Vapaapäivä

Ah, vapaa perjantai! (Sillä hinnalla, että sunnuntaina taas teatterille…)

Tällä viikolla meillä on poikkeuksellisesti ollut koulua iltaisin. Ihanaa vaihtelua toistuvaan arkirytmiin, joskin paljon odotettua raskaampaa. Sotilaspuvussa ja körttiläiseukon rääsyissä heiluminen illankahussa pimeässä teatterissa tuntitolkulla kuulostaa ihanalta – ja onkin, mutta vie mehut. Ysin kieppeillä olen polkenut Valtimonteatterilta kotiin lähes nukahtaen rattiin. Sitten unta kalloon ja huomenna uusiksi.

Tehdään tällä hetkellä luokan kanssa prokkista joka saa ensi-iltansa vajaan kahden viikon kuluttua. En tiedä onko teidän joukossa teatterin ystäviä? Sanooko Brecht mitään? Jos ei niin pidetään teatterihöpinät suosiolla kansankielellä.

Nyt kun olen puoli vuotta käynyt koulua ja elänyt perus viikkorytmiä, huomaan nauttivani yhä enemmän ja enemmän viikonlopuista. Siinä missä esteettisen seesteistä aamua pystyi viettämään joka päivä, nyt se on harvinaista herkkua.

Tänään aamuna siirsin herätystä tunnilla. Ja vielä puolella. Koska voin. Ja näköjään kroppa sitä tarvitsi. Treenit vanhalla tutulla Motivuksella on lähtenyt sujumaan odotetusti ja se näkyy unentarpeessa ja ruokahalussa. Positiivista!

Niin ihanaa kun olisikin sanoa että tänään en kyllä aio tehdä juuri mitään, täytyy viikkorytmiläisen tyyliin todeta: tänään teen kaiken, mikä on rästissä. JEE! Siis ihan aito jee. En malta odottaa että pääsen meilien kimppuun. Jossain vaiheessa kun pää sitten räjähtää, palkitsen itseni salilla.

Oikein mukavaa perjantaipäivää ja viikonlopun alkua!