Värisokee mut nopee

”Hei, tulisitsä ottaa musta pari kuvaa iha nopee?”


Mä en lähtökohtaisesti pidä aurinkolaseista. Vaikka ne näyttää ulospäin coolilta, ne poistaa käyttäjältään kauniista maailmasta kaiken valon ja värit ja estää keskustelukumppania näkemästä todellisia ajatuksia ja tunteita ja tarttumasta pieniin sävyeroihin kommunikoinnissa. Mulle nautinnollinen keskustelu nimittäin tarkoittaa ennen kaikkea intensiivistä katsekontaktia ja jatkuvaa tilanteenlukua. Häiritsee jos kaikki mun ilmeet ja lämpimät katseet menee harakoille.

Kerran joskus nuorempana keskustelin uuden tuttavan kanssa aurinkolasit päässä, kunnes jossain vaiheessa otin ne pois ja hän yllättyi että herranjestas, ai sä olit noin kaunis. Miksi sä peität tollaset silmät laseilla? Se jäi jotenkin mieleen. Ehkä nuorena kaikki kohteliaisuudet ja epäkohteliaisuudet jää mieleen. Ehkä se alkoi vaikuttaa myös mun aurinkolasien käyttöön?

Joka tapauksessa meikäläinen ei siis huvikseen arskoja päähänsä vedä. Jos vedän, niissä täytyy todellakin olla jokin juju. Näillä alkupohjustuksilla: voi jumaleissön kun löytykin perhanan mageet arskat! Näillä mä uhraan mielelläni kaikki Helsingin värit eli 50 eri harmaansävyä. Siippakin on jo hankittu niin ei tartte räpsytellä kenellekään silmiä terdeillä, vaan voi vetää vaan nopeesti ohi. Siis tosi nopeesti.

Lasit: nopeet.fi