Vähän erilainen kesäkuu

Kesäkuun ensimmäinen aamu. Olin unohtanut puhelimen yöksi äänelliselle ja herään ohjaajalta tulevaan viestiin vähän yli kahdeksan: ”Tommi Soidinmäki Huomenta Suomessa!” Ei muuta kuin puoliunessa telkkari auki ja siellähän se aurinkoinen tangokuninkaamme kertoi meidän kesäteatteriprokkiksesta. Tulin niin hyvälle mielelle siitä ja innostuin taas vähän lisää; kuinka mageessa jutussa olenkaan mukana!

Innostuneena pomppasin sängystä ylös; verhot syrjään, ikkuna auki ja kesäilmaa sisään. Sisäpihalla puut vihersivät vehreyttään ja lintujen laulu puski sisään asuntoon. Niiin kesäkuu.

Tiedättekö kun joskus herätessä soi joku ihan ihme biisi päässä? No tänä aamuna mulla soi jostain syystä Leona Lewisin Bleeding Love. Laitoin sen soimaan ja esitin ylitulkinnallisen lip sync -esityksen koreografioineen vielä sängyssä puolinukkuvalle puolisolle. Erittäin kuvaava esimerkki ihan mistä tahansa aamusta meillä, muuten.

Esitykseni jälkeen liidin keittämään kahvia. Mummoni oli antanut viime viikonloppuna meille paketin Juhla Mokkaa. (Onko muilla tällaisia symppismummoja?) Kyseinen kahvi ei arvaten kuulu meidän vakkareihin mutta kun kerran mummo sen antoi, niin täytyy siinä maistua vähän joku rakkauden sivuflavor, siispä käyttöön!

Oli mulla isoja uutisiakin mutta intouduin nyt kuvailemaan tätä aamua. Tämä on erityiseltä tuntuva aamu. Viimeinen aamu. Olen täynnä uutta virtaa tänään! Tuntuu että energiani on jo pidemmän aikaa odottanut temmon vaihtelua ja dynamiikkaa, mutten ole keksinyt mitä muuttaisin kun kaikki on niin täydellisesti. By the way, nämä ovat niitä kuuluisia viimeisiä sanoja ennen kuin lähtee tukka, mutta nyt ei lähde tukka.

Päätin vain tehdä jotain semikreisiä ja hankkia itselleni oman vuokrakämpän. Kesäkuuksi. Kalusteettomana. Aion viedä sinne vain patjan, kahvinkeittimen, Vitamixin ja astiat. Ja tietty muut perustarvikkeet, kuten shampoot ynnämuut. Mutta tarkoitukseni on elää siellä kuukausi mahdollisimman vähällä tavaralla. Hengittää, laulaa, joogata, viettää omaa aikaa. Harjoitella reploja ja tehdä roolityötä, tanssia, kokata omia outoja soosseja ja kirjoittaa blogia. Saada ideoita ja perspektiiviä elämään ja tulevaisuuteen. Ja tulla sieltä takaisin jotain tajunneena.

En tiedä onko minulla sitten jotain erityistä tajuttavaa, mutta toivon että ihmisillä voisi olla aina jotain tajuttavaa.

Enkä myöskään tiedä onko tässä varsinaisesti järkeä, mutta tämä tuntuu toteuttamisen arvoiselta kokeilulta. Yhteisasuminen puolison kanssa on todella ihanaa mutta musta löytyy myös introvertimpi puoli, joka ei oo ehkä hetkeen päässyt loistamaan. Se puoli on myös tosi innovatiivinen ja mulla on sitä vähän ikävä!

Katsotaan miten käy… Ja palaan kyllä uudelleen sitten paikanpäältä!