Macaletut

Kuulin jotain ihanaa vähän aikaa sitten. Juttelimme ystäväni Ainon kanssa elämästä, keväästä ja hänen muutaman viikon kaukomatkailustaan yksin. Hän oli juuri palannut Suomeen. ”Mä olen rakastunut!” hän sanoi niin että silmistä säihkyi uuden viehätys ja vastanpohjaa kutkuttava onni. Minä huokaisin nousevalla intonaatiolla, otin rinnastani kiinni ja suustani pääsi: ”Ihanaa, keneen?!” Hän vastasi: ”Itseeni!”

Ehkä paras vastaus, mitä voi olla olemassa. Se minulle oli sen päivän paras uutinen. Unohtui tosin kysyä eräs tärkeä yksityiskohta; Aino, milloin on häät?

Aasinsillalla itseensä rakastumisesta samaisen suhteen hoitoon, eli laatuaikaan itsensä kanssa. Tiedättekö sen hetken, kun on ihan in the zone itsensä kanssa? Kun huomaa, että viihtyy siinä hetkessä paremmin kuin missään muualla, ja omat ajatukset on se paras keskustelukumppani.

Sen nimittäin koin tänä aamuna taas pitkästä aikaa paistellessani lettuja, joihin eksyi tällä kertaa messiin macaa. Mietin, miksi ihmeessä olen niin hyvällä tuulella. Ajatusten flow oli mielekästä seurattavaa. ”Kyllä tää tästä”, huomasin ajattelevani tyynesti kaikesta mikä huoletti. Olin toki käynyt lenkillä, sen jälkeen ajatukset tuntuu aina olevan enemmän kasassa, mutta nyt fiilis oli eri.

Sitten tajusin yhtäkkiä, etten ole ollut pitkään aikaan kunnolla yksin. Ja varsinkaan yksin keittiössä. Siinä sitä taas kokkailtiin aamiaispannukakkuja yhdelle niin kuin kolmisen vuotta sitten joka ikinen aamu.

Veitsen tippuessa maahan ja pannukakkujen kääntyessä täydellisesti tarttumatta yhtään kiinni pannuun muistin, miksi ylipäätään tykkäsin olla keittiössä. Se on terapeuttista. Se, kun valmistaa itselleen. Kun ei tarvitse miettiä, tykkäävätkö muut siitä ja onko sitä nyt tarpeeksi, vaan kun saa laittaa kaiken rakkauden siihen yhteen annokseen ja sitten nautiskella sen pois. Puhumatta kenellekään tai kiittämättä ketään mistään (paitsi ehkä itseään). Mielestäni itselleen kokkaaminen on yksi konkreettinen itsensä rakastamisen muoto.

Macaletut yhdelle
2 munaa
1 banaani
2-3 rkl kaurahiutaleita tai maustamatonta heraa
2 tl raakakaakaojauhetta
1 tl macaa
ripaus suolaa
lisämakeutukseen esim. vaniljasteviatippoja

Laita kaikki ainekset pitkään mukiin (esim. sheikkeriin). Muussaa sauvasekottimella tasaiseksi taikinaksi. Paista kookosöljyssä pieniä tai suuria lättyjä.

Ohje on hyvin sovellettavissa. Voit esim. jättää kaakaon tai macan tai kauran/heran kokonaan pois, mutta korvaa sama määrä jollain muulla jauheella. Perusohje on 1 banaani ja 2 munaa, kaikki loppu säädettävissä. Mitä enemmän käytät kuivia ainesosia, sen helpompaa on tosin kääntää letut ehjinä, eli niitä voi toki lisätä enemmänkin kuin ohjeessa neuvotaan. Älä paista ihan täysillä ja odota kärsivällisesti ennen kuin flippaat.

Mukavaa viikonloppua, selkeyttä ja iloa!