Nopeat tortillat varhaiskaalista

Mielestäni tortillan tekee kolme elementtiä; mausteinen liha, jokin kevyesti tulinen tomaattikastike sekä tasapainottava ja raikas jogurttikastike. Muuta ei oikeastaan tarvita, kun miettii. Edes sitä vehnälättyä ei jää kaipaamaan, mikäli on tarjolla jotain raikkaampaa. Nyt on kaupoissa saatavilla ihanan rapeaa ja makeaa suomalaista varhaiskaalia, johon kääriä täytteet. Täten myöskään tortillan sisälle ei erikseen tarvitse laittaa kurkkua, salaattia tai muita raikastajia.

Tomaattitäyte
1 iso tomaatti
1 mieto chili
1/4 punasipuli
loraus sweet chili -kastiketta
suolaa

Pilko tomaatti ja punasipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko se. Sekoita kaikki keskenään pienessä kulhossa. Lisää sweet chili -kastiketta maun mukaan. Sen tarkoitus on sitoa, maustaa ja makeuttaa. Korosta tomaatin makua suolalla.

Jogurttikastike
250 g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia tai rahkajogurttia
vähän vajaa puolikkaan sitruunan mehu
reilusti pippuria
hyppysellinen hunajaa/sokeria makeutukseen

Sekoita kaikki keskenään kulhossa.

Jauhelihan maustamisessa menin siitä mistä aita on matalin ja herkullisin ja helpoin, eli käytin sellaista perus Santa Marian tex mex -valmismausteseosta.

Sitten vain kokoamaan!

Nautiskelin kiireetöntä lounasta yksin parvekkeella. Nämä olivat niin hyviä ja tuntuivat niin kevyiltä, että niitä olisi voinut vetää koko jauhelihapaketillisen verran! Jätin vähän seuraavallekin päivälle. Kastikkeitakin jää mukavasti yli mikäli yksin aterioi.