Uuden ympäristön tuomia ajatuksia

Uusi ympäristö tuo väistämättä uusia ajatuksia ja uusia tapoja toimia. Ajatuksen ja toiminnan muutos taas tuo konkreettista vaihtelua elämään, mikä taas mielestäni pitää ihmisen kaikin puolin henkisesti elossa.

On itseasiassa aika surullista kuinka ajatukset saattaa rutinoituneessa arjessa mennä päivästä toiseen saman kaavan mukaan. Itse ainakin tunnistan tämän. Se sama ajatus aina siinä samassa kohtaa rappusia ja taas se ajatus siitä yhdestä artikkelista lapatessa kahvimitallisia keittimeen. Jotenkin aivot ovat automatisoituneet, unessa.

Tekee niin hyvää välillä rikkoa näitä rutiineja vaihtamalla ympäristöä. Jo ihan biologisista syistä ihminen valpastuu silloin. Luulen että ihmisten matkusteluhalu voi johtua myös suurilta osin tästä. Vaikka luulemme haluavamme etelän lämpöön makaamaan, oikeasti saatammekin haluta muutosta elämään. Ja sitä voi saada matkan lisäksi paremmin monella muulla tapaa.

En tietty dumaa lomamatkustelua, se on myös ihanaa ja omat ainutlaatuisuutensa on siinäkin.

Luulen silti että kaikista hedelmällisintä ja muutoksen tekevintä on päästä elämään arkeaan jossain muualla. Tämä meitsin väliaikainen Etu-Töölön sisäinen muuttaminen on vasta alkulämpöä tälle idealle, mutta entä jos olisinkin muuttanut leikkimökkiin Pohjois-Ruotsiin? En tiedä oikein miksi, mutta haluaisin kokeilla nyt yhtäkkiä kaikissa mahdollisissa paikoissa asumista, haha!

Tänään oli eka aamu omassa yksiössä. Heräsin klo 9:47 ja mieleni teki lähteä suoriltaan lenkille, vaikken ole paastolenkkeillyt vuoteen. Hölkkäilin Hietsuun. Askel oli kevyt. Ai että mä rakastan sitä kun askel on kevyt. Ja vihaan kun se painaa…

Hietsussa lankutin ja seurailin rakennushenkilöiden töitä kun he rakentelivat meidän kesäteatterille katosta. Tulin iloiseksi ajatellessani kuukauden päässä olevaa ensi-iltaa. Tein kyykkyhyppyjä, vaikka en ole tehnyt kyykkyhyppyjä ikuisuuksiin.

Sitten tulin kotiin, laitoin musiikkia soimaan ja menin suihkuun jättäen oven auki. Enkä ole laittanut suihkun ajaksi musiikkia soimaan aikoihin! Suihkunraikkaana jälkihiki tietysti pukkasi mutta ei haitannut, tein super oudon leivän vähän kaikesta mitä nyt ekalla kauppareissulla olin tänne kämppään hankkinut ja menin nauttimaan sitä taloyhtiön parvekkeelle.

Elämä on outoa ja ihanaa silloin kun tekee hupsuja ratkaisuja. Täällä partsilla mä edelleen olen ja haaveilen siitä että pian pääsen Itä-Suomen vesille ja metsiin. Ai että! Siitä se kesä alkaa. Mutta nyt kärtsää iho, täytyy mennä varjoon!

Mahtavaa perjantaita kaikille!

PS. Snapchat lähti eilen vähän käsistä ja taidan jatkaa samalla linjalla. Seuratkaa siellä! @kaisaminni