseasiassa nyt kun puheeksi tuli ole kattiloita, paistinpannuja tai edes uunia. HEH!

Juuh… No, joka tapauksessa raakaa elämää eletään. Tiesin jo alussa etten tule tarvitsemaan mitään paistovälineitä. Kiitos kesä ja tuoreet antimet kauppojen hyllyillä! Torimansikoita odotellessa…

Tällaista lensi eilen blenderiin pastan kastikkeeksi:

Raaka tomaattikastike

2 mehevää suomalaista tomaattia
1 pieni punainen paprika
reilusti tuoretta basilikaa
oliiveja
muutamia aurinkokuivattuja tomaatteja
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria
(juustokuminaa)
(suolaa, mikäli tarpeen)

TIPS! Raakoihin kastikkeisiin voi myös aina piiloblendata messiin muita kasviksia, kuten porkkanoita, kukkakaalia, lehtikaalia and whatnot. Ne antaa rakennetta, makua ja jämäkkyyttä kastikkeelle. Tomaatti taas tuo nesteineen juoksevuutta. Mikäli kastikkeesta haluaa kermaisemman, kannattaa blendata sekaan myös pähkinöitä! Esim cashew on tähän huippu.

ABOUT THE ZUCCHINI! Kesäkurpitsa kannattaa spiraloinnin jälkeen itkettää, sillä kun se pääsee kosketuksiin suolaisen kastikkeen kanssa, se valuttaa kaikki kiimanesteensä lautaselle ja saat pastakeiton. Siispä ripottele ensin pastaan suolaa ja anna vaikuttaa vaikkapa sillä välin kun teet kastikkeen. Valuta kurpitsasta vuotanut neste ja pyyhi/huuhtele suola pois samalla. And then the fun can begin!

Jee! Mielipiteitä, kastikereseptejä? Jaa kommenttiboksissa!