Tankkauslomalla

Yksi asia on varma. Viime vuorokauden aikana on syöty. Mansikkakakut, jädet, grilliruuat ja muut kesäherkut, joita täällä idässä työnnetään parin tunnin välein nokan eteen, ovat toimineet hyvänä perusravintona, johon päälle sitten hakea makunautintoja myös kyliltä ja kavereiden luonta. Ruuansulatus on kovilla! Pitäisi päästä nostelemaan heinäpaaleja välillä…

Eilen käytiin brunssilla Mikkelin eittämättä parhaassa ravintolassa, Bistro Vileessä. Mikäli Vileen kaltainen paikka sijaitsisi Helsingissä, se olisi varmasti meitsin vakkarimestoja. Itseasiassa pelkkä Vileen olemassaolo saa fiiliksen, että olisi syy muuttaa takaisin Mikkeliin, haha!

Keittiön perustana on lähellä tuotetut sesonginmukaiset tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, parhaat maut ja käsityö. Myös luomua suositaan aina mahdollisuuksien mukaan. I-ha-naa! Täydellinen esimerkki siitä, että terveellisyys ja taivaallinen maku kulkevat käsi kädessä. <3


Vileellä on kaksi toimipaikkaa; Kahvila & Leipomo sekä Mikkelin Teatterin yhteydessä toimiva lounas- ja illallisravintola. Kävin edellä mainitussa aiemmin salaattilounaalla, ja nyt uskalsin viedä sulhasehdokkaan jälkimmäiseen sunnuntaibrunssille.

Helsinkiläisen näkökulmasta brunssi on tosin ehkä vähän väärä sana kuvaamaan kyseistä kokonaisuutta. Pöytään kannetut syötävät taideteokset muistuttivat enemmänkin runsasta, usean ruokalajin illallista. Mitään aamiaiseen viittaavaa kokonaisuudesta ei juuri löydy. Esimerkiksi kahvi ei kuulunut hintaan, vaan sen sai tilata jälkkärin yhteydessä erikseen.

Hinta-laatu-suhde on myös kaupunkilaisen mielestä hämmentävä. Lasitetulle terassille pöytiin tarjoiltu makunystyrät sekaisin saava kokonaisuus maksaa 25€/henkilö. Mietittiin juuri että kyseisestä brunssista voisi Helsingissä pyytää ainakin nelisen kymppiä.

Pirkanmaalaisen tutustuttaminen Savoon jatkuu tänään taiteen merkeissä. Lähdetään kohta puolin käymään Taidekeskus Salmelassa, joka on ehkä yksi kauneimmista paikoista maa päällä. Nimesin itseasiassa sen lempipaikakseni Q&A-postauksessa. Tätä olen valehtelematta odottanut koko vuoden! Toivottavasti saan hyvän kerättyä hyvän kuvasadon ja voin palata aiheeseen vielä.

Mukavaa viikonalkua!