Kiipeilytreffit

Kun asuu puolison kanssa omissa kämpissään, saa itselleen tietysti runsaasti omaa aikaa, mutta sen lisäksi syntyy myös äärettömän ideaali tilanne käydä pitkästä aikaa taas kunnon treffeillä! Siis niin kuin go out meiningillä. Ja mehän kokeiltiin tässä(kin) asiassa jotain uutta ja lähdettiin seinäkiipeilemään! Ollaan puhuttu siitä jonkin aikaa, mutta eilen kun koululaiset jäivät kesälomille ja ylioppineet vetivät skumppaa ja voileipäkakkua minkä onnitteluiltaan kerkesivät, tuntui täydelliseltä päivältä lähteä urheilemaan pakoon sitä faktaa, ettei kutsuja kinuskikakkujen ääreen ollut saapunut meille tänä vuonna.

Ei mene ylppärikutsukortit tasan tässä elämässä. Mutta ei se hei mitään, Salmisaari palvelee myös valtakunnallisina juhlapäivinä, kun kaikki ovat siellä kuuluisassa ”jossain” -paikassa! Ei muuta kuin ihan vähän katkera ja skumpanjanoinen hymy naamalle ja lihakset laulamaan.
Ei oltu ikinä aiemmin kiipeilty. Ja mitä ennakkokäsityksiin siitä tulee, mulla oli mielessä kaksi pelkoa:

1. Herranjumala miten korkealle pitää kiivetä. Mä en kyllä noin ylös asti…
2. Herranjumala pitääkö sieltä vielä tiputtautua alas? Ja luottaa että joku automaattivaijeri pelastaa?

”Kaisa, pelot ovat haasteita, pelot ovat haasteita”, hoin itselleni kun erehdyin puolessa välin seinää katsomaan alas ja teki mieli soittaa 112 että nyt olis kissa puussa. Ehdin jo miettimään sitäkin, että jos vain jäisin tänne jumiin enkä uskaltaisi liikkua mihinkään suuntaan saati päästää irti, niin jossain vaiheessa luultavasti lihakseni olisi niin täynnä maitohappoa, että otteeni irtoaisi ja pääsisin alas ilman päätöstä hypätä alas. Mutta siihen menisi varmaan aika kauan. Siispä päätin heittää nopean rukouksen korkeuksiin, sulkea silmät ja antaa mennä.

Ja PAM pelko oli sillä selvä! Vaijeriin syntyi luottamussuhde, eikä korkeutta tarvinnut enää koko loppuaikana miettiä yhtään. Päinvastoin, mitä korkeammalla, sen siistimpää! Olin ihan superylpeä voitettuani pelkoni.
Aluksi kiipesin kaiken värisiä otteita pitkin ja hain tatsia, koska ”mulle ihan tarpeeks iso haaste on ylipäätään olla näin korkealla.” Jossain vaiheessa kokeilin kuitenkin huvin vuoksi mennä jotain helppoa väriä pitkin ja voi jumalaude, siitähän se hauskuus vasta alkoikin! Kiipeäminen oli huomattavasti helpompaa ja nautinnollisempaa kun noudatti tiettyä reittiä. Siihen tuli mukaan nopeus ja sujuvuus ja ei mennyt aikaakaan kun taas loppui rata kesken ja piti pudottautua alas. (Kokeilin tosin vain helppoja reittejä, mutta halusin ensikertalaisena pysyä siinä illuusiossa että osaan ja olen itseasiassa aika hyvä jopa.) Hauskuudella on aina hintansa. Forkut ja kämmenet ovat arvatenkin tässä kovilla. Siksi kiipeilykuntoaan piti tavallaan säästää, ettei paskonut käsiään heti alkuun. Lopulta forkkuja kirveli niin, ettei kädet jaksaneet tarrata enää oikeen mihinkään. Vika kiipeäminen meni täristen.Melko tyyristä kertahupia tämä kyllä on, mutta jäi sellainen fiilis että haluaisin mennä pian uudestaan…

Ja hei muuten! Ne rakkaat rikki menneet icaniwill-pökäni ovat vihdoin saaneet tilalleen uudet treenipöksyt, jotka koreilevat kuvissa. Aika samanlaiset kuin edeltäjänsä, mutta uusittu malli niistä ja värinä harmaa! Peräpään kuositus on kiipeilyyn ehkä aika härö, mutta menkööt… Näissä siis tosiaan erona aiempiin leopöksyihin tuo mielenkiintoinen kuosiratkaisu pakara-alueella sekä kompressio-ominaisuus. Tai ainakin nämä ovat edellisiin verrattuna saakelin tiukat. Hyvällä, tukevalla tavalla siis! Housut on saatu Aminopörssistä.

Ja niin voin vaan loppuun todeta, että

#ICOULDIDID !