Testissä SNAP proteiinikeksit

Kaisa testaa -jaksot ovat täällä taas! JIIIHUUU! *tunnari soi* Tervetuloa The Good Morning -testikorneriin. Tänään meillä on maistelussa Puls Nutritionin SNAP proteiinikeksit! (Miksi ihmeessä en tehnyt postauksen sijaan videota kun selkeästi sen dramaturgiakin on jo hallussa?)

Okei, eräänä hämäränä arkiaamuna ovikello soi ja menin mustikkasmoothieta suunpielissä ja vähän poskellakin avaamaan. Siellä oli tyyppi, joka ojensi minulle kassukan, missä oli keksejä. Proteiinikeksejä! Kahta eri makua; tuplasuklaa ja appelsiinisuklaa.

Keksit saivat odottaa hetken ja iltapäivällä pääsin niiden kimppuun.

Jotenkin hassua, miten (sali)maailma on muuttunut sillä aikaa kun olen ollut poissa geimeistä. Nykyään proteiinipitoiset jätskit, sipsit, keksit ja karkit ovat ihan peruskauraa. Jopa tavalliselle tallaajalle(?). Kaukana ovat ajat kun proteiinipatukoita ja muita punttimimmeilyyn ja -jäbäilyyn liittyviä eväitä piti haalia pitkin internetiä ja ulkomaita tai mistä niitä nyt ikinä sai riivittyäkään. Nyt ne tulee ovelle lähetin tuomana.

En voi myöskään olla kieltämättä sitä, miten minua toisaalta myös huvittaa nämä proteiinituotteet. Onhan se hassua. Että valmistetaan herkkuja, joihin lisätään proteiinia ja sen vuoksi niitä voidaan markkinoida urheilijoilla. Niistä tulee superterveellisiä ja ne nousevat ravintohierarkian pohjasakasta kärkikastiin. Herranjumala, proteiinia!

Sillä esimerkiksi näissä kyseisissä kekseissä on aivan yhtä lailla sokeria ja voita, kun peruskekseissäkin. Se saattaa unohtua sanan proteiini-alta. Tosin paljon plussaa gluteenittomuudesta!

Per 100g:

Energiaa 442 kcal
Rasvaa 22 g
-joista tyydyttyneitä 12g
Hiilihydraatteja 39 g
-joista sokereita 30 g
Proteiinia 23 g

Okei, on iltapäiväkahvien aika ja herkkuhammasta kolottaa. Maistetaan tuplasuklaata…

Vau. Oho. Aika hyvää! Aika tosi hyvää. Jää vähän koukkuun jopa. Hei nam mitä pikkuleipiä! Koostumus on pehmeä. Maku on tosi makea.

Sitten ennakkoluuloilla leimattujen appelssiinisuklaa-keksien pariin. (Huomaatteko, miten havainnollisesti lisäsin appelsiinin ja kaksi mandariinia kuvaan?) Olin henkisesti valmistautunut olemaan tykkäämättä tästä mausta. Eihän appelsiini ja keksi nyt…

Okei, oho. Vau! Aika hyvä. Aika Jaffa-keksi. Vaikken Jaffa-kekseistä tykkääkään, näistä tykkään. Nam! Toimii itseasiassa melkein paremmin kuin suklaakeksi. Maistetaas suklaakeksiä vielä. Eiku joo, olihan tääkin aika kova. Molemmille mausta arvosanaksi 4/5. Yksi piste jää uupumaan, jotta joku kehittelee vielä parempia prodekeksejä, hahhaa!

Yhden päivän napostelun jälkeen piti tietty seuraavana päivänä varioida:

Maapähkinävoilla ja mustikkasmoothien kera. Nam!

Suosittelen lämpimästi jo gluteenittomuuden puolesta näiden maistamista. Tietty tuo 23 g proteiinia / 100 g on myös hyvä tae sille, että jos ja kun lähtee napostelu käsistä niin ainakin pysyy nälkä hetken ajan loitolla eikä heti kiukuta. Testasin näitä myös ennen treeniä ja antoi kyllä hyvin energiaa ja voimaa!

Rakkahin Puls Nutrition, täten ilmoitan että näitä saa tuoda lisää ihan milloin vain!