Maanantain tsemppipuhe

Se tarkoittaa varmaan, että on tulossa aikuiseksi, kun maanantaista muodostuu paras päivä viikosta. Tai sitten se vain meinaa sitä, että kokee arkensa mielekkääksi. Pitäisi varmaan alkaa juhlia maanantaita perjantain sijaan. Kuvitelkaa! Miksi juhlimme viikon loppumista viikon alkamisen sijaan? Huomaatteko sävyeron ja sanattoman viestin? Kuin olisimme onnellisia siitä, että elämä on pian ohi. Selvittiin, huh.

On ne viikonloputkin mukavia. Kuluneena viikonloppuna olimme bloggaajakamun Ainon kanssa harjoittamassa hyvinvointia Helsingin yössä. Henkistä nimenomaan. Eipä ole hetkeen ollut niin hauskaa! Välillä unohtaa käydä baareissa. Sitten muistaa, että pitäisi harrastaa sitä enemmänkin. Onneksi ensi viikonloppuna on taas luvassa hauskanpitoa kurpitsajuhlien merkeissä.

Olen havainnut toiminnassani maanantaille ajoittuvia ”fresh start” -rutiineja. Saatan esimerkiksi aloittaa päivän lenkillä, käydä kaupassa isommilla ostoksilla, vaihtaa lakanat, imuroida, järjestellä vaatekappia tai herätä aikaisin ja mennä keskustaan kirjoittamaan. Yritän jotenkin saada itseäni ruotuun, vaikka viikonloppu olisi ollut ihan leppoinen. Samalla tavalla kuin onnistunut aamu vaikuttaa koko päivään, ehkä maanantaikin osittain koko viikon flowhun. Ehkä. Tai sitten synnymme joka päivä uudelleen, kuten buddhalaiset sanovat.

Nyt istun sängyllä nojaten tyynyihin ja juon tällaista rahkajuomaa. Siinä on maitorahkaa, pakastemansikoita ja -mustikoita sekä acai-marjajauhetta ja vettä. Ja kahvia. Tästä lähtee hyvä päivä! Sanokaa minun sanoneen! Jes! Kova viikko! Kaikkien aikojen seitsenpäivänen!

Yksi elämäni agendoista on muuttaa huonon maineen maanantai positiiviseksi koetuksi perjantaiksi. Sekä nuorten että iäkkäämpien keskuudessa. Kuvitelkaa, kuinka tuottavaista jengiä täällä silloin olisi. Aion aloittaa pitämällä maanantaibileet ja tehdä rahkapizzaa illalliseksi.

Palataan pian!