Muista syödä suklaata!

Fazer tiedoittaa, että heidän ja Helsingin Yliopiston yhdessä tekemässään tutkimuksessa on käynyt ilmi, että suklaan kohtuullinen nauttiminen päivittäin voi olla osa tasapainoista ruokavaliota, eikä se vaikuta henkilön painoon, kolesteroliin tai verensokeriin – ainakaan kielteisesti. (lähde)

Tällaisena ravitsemustietoisena elämäntapaherkuttelijana tekee mieli todeta että shit sherlock. Eikä siinä mitään, hieno tutkimus ainakin niitä ajatellen, jotka edelleen mieltävät fiksun herkuttelun terveyttä huonontavaksi asiaksi. Ainut vaan, että koehenkilöiden oli siis poistettava päivittäisestä energiansaannista 250 kaloria, ja korvata se samalla määrällä (seitsemän Fazer tumma suklaa -konvehtia) suklaata. ”Breaking news: Suklaa ei lihotakaan!!!”

Epäilen, että mikäli tämän terveysleiman saaneen tumman suklaan kuitenkin vaihtaisi vielä astetta terveellisempään versioonsa, raakasuklaaseen, saattaisi terveydessä tapahtua hyvinkin paljon positiivisia ihmeitä, eikä statistiikat pysyä vain ennallaan. Funktionaalista ruokaa!

”Suklaa on suklaa vaikka voissa paistaisi, minä vedän Fazerin sinistä, koska se on parasta.” No, vedä vain, mutta tosiasia on, että mitä enemmän suklaata käsitellään (kuumennetaan, jauhetaan kauan, viedään monen prosessin läpi) sitä vähemmän siihen jää ravintoaineita, jotka juuri ovat se suklaan pointti. Eli juuri se syy, miksi meidän tekee niin paljon mieli suklaata (lue: sen sisältämää ravinnerikasta kaakaota). Ja myös syy siihen, miksei yksi rivi riitä, vaan vasta koko levyn vedettyä himo lakkaa. ”Normaali suklaa” on siis sokerilla ja maidolla kyllästämisen jälkeen paljon laimeampaa, kuin puhdas originelli raakasuklaa.

Kaikki sanovat, että raakasuklaalla himo lakkaa jo parin palan jälkeen. (No, kenellä lakkaa ja kenellä ei!) Ultimaattisen kaakaotyydytyksen lisäksi sivuvaikutuksena ideat saattavat alkaa virrata soljuvammin ja maailma näyttää erilaiselta, kuin hetki sitten. Hetkinen, oliko tuo puu tuossa äsken? Onko tuo mies koko ajan hymyillyt minulle tuolla nurkkapöydässä?

Olen ihan rakastunut Lovechockin raakasuklaaseen. Se on heittämällä parasta, jota olen maistanut (ja olen maistanut aika monia!). Jokaisen patukan sisällä on vielä tsemppaava mietelause, joka on jo itsessään tarpeeksi hyvä syy avata patukka. Lovechockin suklaata pitäisi olla saatavilla ainakin hyvinvointiputiikeissa, joissa muutenkin myydään raakasuklaata.

Haaste: Korvaa päivittäisestä ruokavaliostasi x -kalorimäärä raakasuklaalla. Et liho, etkä sairastu diabetekseen, mutta saatat rakastua. Suklaan lisäksi siis myös elämääsi, itseesi ja kaikkiin vastaantulijoihin kaduilla.