Kysynpähän vaan

Kun oikein miettii, niin onhan se aika hullua, että on erikseen puolue Vihreät.

Kuvitelkaa, yksi erillinen poliittinen puolue sille, että eletään maapalloa kunnioittaen ja sen kanssa, eikä sitä vastaan. Erillinen puolue sille, että ihmisyys ja tasa-arvo ovat ne tärkeimmät arvot. Mitä?

Eikö tämän pitäisi olla itsestänselvyys? Eikö kaikkien puolueiden pitäisi itsestäänselvästi olla ”vihreitä”, ja sitten olisi ne kaikki kiisteltävät kysymykset, joista tapella hamaan loppuun asti? Mistä leikataan ja mihin satsataan. Ikuiset ongelmat, joista voi lähtökohdistaan riippuen olla niin montaa mieltä.

Mielestäni dilemma on verrattavissa kaupassa käyntiin. Eikö kaikki ruokakaupassakin valitse aina luomua, jos sitä on saatavilla? Onko olemassa joku, joka haluaa nimenomaan kemikaaliversion luomun sijaan (olettaen, että hinta ei eroa)? Onko olemassa joku, joka nimenomaan haluaa äänestää rauhan, rakkauden ja kestävyyden ilmapiiriä vastaan?