Hei, nyt on täydellinen sää loskaseikkailulle!

Olen aina luullut että minulla on positiivinen suhtautuminen paskoihin keleihin, mutta on ollut erittäin hämmentävää huomata että itseasiassa en vain noteeraa vallitsevaa säätä. Ihan totta.

Ensinnäkin, käytän polkupyörää säässä kuin säässä. Siispä saatan polkea tuiskussa, sateessa tai myrskyssä huomaamatta mitään, mitä ympärillä tapahtuu. Perillä olen tietysti tukka märkänä lahkeet kurassa ja muiden myötätuntoisesta reaktiosta huomaan että kappas, siellähän tuli vettä.

Okei, poikkeustilanne löytyy. Se, kun on sutinut kasvoille neljä värikerrosta varjostuksineen, asetellut jokaisen hiuskarvan ja hunnuttanut ne lakalla ja harjannut ripset kylläisiksi vedenpitämätöntä ripsiväriä. Silloin pääsee sateella kirosanoja. Paljon.

Muissa tilanteissa (99% tapauksista) elämänkestävä lookkini ei aiheuta juuri suojelunhalua vaan lähinnä seikkailunhalua.

Oli ehkä tammikuun tuulisin, loskaisin, paskaisin ja viimaisin päivä. Meitsin synttärit oli lähestymässä ja nämä tyypit päättivät lähteä sen kunniaksi lasten suosikkikesäkohteeseen, Korkeasaareen! Eipä siis muuta kuin shampanja reppuun, toppavaatteet päälle ja bussiin.

Sillalla matkalla saareen tuuli niin kovaa, että sitä vasten pystyi nojaamaan. Meitä nauratti. Koko idea nauratti.

Saarella ei ollut melkein ketään muita, tietenkään. Hengailtiin ainakin tunti tiikereiden luona, koska ne oli niin hienoja, vaikka ne oli niin raukkoja ja lamaantuneita.

Tanssittiin skumppapäissämme valssia rannassa ja siliteltiin kameleita. Katseltiin eläimiä ja katseltiin niitä katsovia lapsia. Yhtä ihmeellisiä molemmat.

Käytiin liskodiskossa ja kilpikonnamaailmassa. Hiprakassa huomattiin että meillähän on vähän kylmä ja mentiin lämmittelemään kahville. Kahvilasta poistuessa tuli mieleen, että meidänhän olisi pitänyt ottaa jallut.

Sitten eläintarha suljettiin ja meille tultiin sanomaan että tuollapäin on portti. Puolet saaresta jäi näkemättä mutta ne jää sitten ensi kesälle.

Yhtään mainostamatta alkoholinkäyttöä haluan korostaa että pullo kuohuvaa oli erittäin tärkeässä roolissa tässä seikkailussa. Ilman sitä olisi saattanut tulla kylmävitutusnälkätylsyys. Saattanut.

Ottakaahan tekin nyt kaikki irti näistä keleistä. Niitä ei kesällä enää takaisin saa!