Porkkanakakku-puuro ja oodi pimeydelle

Ennen kuin mennään varsinaiseen aiheeseen, pakko hehkuttaa hetki tätä pimeyttä, joka maassamme vallitsee. En tiedä miksi, mutta nautin tästä aivan naurettavan paljon. Nyt on varmasti pimeimmät päivät vuodesta meneillään. Mitä pimeämmäksi menee, sitä onnellisemmaksi tulen.

Eilen tajusin, että oikeastaan koko päivä on ihan hämärä, jopa keskipäivä. Olen alkanut heräämään jo seitsemän aikaan vain siksi, että saisin aamupimeydestä kaiken irti. Koitan siirtää rytmiä vielä aiemmaksi. Jotenkin tuntuu hyvältä herätä luonnon kanssa samaan aikaan, eikä niin että toinen on kirinyt jo edelle. Jos nukkuu pitkään, tulee sellainen olo kuin olisi jäänyt paitsi jostain…

Pimeys = puurokausi. Olen varioinut erilaisia puuroja viime aamuina. Tänään tein porkkanakakkupuuroa, joka tuli ajatuksesta lisätä porkkanaraastetta puuroon. Kotimainen porkkana onkin nyt kaudessa. 😉 Jotta puurosta ei olisi tullut vain lämmintä kauraporkkanasmoothieta, kermastutin ja makeutin sen vaniljaprodella sekä stevialla. Kokeilkaa, aika herkku!

 
Porkkanakakku-puuro
 
2 dl vettä
pieni tai puolikas porkkana
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl kanelia (mausteisempaan versioon 1 tl)
suolaa hyvällä kädellä
pari tippaa vaniljasteviaa (tai muuta makeutusta, halutessasi)
1/2 kauhallinen vaniljaproteiinia
(sitruunamehua halutessasi)

Raasta porkkana ja lämmitä raaste veden kanssa kattilassa. Sillä aikaa, kun vesi lämpenee, lisää kaneli, suola ja stevia. Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet, laske lämpöä ja anna hautua. Kun raaste ei enää erotu seoksesta ja hiutaleetkin ovat muuttuneet puuroksi, lisää prodejauhe. Sekoita vielä hetki ja valmista tuli!

Tuli mieleen vasta nyt tuo sitruunamehu. Sitä voi halutessaan puristaa vähän vaikka puuron päälle tuomaan kivaa kirpsakkuutta.

Nautitaan ehdottomasti pimeässä aamussa kahvin kera.

Muita porkkanaisia reseptejä:

Helppo porkkanakakku mikrossa
Maailman terveellisin porkkanakakku
Porkkanasämpylät (tulipa tästä postauksesta kamala ikävä abivuotta!)