Suvivirren aika

Tyhjä valkoinen kirjoitustila edessäni. Jotenkin tällä hetkellä liikuttaa vähän kaikki. Sekin, että tuo kursori tuossa välkkyy ja seuraa tekstiäni sitä mukaa kun kirjoitan.

Tänään oli koulun kevätjuhla. Todistuksessa lukee, että olen opiskellut 38 opintoviikkoa näyttelijäntyötä, improvisaatiota, kameranäyttelemistä, fyysistä ilmaisua, laulua ja äänenkäyttöä, ohjaajan- ja dramaturgintyötä ja nykyteatteria. Olisi ihanaa sanoa että nyt minusta tuli sitten virallisesti –jotain–, mutta ei tullut. Ei vielä tässä koulussa.

Kun luen tuota listausta ja mietin itseäni, tulee mieleen että kaikenlaista se ihminen päätyy tekemään. Jotenkin naurattaa koko keissi. Päätin vain viime keväänä että jumalauta nyt muuten tuli meitsistä näyttelijä. Ja hain opistotasoiseen kouluun ja pääsin. Eikä minulla ollut mitään hajua miten syvään suohon itseni sillä ajan. Mutta täällä sitä vain ollaan.

Tyhjyys, hämmennys, uusi elämä.

Meidän linjalta tietty nakitetaan juontajat kevätjuhliin ja kukapa muu siellä sähelsi mikkitelineiden kanssa, kuulutti väärät esiintyjät lavalle ja kertoi väärän paikan jatkobileille kuin meikäläinen juontajakollegani kera. Hyvää juttua meillä lensi kyllä koko toimituksen ajan ja keksittiin yksi yllärinumerokin ohjelmaan täysin spontaanisti. Ja saatin onneksi jäykkä kevätjuhlameno rennoksi ja riehakkaaksi. Ja kevätjuhla kun oli kyseessä niin tottakai puhuttiin tulevaisuudesta, elämästä ja tavotteista. Ehkä teemaan sopivimpana jäi mieleen tämä:

”Ei tarvitse tietää, mitä tulee tekemään koko lopun elämän tai että mikä minusta nyt sitten tulee isona. Riittää kun tietää mitä tekee seuraavaksi.”

Niin. Ehkä pienistä askelista lopulta koostuu ihan looginen stoori.

Koitan elää kuten opetan ja päätänkin nyt lähteä ensivuoden pohtimisen sijaan treenaamaan, vaikka jätski veti sokerit alas ja tekis mieli antaa sokereiden vetää mutkin alas. Mut mä meen ylös. Ja alas. Ja taas ylös. Eli kyykkää! Ja koeajaa uudet treenipöksyt! Tittididii, niistä lisää sitten joskus!

HYVÄÄ KESÄÄ JA ONNEA VALMISTUNEILLE JA VALMISTUVILLE!

#nomoredraamalainen #thedramaisover #whatayear #whoami #thankyoudrama